nyhedsbreve uge 25

Nyhedsbrev uge 25.

Kære alle.

Så nåede vi til det sidste nyhedsbrev i skoleåret 2016/ 2017

Sommerferien står for døren.

Den sidste uge har været ganske hektisk og anderledes, men også ganske festlig.

Allerførst tusind tak for dette store fremmøde til Kassebølle Awards og efterfølgende fællesspisning i tirsdags. Det betyder alt at I som forældre bakker op om disse arrangementer. Det var i øvrigt en fantastisk forestilling børnene og de voksne havde fået sat sammen til lejligheden.

Så har det ellers stået på oprydning og klasseskift de sidste par dage. For 9. klasse har det handlet om forberedelse til den sidste skoledag – i dag.

De have tilrettelagt et rigtig godt program, så dagen indeholdte mange forskellige elementer. Sange, taler, lege, konkurrencer, karamelkast m.m. En rigtig god dag som afslutning på deres skolegang her på Kassebølle Friskole. De skal også her ønskes al mulig held og lykke på deres videre færd.

Til alle andre vil vi ønske god weekend og rigtig god sommer.

På skolens vegne

Benny Christensen

 

P.S. Vi kan lige nævne her, at den første skoledag i det nye skoleår er TORSDAG D. 10. AUGUST.

 

Nyhedsbrev uge 24.

Kære alle

Så nærmer vi os hastigt skoleårets sidste fase.

Den forløbne uge har for de fleste stået i teatrets tegn. Der er blevet knoklet med scene, rekvisitter, musik, sang og skuespil til den store guldmedalje. Det har været en fornøjelse at se.

 1. klasse har dog kørt helt deres eget show. De har afslutte de mundtlige prøver og vi må sige at de har klaret det fornemt.

Det betyder jo også at vi skal til at gøre klar til sommerfest og afslutning.

Sommerfesten kommer til at forløbe som beskrevet her:

Første forestilling           kl. 16.30

Anden forestilling          kl. 17.30

Fællesspisning                kl. 18.30

Sommerfesttale             kl. 19.00

Fordeling af publikum er beskrevet i invitationen

Vi håber at de forældre der enten venter på forestilling 2 eller har set forestilling 1 hjælper hinanden med at gøre klar til fællesspisningen. Vi håber selvfølgelig på godt vejr så vi kan sidde ude.

Familierne sørger selv for at have mad, drikkelse og service med til fællesspisningen.

Onsdag i næste uge står i oprydningens tegn. Der skal ryddes op efter sommerfesten og der skal flyttes borde og stole m.m. i forhold til klassernes placering næste skoleår.

Torsdag bliver en dag, hvor man mest bruger tiden sammen i klasserne med klasselæreren. En del af klasserne er ude af huset på forskellige ture.

Fredag. Sidste skoledag. Dagens indhold er for det meste bestemt af 9. klasse som på den måde får lov til at sætte et sidste aftryk på deres skoleforløb her på Kassebølle Friskole. Vi kan dog sige at vi starter med morgensang som normalt.

Den fælles dag slutter med dimission for 9. klasse, hvor de får overrakt deres afgangspapirer. Vi synger et par sange og eleverne får et lille ord med på vejen. Når alle andre har ønsket hinanden god ferie kl. 12.15, samles 9. klasse med lærere og forældre til et lille farvelceremoni. De får en særlig invitation til dette.

Vi kan lige her på kanten til sommerferien nævne at næste skoleår faktisk er allerede godt i gang. Således er der nu lavet en fast aftale med Østerlunds Friskole på Nordals om skolebyt i uge 36. Det betyder at hele Kassebølle Friskole tager på lejrtur tirsdag d. 5. september – fredag d. 8. september.

 

Nyhedsbrev uge 23.

Kære alle

Så er vi nået ind i skoleårets afsluttende fase. Det betyder teater over det hele. Der er allerede godt gang i skuespilleriet, kulissearbejdet og scenebyggeriet. Det hele kulminerer ved sommerfesten d. 20. juni.

Vi inviterer til teater og sommerfest d. 20.6. kl. 16.30. Vi regner med at fællesspisningen efter forestillingen kan starte kl. 18.30. Familierne medbringer selv mad og drikkevarer samt service og bestik. Vi håber selvfølgelig på godt vejr denne dag, så vi kan sidde ude. Der bliver lidt pause mellem forestilling og spisningen hvor der skal stilles borde op m.m., så det kan være en god ide lige at tage en tår kaffe eller andet drikkeligt med til ventetiden.

Tidligere år har man på skolen afholdt dimission for afgangseleverne i forbindelse med sommerfesten. Det gør vi ikke i år. Dimissionen foregår sidste skoledag d. 23.6. Eleverne får overrakt afgangspapirer ved en lille ceremoni inden alle elever går på sommerferie, hvorefter der bliver et lille arrangement for 9. klasses elever, forældre og skolens lærere. Hertil kommer der en særskilt invitation.

Inden vi når til den sidste uge sker der dog andre ting.

Vi vil lige gøre opmærksom på, at der på søndag d. 11.6. bliver holdt Store Legedag på skolen. Det foregår i tidsrummet kl. 13 -17.

Lige et par praktiske ting:

Vi har fået henvendelse fra forældre om at der igen er konstateret lus hos elever. I må meget gerne lige kigge efter om jeres barn skulle være så uheldig at have fået besøg. En fælles indsats er vigtig.

Vi oplever i lighed med tidligere år at glemte sager (især tøj) hober sig op i løbet af skoleåret. Det er ingen undtagelse i år. Vi vil prøve at rydde ud i det inden vi går på sommerferie. Børnene har i dag fået at vide at det er absolut sidste udkald. I som forældre skal lige have en chance for at redde nogle af stumperne hjem. Det der ligger tilbage i næste uge, sender vi videre.

Vi kan også lige nævne at vi har haft ansættelsessamtaler. Vi har besluttet at ansætte Helle Rabølle Knudsen som lærer. Helle har tidligere i en årrække været lærer på skolen. Som årspraktikant fra Den Frie Lærerskole har vi ansat Anna Toft.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 22

Kære alle.

Så nåede vi den første sommermåned, hvilket jo også er signal om at vi nærmer os afslutningen af et skoleår.

Denne uge har budt på lidt afbræk i det almindelige skema. Først og fremmest har 3. -4. klasse brugt tid på at øve sig på et pinsespil i Simmerbølle kirke. Resultatet var hele skolen så inviteret til her fredag morgen. Det var blevet et rigtig flot stykke, men fortælling skuespil og sang. En rigtig god optakt til pinsen.

Ugen har så også båret lidt præg af at være den sidste almindelige skoleuge. I næste uge tager vi fat på forårets teater, som udgør hoveddelen af sommerfesten d. 20. juni. Invitationen til denne aften kommer ud i løbet af næste uge. Disse to uger slutter skoledagene kl. 13.15.

Vi kan sige at 9. klasse i den sidste tid har forberedt sig til prøverne. De foregår over de to næste uger. Samtidig planlægger klassen hvordan den sidste skoledag d. 23.6. skal se ud. Den planlægger de sammen med deres lærere.

I morgen er der inviteret til arbejdsdag på skolen. Vi skal have renoveret vores legeplads og lavet lidt generel oprydning. Ud over aktiviteterne i morgen er der et par andre tidspunkter i næste uge, hvor forældre har sagt ja til at hjælpe med opsætning af nye gynger og maling af legepladsen. Det er rigtig dejligt.

Hvis man har lyst til at komme i morgen men ikke har meldt sig til, kan man bare dukke op. Vi kan sagtens finde en arbejdsopgave til flere. Vi regner med at starte kl. 9.00.

Vi skal gerne kunne vise en lidt mere veltrimmet skole, når vi når til Store Legedag.

Den ligger i år d. 11. juni. Kl. 13 – 17. Herfra skal der selvfølgelig også lyde en opfordring til at komme denne dag og deltage i de aktiviteter som bliver sat i gang den dag.

 

God pinse til alle.

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

 

Nyhedsbrev uge 21

Kære alle.

Ja det var jo en ganske kort, men dog begivenhedsrig uge.

Mandag havde vi temadag, hvor projektet var at skabe et kunstværk ud fra opfindelser inspireret af Storm P. En dag hvor fantasi og kreativitet var i fuld udfoldelse. 7. klasse var samme dag på Blå Mandag-tur til Tivoli Friheden i Århus. De havde en dejlig tur

Tirsdag var det så 3.-4. klasses og 6. klasses tur til at komme ud af huset. 3.-4. klasse var i kirken for at øve pinsespillet, som skal opføres d. 2.6.

 1. klasse var på Humble Skole for at spille fodbold.

I dag onsdag har det så været en nogenlunde almindelig dag bortset fra at det nu allerede er weekend/ ferie.

Vi kan lige nævne at Michael Lundberg som har virket som vikar her i foråret har fået fast arbejde og derfor stopper i dag.

Samtidig skal lige nævnes at Sille Mansa er sygemeldt indtil d. 6.6.

God weekend/ferie til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 20.

Kære alle.

Hermed et kort nyhedsbrev. Jeg har jo været sammen med 9. klasse i Budapest hele ugen. Vi har haft en rigtig fin tur.

Mens vi har været væk er der jo blevet afviklet det traditionelle fodboldstævne. En rigtig vellykket dag. Tak til alle som har bidraget med forskellige madvarer o.a.

Næste uge er jo ganske kort men dog fyldt med begivenheder. Vi har jo temadag på mandag om Storm P. maskiner. Det er stadig muligt at komme med forskellige ting til dagen.

Samme dag er 7. klasse på deres blå-mandagstur. Vi håber de får en rigtig god dag.

På tirsdag skal 6. klasse så til fodboldstævne i Humble, så der sker da lidt forskelligt.

Skoleugen går kun til onsdag, da det jo er Kr. Himmelfartsdag på torsdag d. 24. maj.

God weekend til alle.

På skolens vegne.

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 19

 

Kære alle.

Det var så en kort uge vi sluttede.

Der har ikke været så specielt meget på programmet i denne uge udover at 3.-4. klasse i går var til fodboldstævne i Humble.

I næste uge er 9. klasse på studietur i Budapest. Det er Rasmus Drabe og mig der har fået lov til at tage med. Derfor er der også lidt skemaændringer for nogle af klasserne.

På torsdag d. 18. har vi så det traditionelle fodboldstævne for 2.-3. klasser her på skolen. Vi vil stadig opfordre jer forældre til at bidrage med pølsehorn, kager og pizzasnegle. Giv gerne besked til klasselærerne om I tager noget med på dagen. Vi bliver rigtig mange den dag.

I ugen efter skal vi så have vores StormP. Dag. Til den behøver vi effekter der kan bruges i forbindelse med at konstruere mekaniske opstillinger. I må meget gerne levere rør, spande, cykelhjul. O.a. som kan give nogle bevægelige opstillinger.

I samme uge skal 6. klasse så til fodboldstævne på Humble Skole.

God weekend til alle.

 

 

Nyhedsbrev uge 18

Kære alle.

Så er vi nået til enden af en noget anderledes uge. Vores kommende 0. klasses elever startede i mandags i førSFO. Det har fået en rigtig fin start på deres skoletid her. Det var nok lidt overvældende for dem da de mandag mødte ind i morgensangssalen hvor ikke bare vore elever men alle de gæstende elever fra Færøerne og Litauen også var med. De har i øvrigt haft en rigtig fantastisk uge sammen med vores 6. klasses elever. Der er knyttet fine kontakter og oplevet meget sammen. De er her stadig og er ikke helt færdige med programmet endnu. 5. Klasse tog på tur til Spodsbjerg fra onsdag og slutter ugen der.

 1. klasse har taget hul på prøverne og har svedt over dansk og matematik i denne uge.

Musikskolen havde i onsdags en lille fyraftenskoncert på skolen. Det var også en fin oplevelse.

Næste uge bliver lidt mere afdæmpet. Men der er dog lidt forskellige ting. 3.-4. klasse skal på onsdag prøve kostumer m.m. til det forestående pinsespil. På torsdag skal de samme elever til fordboldstævne i Humble.

På mandag d. 8.5. holder musikskolen forårskoncert på skolen. Det foregår kl. 19.00. Alle er velkommen.

Allerede nu skal vi gøre opmærksom på aktiviteter længere fremme.

I uge 20 fra 15. til 19. maj tager 9. klasse på studietur til Budapest.

Den 18. maj inviterer vi til det årlige fodboldstævne for øens 2.-3. klasser. Vi vil gerne have jer forældre til at bidrage med lidt spiseligt. Det kan være pizza, pølsehorn, kager m.m. som vi gerne vil kunne sælge til deltagerne den dag. I må meget gerne melde tilbage til klasselæreren.  Maden kan bare medbringes på dagen.

Den 20. maj bliver der holdt loppemarked/ børnemarked. Der skulle være sendt invitation med oplysninger ud til jer.

Den 22. maj har vi temadag, der står i ”opfindelsernes” tegn. Vi forestiller os at vi skal lave opfindelser/mobiler m.m. med inspiration fra Storm P. Derfor vil vi gerne have en masse ting, der kan bruges. Det kan være forskellige maskindele, cykeldæk, rør af forskellige slag og meget andet. Rene dåser, bøtter, spande o. lign. er også velkomment. I næste uge giver vi lige besked om, hvor ting kan afleveres.

Vi satser på at lave en arbejdsdag, hvor vi kan få renoveret legeplads og trimmet udenomsarealerne. Der kommer en nærmere beskrivelse fra bestyrelsen snart.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

 

 

Nyhedsbrev uge 17

Kære alle.

Så fik vi afsluttet en almindelig uge – måske den sidste i dette skoleår. Fra nu af sker der noget anderledes hver uge frem mod ferien. Korte ferier, lejrskoler teateruger m.m.

Allerede i næste uge går det løs. Vores kommende elever til 0. klasse efter sommerferien starter i førskole på mandag, så der dukker 8 nye små elever op til morgensang. Samme dag møder vore gæstende elever fra Færøerne og Litauen ind til morgensang, så der bliver godt fyldt. (De sover i øvrigt i idrætssalen fra søndag til mandag.) Samtidig med at 6. klasse er optaget af gæsterne, har forældre og elever i 5. klasse lynhurtigt stablet en lejrskole på benene. De tager til Spodsbjerg onsdag-fredag i næste uge.

9 klasses grundskoleforløb går for alvor ind i sidste fase, da de i næste uge skal op til de skriftlige prøver. De starter på tirsdag.

På mandag holder musikskolen forårskoncert på skolen. Det er kl. 19 det løber af stablen.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 16

Kære alle.

Så er denne lidt forkortede uge ved at være slut. En ganske almindelig uge uden de store undervisningsmæssige udsving. Der har dog været lidt anderledes. Vi har i ugen haft besøg af tre elever fra Strynø, som skal beslutte sig om de måske vil gå på Kassebølle Friskole i 5. klasse efter sommerferien.

Vores elever har som vanligt taget rigtig godt imod dem.

I går aftes holdt overbygningen stor gallafest på Hotel Skandinavien. Det var en fantastisk aften. Det var ikke et skolearrangement, men lærerne havde dog hjulpet de unge med at binde slips m.m.

Vi kan også nævne at skolen holdt sin årlige generalforsamling her tirsdag d. 18.4. Den nye bestyrelse konstituerer sig på det første bestyrelsesmøde d. 2. maj.

Næste uge bliver helt almindelig. Oprindeligt var der afsat en temadag i den uge, men vi har valgt at aflyse den. Der har ikke været afsat tid til at få den planlagt, da vores sidste emneuge har ligget så tæt på. I stedet kigger vi frem mod de afsluttende teateruger.

I øvrigt er fredagsboden overgået til 8. klasse og menuen vil blive bekendtgjort om torsdagen.

For 9. klasse begynder det at stramme til. På mandag får de at vide, hvilke udtræksfag de skal til prøve i og forberedelserne til prøverne med opgaver og dispositioner er allerede godt i gang. De skriftlige prøver starter tirsdag d. 2. maj.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 14

Kære alle

Tiden flyver – så er det allerede ved at være påske.

Denne uge har budt på lidt forskellige variationer over det kendte skema. Vores morgensang har været lidt på forsøgsbasis. Tre dage uden akkompagnement, en dag med gæstepianist fra musikskolen og i dag med næsten fuldt orkester. Det er dejligt at børnene synger så meget med som de gør. Så kan det meste lade sig gøre. Torsdag morgen havde vi en forrygende koncert arrangeret af musikskolen. Musikerne var udelukkende vores egne elever. De spillede og sang fremragende og havde også et dejligt og medlevende publikum.

Et par af ugens morgener har 6. klasses elever fortalt lidt i forbindelse med Nordplus projektet.

Generelt kan vi sige at ugen har været præget af en del sygdom blandt lærerne, så vi har haft en del vikardækning på.

Overbygningens elever har brugt dagen i dag på at forberede sig til gallafest. Den løber af stablen d. 20. april på Hotel Skandinavien.

Vi kan lige minde om at skolen holder sin ordinære generalforsamling tirsdag lige efter påske d. 18. april. Kl. 19.00. Der er sendt indkaldelse med dagsorden ud.

Vi kan også lige nævne at vi i ugen efter påske får besøg i 3.-4. klasse af tre elever fra Strynø, som overvejer om de skal gå på Kassebølle Friskole fra næste skoleår.

Elever og forældre i 8. klasse har arrangeret en klassetur til Berlin her de første dage i påskeferien. Dem vil vi lige ønske en rigtig god tur.

 

God weekend til alle og god påskeferie.

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 13

 

Kære alle.

Så fik vi sluttet en ganske speciel uge. Hele ugen er gået med at gøre klar til dagens cirkusforestilling. Eleverne har arbejdet med gøgl,akrobatik og klovneri. Nogle elever har stået for musikken og andre har sørget for manege, lys og andet praktisk. Der er hele vejen rundt gået til den med højt humør og engagement. Den store forestilling løb så af stablen her kl. 10, hvor bl.a. øens børnehaver var inviteret. Det var en rigtig fin forestilling med et levende og engageret publikum.

Dagen startede med en markering af skolens 140 års fødselsdag med udvidet morgensang og kaffe. Et par af skolens tidligere elever fortalte om hvordan det var at gå i skole her for 70 år siden og for 40 år siden. Det var sjovt at høre. Hermed en tak for fortællingen og også for de gaver skolen fik i den anledning.

Samlet set med morgensang og cirkusforestilling en rigtig fin markering af dagen.

Inden vi går på weekend skal sporene så lige slettes.

Næste uge er en ganske almindelig uge bortset fra at den læner sig op ad påskeferien. Der er almindelig skoledag på fredag med de almindelige bustider.

Jeg skal lige minde om et arrangement på Skovsgård. Det handler om pølsebakkekunst.  Nogle af skolens elever har leveret kunstværkerne og musikskolen underholder ved ferniseringen  som er
                                     LØRDAG D. 8. APRIL KL. 14 – 16

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 12.

Kære alle.

Så er vi nået til slutningen af en uge uden de store begivenheder. Dog havde 8. klasse en hyggelig overnatning på skolen fra i går til i dag.

I næste uge sker der så til gengæld en hel del. Hele ugen handler om cirkus, hvor der gerne skal etableres en festlig forestilling med gøgl, klovneri, akrobatik og meget andet. Det hele bundet sammen af festlig musik. Vi får bl.a. besøg af en uddannet cirkuspædagog, som skal give os inspiration til arbejdet i de forskellige grupper. Som altid i emneugerne er dagene fr kl. 8.00 til kl. 13.15. Der er derfor ikke valgfag for overbygningen.

Ugen slutter med forestilling på fredag. Den foregår kl. 10.00 i idrætssalen. Ud over at alle forældre selvfølgelig er velkommen, har vi inviteret øens børnehaver.

Inden forestillingen har vi lige et andet arrangement.

Vi har valgt at markere skolens fødselsdag. Den fylder 140 år ca. d. 1. april. Det markerer vi ved en udvidet morgensang på fredag d. 31. marts. Alle med tilknytning til skolen er meget velkommen til at fejre det med os og få en kop kaffe og lidt brød. Hvis der blandt jer skulle være flere der kan fortælle lidt om skolens historie – eventuelt jeres egen skolegang her –  vil det være velkomment. Man kan eventuelt skrive til mig benny@kassefri.dk  hvis man gerne vil byde ind med et par ord.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 11

Kære alle.

Nu virker det som om det rigtig er ved at blive forår. Solen skinner og der bliver mere aktivitet udenfor.

Denne uge har ikke indeholdt de store udsving. Dog har nogle af 3.-4. klasses eleverne i onsdags været på Nordskolen til hockeystævne. Pigerne vandt deres turnering og drengene blev nummer 3. Godt gået.

I forbindelse med Nordplus, hvor vi får besøg af elever fra Færøerne og Letland i uge 18 har der dog været afholdt forældremøde i 6. klasse. Der er programmet blevet skitseret og der blev snakket om praktiske forhold i forbindelse med indkvarteringen.

Så er der blevet lagt op til emneugen i uge 13. Det kommer til at handle om cirkus og eleverne har i denne uge valgt sig ind på forskellige hold med gøgl, akrobatik og klovneri. Ugen slutter med en forestilling d. 31. marts.

Samme dag starter lidt anderledes, da vi har valgt at markere skolens 140 års fødselsdag med udvidet morgensang og kaffe til dem der måtte have lyst til at markere dagen sammen med os. Der kommer lidt mere information næste fredag om dagen.

Vi kan lige nævne at Anders Knudsen stadig ikke er på fuld kraft endnu. Det betyder at vi har aftalt at han ikke har sine matematiktimer i 8. klasse. Vi har fået en fast vikar til dem, så længe Anders ikke er på fuldt skema. Han hedder Michael Lundberg.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 10

Kære alle.

Så nåede vi til enden på en lidt anderledes uge.

 1. klasse har ikke været på skolen, da de i hele ugen har været i brobygning i Svendborg. De har besøgt de forskellige ungdomsuddannelser for at få et indtryk af, hvad der kan vente dem efter grundskolen.
 2. klasse har hele ugen arbejdet med deres obligatoriske projektopgave. Overemnet har været ”UDVIKLING”. De skal fremlægge deres projekter på mandag.

De andre klasser har haft en almindelig uge efter skemaet.

Næste uge bliver kun med ganske få udsving. 8. klasse skal starte ugen på Langelands Efterskole, hvor de skal arbejdet lidt med Graffiti.

Nogle elever fra 3.-4. klasse tager på onsdag til Nordskolen for at deltage i skolernes hockeystævne.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 9

Kære alle.

Ja så skulle vi ifølge kalenderen have taget hul på foråret. Det virker dog ikke helt sådan, men det skal nok komme. Solen skinner da i det mindste i dag.

Den forløbne uge på Kassebølle har rummet lidt anderledes aktiviteter.

Tirsdag eftermiddag havde vi et rigtig fint orienteringsmøde med forældre til vores kommende 0. klasse. Den kommer foreløbig til at bestå af 10 elever, men vi kan stadig godt få plads til flere. De starter i førSFO d. 1. maj.

Onsdag var en meget fredelig dag på skolen. 3.,4. og5. klasse var på Ørstedskolen til det årlige høvdingeboldstævne. Det var som vanligt en rigtig god dag med stort engagement og fin stemning.

 1. -9. klasse var i biografen for at se filmen ”Me and Earl and the dying girl” En film om at blive voksen og møde livets alvor bl.a. i forbindelse med kræft. Eleverne syntes generelt at det var en rigtig god og tankevækkende film.

I næste uge er der også lidt anderledes aktiviteter. 8. klasse er i introduktionsbrobygning i Svendborg. Det betyder at de besøger de forskellige ungdomsuddannelsessteder i løbet af ugen og derfor slet ikke møder på skolen.

 1. klasse skal lave den obligatoriske projektopgave, så deres skoleuge bliver struktureret anderledes. De skal selv forvalte deres arbejdsdage. Opgaven sluttes af med en fremlæggelse mandag d. 13. marts. Den dag er det i øvrigt aftalt at 8. klasse møder ind på Langelands Efterskole om morgenen for at arbejde lidt med graffiti. En billedlig udtryksform, som de skal kigge lidt på i forbindelse med deres tur til Berlin i påskeferien.

Når 8. og 9. klasse er ude af huset bliver valgfagstimerne i overbygningen anderledes. Det betyder at 7. klasse har deres valgfagstimer, men indholdet bliver lidt andet end det plejer.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 8

Kære alle.

Så er nok en uge gået og gået hurtigt.

En forholdsvis almindelig uge, indtil i dag fredag

Ud over den almindelige skoleuge har der dog været lidt andre ting.

I går aftes havde vi et godt formålsdebatmøde, hvor ønsker for skolens udvikling og nye såvel praktiske som pædagogiske tiltag blev drøftet på kryds og tværs. Der var mange input til bestyrelsen og skolens medarbejderstab. Inden dette møde havde 7. klasses forældre holdt et lille møde om konfirmation og især blå mandag, mens 8. klasse holdt møde om deres forestående påsketur til Berlin.

I dag fredag har vi så holdt fastelavn med hvad dertil hører. Fantasifulde udklædninger. Lege og konkurrencer og ikke mindst tøndeslagning. En festlig afslutning på ugen.

I næste uge er der lidt forskelligt på programmet.

Udenfor den almindelige skoledag kan vi nævne, at vi tirsdag eftermiddag har møde med forældrene til vores kommende 0. klasse. De skal jo starte i førSFO allerede d. 1. maj.

På onsdag skal 3.-4. og 5. klasse på Ørstedskolen og spille høvdingebold.

Samme dag skal 6.-9. klasse i biografen. De er afsted om formiddagen og har deres normale timer over middag.

Jeg skal i øvrigt lige informere om at St.Legedagsudvalget holder

bankospil i

LONGELSE BEBOERHUS SØNDAG D. 19. MARTS KL. 14-17.

Dørene åbnes kl. 12.30 og alle er velkommen.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 6

Kære alle.

Jeg synes at vi kun lige er startet efter juleferien og nu er det allerede vinterferietid. Det går godt nok stærkt.

I denne sidste uge inden ferien har vi haft temadag om fordybelse. Det har spændt vidt fra vinterbadning over mindfullnes og til at snitte en pind. Alle elever var igennem to af aktiviteterne. En rigtig god dag synes vi.

6.-9. klasse var i onsdags på Langelands Efterskole og se teater. Skolens elever havde selv lavet et stykke med udgangspunkt i filmen ”Bennys badekar”. Det var en rigtig god oplevelse for dem.

I dag har vi så rundet af til vinterferien. Vi har holdt en almindelig skoledag med den feriestemning der jo altid vil være.

Når vi så mødes igen på den anden side af ferien vil vi tydeligt kunne mærke de længere dage og det mere lys der skal være med til at give os fornyet energi. Vi vil forhåbentlig også kunne mærke forårets komme så småt.

Vi nærmer os fastelavn. Det markerer vi her på skolen på fredag d. 24. februar med forskellige aktiviteter. Bl.a. tøndeslagning og forskellige lege. Vi håber selvfølgelig på at børnene kommer i flotte og fantasifulde udklædninger den dag.

God weekend til alle og god ferie til de som har det.

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 5

Kære Alle

I denne uge har der ikke været de store udsving i skemaet ud over at 5. klasse i onsdags var på Ørstedskolen til Langelandsk Bolddag. En rigtig god dag, hvor de sammen med alle øens øvrige 5. klasser fik prøvet en masse forskellige boldaktiviteter. Ugen har været præget lidt af sygefravær både hos voksne og børn, men det er vist situationen mange steder i øjeblikket.

I næste uge er der lidt forskellige aktiviteter.

 1. -9. klasse skal på onsdag på Langelands Efterskole og se teater. Eleverne møder som vanligt kl. 8.00 her og skal meget gerne have cykler med den dag. De cykler op til efterskolen samlet, og når teaterstykket er slut vender de tilbage til skolen og fortsætter den almindelige undervisning. Dagen slutter som normalt.

På torsdag har vi så forårets 2. temadag. Emnet er ”fordybelse” Eleverne har valgt sig på forskellige værksteder, hvor meget forskellige aktiviteter skal give bud på måder at fordybe sig. Dagen slutter som de andre temadage kl. 13.15 for alle elever.

Når vi så kommer til fredag, skal vi gerne blive klar til at holde vinterferie.

Vi skal så gøre opmærksom på, at der igen er konstateret lus på skolen. For at minimere genen fra de små kryb, er det vigtigt med en fælles indsats. Hermed en opfordring til alle forældre om at gå børnenes hår grundigt igennem og foretage de ting der kræves.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 4

Kære alle

Denne uge har været en ganske almindelig undervisningsuge på skolen bortset fra konfirmandernes torsdag, hvor de var sammen med alle øens øvrige konfirmander.

I næste uge skal 5. klasse på Ørstedskolen til langelandsk bolddag. Her skal de prøve forskellige boldaktiviteter. Det foregår på onsdag d. 1. februar.

Vi kan allerede sige at der er lidt ændringer i uge 6. I kalenderen står der at vi har temadag d. 8.2. Det bliver flyttet til d. 9.2. fordi vores 6.-9. klasse er blevet inviteret til teaterforestilling på Langelands Efterskole d. 8.2. De møder almindeligt ind på skolen og har de første timer. Når teaterforestillingen er færdig vender de tilbage til skolen og fortsætter den almindelige skoledag. Lidt nærmere om det i næste uge. Her vil også komme lidt mere information om temadagen.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 3

 

Kære alle.

Endnu en uge er ved at være brugt. Her i denne uge har der været lidt forskellige afvigelser fra det normale skema.

Tirsdag havde vi temadag om skak. Det var en rigtig fin dag med godt samvær om en på mange måder krævende aktivitet. Skak er normalt forbundet med koncentration og stilhed, men når man f.eks. dyrker kondiskak går det ikke stille for sig.

Onsdag var 3.-4. klasse så en tur i Odense, hvor de hørte Odense Symfoniorkester spille dele af værket ”Udstillingsbilleder” af Moussorski. Det var en fantastisk oplevelse for dem. Ellers har ugen fulgt det faste skema.

I dag har vi været lidt påvirket af branden på havnen i Rudkøbing. Bl.a. gav det udfordringer for børnene fra Strynø.

Næste uge bliver der også lidt udsving i det almindelige skema.

De 7.klasses elever, der går til konfirmationsforberedelse skal d. 26. være sammen med øens øvrige konfirmander hele dagen.

Vi skal lige gøre opmærksom på, at der i denne uge er blevet konstateret lus på skolen. Hermed skal lyde en opfordring til at få set børnenes hår efter og fået iværksat behandling, hvis I opdager lus hos dem.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 1. Vores server til hjemmesiden var nede i fredags. Derfor det lidt sene nyhedsbrev

 

Nyhedsbrev uge 2

Kære alle.

Så er det ved at være slut på en helt almindelig uge. Nu er vi kommet rigtig i gang i det nye år. Vi oplever også her i starten en god stemning på skolen. Det virker som om alle trives med og i skolen. Det er rigtig dejligt at fornemme.

I næste uge vil der så være et lille afbræk i det almindelige skema idet vi har forårets første temadag. Det bliver en dag med skak i lighed med den vi havde sidste skoleår. Vi fornemmede stort engagement og glæde over dagen, hvorfor vi vælger at lave en tilsvarende dag igen.  Som alle andre temadage går dagen fra kl. 8.00 til kl. 13.15. Eleverne har valgt sig ind på forskellige niveauer i forhold til deres kendskab til spillet, så alle kan få en god oplevelse af og med skak. Hvis I har et skakspil hjemme, som godt må komme en tur på skolen, vil det være fint.

De andre dage i ugen er foregår helt efter det almindelige skema.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev  uge 1

Kære alle

Først vil vi ønske alle et rigtig godt nytår.

Så er vi kommet i gang efter juleferien. Den første uge har jo været en lille smule kortere end normalt og der har ikke været de store afvigelser fra det almindelige skema. Vi har jo som de fleste forhåbentlig har opdaget justeret lidt i nogle klassers skemaer. Det skal vi jo lige vænne os til.

Næste uge bliver en helt almindelig uge uden de store udsving. Det er nok også meget godt at komme i gang og ind i rutinen igen inden vi laver alt for mange afbræk i undervisningen. Vi skal jo lige i gang efter juleferien.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 51

Kære alle.

Du godeste er det allerede jul???

Ja lige så pludselig som det plejer. Så nåede vi til de korteste dage på året og lyset er faktisk allerede vendt. I weekenden inden den sidste uge inden jul har vi endnu en gang haft besøg af ”forældrenisser” Mandag morgen kom vi til en trimmet skov, en lidt renoveret legeplads, et revet stenområde og ikke mindst et busskur med nyt tag. Dejligt at der atter er forældre, som giver timer til at holde vores skole ved lige. Tusind tak for det.

I denne uge er en del af tiden blevet brugt på juleforberedelser specielt til juleafslutningen i aftes. Der er blevet lagt mange kræfter i at få det til at blive en god aften. Det blev en rigtig god aften, med masser af stemningsfuld musik, luciaoptog og ikke mindst krybbespil. Dejligt at så mange var mødt frem for at holde juleafslutning sammen.

I dag har vi så sagt glædelig jul til hinanden med julegudstjeneste, lidt oprydning, julesange, dans omkring juletræet, og julehistorie. Til sidst kom julemanden så og uddelte godteposer, så alt var som det skulle være lige før en juleferie.

Her til sidst skal lige lyde en stor tak til skolens medarbejdere for indsatsen i 2016. Uden deres store engagement og interesse for skolens virke både i den almindelige hverdagsundervisning og i forhold til arrangementer der ligger ud over, ville det ikke kunne lade sig gøre at drive så fantastisk skole som Kassebølle Friskole er.

Vi kan lige minde om, at den første skoledag i det nye år er TIRSDAG D. 3. JANUAR.

 

Glædelig jul til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 50

Kære alle.

Nu har vi atter jul igen, det la’r sig ikke skjule…

Ja så gør vi klar til de sidste dage inden jul. I denne uge har der været flere forskellige ting på programmet. Der er blevet øvet på noget af den optræden der skal være i næste uge og 6. klasse var i onsdags på Ørstedskolen til Kidsvolley. Det var en rigtig god og hyggelig dag, hvor den sportslige succes dog ikke var overvældende. I går var 3.-5. klasse så på Ørstedskolen hele dagen sammen med en masse andre 3.-5. klasse elever og Odense Symfoniorkester, hvor de lavede to koncerter med udgangspunkt i sangene fra ”Alletiders jul”. Det var en fantastisk oplevelse. Glade børn og dygtige musikere er en god cocktail.

Næste uge er selvfølgelig lidt speciel, da det er sidste uge inden jul. Mandag og tirsdag bliver normale undervisningsdage bortset fra 0.-2. klasse der tager til SG huset i Svendborg mandag. M

eget af onsdagen går med at gøre klar til juleafslutningen kl. 17. Programmet for aftenen kan ses herunder. Vi håber selvfølgelig at rigtig mange kan komme denne aften.

Arrangementet foregår i idrætssalen, hvor der vil være dækket op til kaffe.

Torsdag morgen skal vi i kirke. Alle børnene møder på skolen til sædvanlig tid og så går vi i samlet flok til kirken. Når vi kommer tilbage er der lidt tid i klasserne med oprydning og så slutter vi fælles af i morgensangssalen. Skoledagen slutter kl. 12.15 hvor vi ønsker hinanden glædelig jul.

Når vi kommer på den anden side af nytår vil der være lidt små ændringer i skemaerne. Vi har måttet rykke lidt rundt på nogle timer, og de klasser der bliver berørt får besked i næste uge. Det kan også være at vi må have dækket lidt timer med vikar i den første periode, da Anders Knudsen har været så uheldig at sprænge sin ene akillessene. Vi ved ikke endnu hvor længe han skal holde sig i ro, men det er noget der tager sin tid.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Juleafslutning                     Onsdag den 21. december kl. 17.00 – 19.00

 

Der bliver serveret saftevand, kaffe og kage i pausen

 

Program
Fællessang

 

 1. – 2. klasse

Hele klassen                       2 julesange

 

 1. – 4. klasse

Rasmus                              Frost(Let it go)
Ida og Freja                        Dejlig er den Himmelblå

Hele klassen                       Spørgejørgen

 

 1. klasse

Drengeband                        Giv os lyset tilbage
Laura                                                        Ulvesang
Pigeband                            Papirklip

 

 1. klasse

Aida og Aija                        And so this is Christmas

Hele klassen                       Rudolf med den røde tud

 

PAUSE
Piger 3. – 6. klasse              Lucia

 

 1. klasse

Sol                                                            Tema fra Harry Potter
Zinx                                                          Sweet child of mine
Maja                                                         Ballade Pour Adeline

 1. klasse

Cecilia                                                      Et barn er født i og Nu tændes tusind julelys

 

 1. klasse

Hele klassen                       Den himmelblå
De usmagelige                   Egen komposition

 

Læreroptræden                  ??????????????

 

 1. klasse Krybbespil

Fællessang

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev uge 49

Kære alle.

Ugen startede med temadag, hvor fortællingen var i centrum. Der blev fortalt eventyr og historie til den store guldmedalje. En dag, hvor et af de centrale elementer i Kolds skolesyn blev bragt i fokus. Måske gør vi det for sjældent. Det var en rigtig god dag.

Onsdag var både 5. klasse og 6. klasse ude af huset. 5. klasse var til Kidsvolley på Ørstedskolen og 6. klasse var til ”klar,parat, svar” i bio Langeland. 5. klasse havde en rigtig hyggelig dag med et lidt blandet resultatmæssigt udbytte og 6. klasse var snublende nær på at triumfere i quizzen, men måtte se sig slået efter mange ekstra spørgsmål og en tvivlsom afgørelse. Endnu en gang må vi være stolte over vores elevers eksemplariske optræden også på udebane.

Torsdag var 3.-5. klasse så på Ørstedskolen for at øve til julekoncerten d. 15. december samme sted. Det havde været en stor oplevelse bare at være med til prøven. Det tegner rigtig lovende for koncerten. Programmet til koncerten var med i sidste uges nyhedsbrev.

3.-6. klasses piger er begyndt at øve sig og gøre klar til Luciaoptog d. 13. december. Vi er så småt begyndt at sammensætte programmet til vores julekoncert d. 21. december. Der kommer program ud i næste uge, når det er helt på plads.

7.-9. klasse har i dag fået udleveret valgsedler til valgfagene i foråret. De skal aflevere dem i næste uge, så de kan nå at snakke med forældre om fagene i weekenden. Nogle fag er de samme, men der er også nye.

Vi skal lige endnu en gang gøre opmærksom på kighoste. Vi har stadig elever der er ramt, så I må meget gerne være ekstra opmærksom på symptomer og få lægetjekket, hvis I er i tvivl om jeres børns hosteri kan skyldes kighoste.

Vi har i den sidste tid, hvor eleverne måske opholder sig mere inde i frikvartererne, set flere og flere Ipads og smartphones være i gang. Det kan være fint at være sammen om at spille eller se forskellige ting på skærmene, men vi har observeret at nogle af de mindste elever sætter sig og ser med hos nogle af de større og derfor måske bliver præsenteret for spil eller lignende som ikke er for deres aldersgruppe. Der er også elever som har spil på deres maskiner som de ikke er gamle nok til at spille. Vi vil gerne opfordre jer forældre til at tage en snak med jeres børn om hvad de spiller og hvad de har liggende på maskinerne. Vi vil i næste uge snakke med eleverne og prøve at begrænse tidsforbruget på maskinerne. Vi vil ikke i første omgang forbyde brugen, men opfordre til at bruge dem med omtanke. Vi håber meget at I vil hjælpe.

I næste uge er der også lidt forskellige arrangementer ud over det almindelige. Tirsdag er det Luciadag, hvor vi selvfølgelig har Luciaoptog ved morgensangen. På onsdag skal 6. klasse op på Ørstedskolen og spille Kidsvolley og torsdag er der jo så koncert med Odense Symfoniorkester også på Ørstedskolen. Den dag er 3.-5. klasse engageret i det hele dagen.

Der er jo en koncert kl. 14.15 for indskolings- og mellemtrinselever. Vi regner med at tage alle børn der er i SFO med til koncerten og prøver at finde ud af at få transporteret dem frem og tilbage.

Vi har de sidste uger udover kighosten også oplevet en del sygefravær hos vore elever og vi er nu også blevet ramt lidt på lærerfronten. Det har betydet lidt rokeringer og enkelte aflysninger af timer. Det prøver vi selvfølgelig at begrænse mest muligt, men det har været lidt svært helt at dække timerne. Det skaber selvfølgelig lidt forvirring oven i alle de andre ting der er i spil her op til jul.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 48

Kære alle.

Endelig december. Markeret med masse af nissehuer og de første julesange til morgensang. Som vanligt blev starten af december markeret med juleklip i alle klasser, så der kunne blive pyntet lidt op. Skolen er nærmest viklet ind i guirlander. En rigtig hyggelig dag hvor en del forældre og bedsteforældre kom og klippede og julede sammen med os.

I den kommende uge begynder der så at komme lidt mere jul på programmet, men der sker dog også andre ting.  På mandag har vi årets 4 temadag, der står i fortællingens tegn. Som andre temadag slutter dagen kl. 13.15. Det betyder at der ikke er valgfag for overbygningen. På onsdag d. 7. skal vores 5. klasse på Ørsted-skolen og spille kidsvolley. På torsdag skal 3.4. og 5. klasse på Ørstedskolen og øve til koncerten med Odense Symfoniorkester næste torsdag. De møder ind på Ørstedskolen og tager hjem derfra. Programmet for koncerten d. 15.12. kan ses herunder.

Vi tager lidt ad gangen, så næste fredag skriver vi lidt om uge 50 og 51. Vi kan dog allerede nævne, at vi holder julekoncert d. 21.12. kl. 17.00. Programmet kommer senere.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Julekoncert med

Odense Symfoniorkester – Langelandske elever

Torsdag 15/12 afholdes julekoncert på Ørstedskolen med Odense Symfoniorkester og elever fra 3.-5. klasse fra alle skoler på Langeland.

Elever har øvet sange til dette arrangement, og vi glæder os alle til at præsentere forestillingen for kammerater, forældre, bedsteforældre og alle andre interesserede.

Der bliver 2 forestillinger, 1 for indskolings- og mellemtrinselever  kl. 14.15 og en offentlig forestilling kl. 16 hvortil der kan købes billet – se www.os.billetten.dk .

 

Torsdag 8/12 mødes alle deltagende elever for at øve med dirigent og pianisten Michael Salling.
Program for øvedagen:

9.00 – 9.15 opvarmning

9.15 9.45 Alle sange synges igennem

9.45 – 10.00 pause

10.00 10.45 Første gennemspilning med sang og manuskript

10.45 11.15 frokost/madpakker

11.15 12.00 Anden gennemspilning med sang og manuskript.

 

Torsdag 15/12: Koncertdag.

Program for koncertdagen.

11.45 – 12.15 korene ankommer

12.15 – 12.30 varmer op

12.30 – 12.45 Går til scenen

12.45 – 13.45 Kor numre prøves med orkester og solister. incl. lydprøve

13.45 – 14.15 Indskolingselever tager plads/pause for kor og orkester

14.15 – 15.15 koncert for indskolings- og mellemtrinselever

15.15 – 16.00 Pause for kor og ork.

16.00 – 17.00 Koncert – offentlig.

 

 

 

Nyhedsbrev uge 47

Kære alle.

Nu kan vi begynde at mærke at julen sniger sig ind på os. Når Vi møder i skole på mandag har vi passeret første søndag i advent. Det første håndgribelige bevis. I julemåneden sker der jo mange forskellige ting, som vi skal huske at orientere jer om.

Først skal vi dog lige have rundet denne uge. En forholdsvis almindelig af slagsen. Og dog. Torsdag var 8. klasse på Ørstedskolen til badmintonstævne og i dag har personalet holdt pædagogisk dag og overladt skolen og elever til studerende fra Den Fri Lærerskole samt nogle forældre, der har været med til at tilrettelægge og stå for undervisningen. Det har været en fin dag, hvor eleverne har arbejdet bl.a. med cellelære og quizzer. Godt at vi lige kunne få lejlighed til en lidt længere drøftelse end det der er tid til i det daglige.  Omdrejningspunkterne var skolens traditioner og vores årsplan samt en snak om, hvad vi måske kan bruge Grundtvig og Kold til her i 2016. Centralt i Kolds skolesyn er fortællingen og netop fortællingen er emnet for vores næste temadag, som ligger d. 5. december.

I den kommende uge er det største afbræk d. 1.december, hvor vi traditionen tro inviterer til juleklippedag. En dag hvor alle, men specielt bedsteforældre er velkomne til at komme og hygge sammen med os børn og voksne på skolen.

Det er om formiddagen og efter den store pause er der almindeligt skema.

Vi kan sige at der allerede er godt gang i julearrangementerne. 3.-5. klasse øver på livet løs til julekoncerten med symfoniorkestereet d. 15. december.

Der kommer lidt mere om julemånedens arrangementer på næste fredag.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 46

Kære alle.

Allerede fredag igen

Endnu en rigtig god skoleuge. 7. – 9. klasse har arbejdet hele ugen med projekt og har i dag haft fremlæggelser for hinanden. Der er blevet arbejdet rigtig godt og der er kommet mange forskellige bud på ”REJSEN” som overemnet var. 0.-4. klasse har arbejdet med Ulands-kalenderen hele ugen.

Vi skal lige her nævne at vi på skolen har mindst en elev som har fået konstateret kighoste. I må meget gerne være opmærksomme på om jeres barn viser symptomer på sygdommen.

Næste uge er forholdsvis almindelig bortset fra fredag. På fredag holder personalet pædagogisk dag og skolen bliver overtaget af studerende fra Den Fri Lærerskole og enkelte forældre. Der arbejdes som udgangspunkt med det almindelige skema og de almindelige tider. Der kan dog være ændringer af indholdet i timerne.

Der er dog en enkelt anden ændring. 8. klasse skal til badmintonstævne på Ørstedskolen på torsdag d. 24. november.

I den kommende weekend er indbudt til arbejdsweekend på skolen. Man er velkommen til at dukke op indenfor de angivne tider. Der er rigtig mange små og store ting der kan tages fat på.

Støtteforeningen har også inviteret til familie-hygge-dag på søndag fra kl. 13.00 til kl 16.00. Her kan man komme og hygge og måske få lavet en juledekoration eller julekonfekt. Man kan tage materialer med eller købe på stedet.

Vi kan også lige nævne at vi i denne uge har haft besøg af Oscar i 5. klasse og August i 6. klasse. De har valgt at fortsætte deres skolegang her os, så et stort velkommen til dem.

Vi har inviteret forældre med børn i kommunens børnehaver til informationsmøde her på skolen, hvor man kan få lidt oplysninger om hvordan det er at gå i skole her. Alle der har skolesøgende børn til det kommende år er selvfølgelig velkomne. Møderne foregår d. 30. november kl. 10 og kl. 17. Man kan tilmelde sig, hvis man er interesseret ved at skrive til benny@kassefri.dk

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 45

Kære alle.

Så kom den første sne. Det var helt fantastisk at se børnene boltre sig i sneen i onsdags. Der var tilsyneladende også fuld accept af betingelserne for at lege i og med sneen. (Det kneb lidt mere torsdag, hvor sneen var blevet hård og iset.)  3. og 4. klasse var samme dag på Ørstedskolen til badmintonstævne. Det var en rigtig god dag, hvor de oven i købet vandt turneringen. Stort tillykke med det.

Vi fik også samme dag taget de sidste elevfotos, så det også er på plads.

Torsdag var så temadag, hvor det handlede om mad i forbindelse med GO COOK temaet. Her blev lavet mexicansk mad og thaimad. Der blev dækket op til fætter/kusinefest med taler og sange.  Alt i alt en superdag. Lidt besvær omkring logistikken når så mange skal kokkerere vil der altid være, men det blev taget med smil og ophøjet ro. I dag fredag har der så været almindelig skoledag. Vi har budt velkommen til Oscar i 5. klasse og August i 6. klasse. De skal prøve at være i skole her hele næste uge for at se om Kassebølle skal være deres fremtidige skole.

Nu har vi nogle uger haft legestue ovre í SFO torsdag formiddag. Det er en stor succes og nu er vi faktisk oppe på 11 børn, som deltager.

Næste uge byder på lidt afveksling. 0.-2. klasse skal arbejde med årets U-landskalender, der i år handler om Tanzania.

7.-9. klasse skal prøve at arbejde projektorienteret og lave en opgave, der handler om ”REJSEN” Der bliver mange forskellig bud på hvad det kan være. Eleverne har dannet grupper og er klar til ugen. Det bliver fire arbejdsdage og om fredagen skal alle grupper fremlægge. Vi skal lige gøre opmærksom på at valgfagene kører normalt i den uge!

I ugen efter har vi planlagt at holde en pædagogisk dag om fredagen d. 25.11. Vi har planlagt at studerende fra Den Frie Lærerskole overtager skolen og det pædagogiske ansvar. Desværre er de ikke nok til at stå for det hele, så vi har tænkt os i næste uge at headhunte nogle forældre til at hjælpe med afviklingen af dagen. Det skal I nok høre lidt nærmere om.

Vi kan også sige, at vi har planlagt et par møder for eventuelt nye forældre, stilet til børnehaverne. Det bliver den 30. november kl. 10 og kl. 17.

Vi arbejder også lidt med at invitere til et rejseforedrag på skolen med Nick og Nete, der i øjeblikket kan følges i ”Det gode liv”. Det er fastsat til d. 6. december.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

 

 

Nyhedsbrev uge 44

Kære alle.

Det har været en uge med mange forskellige aktiviteter. Vi valgte at følge Danmarks Fællessang til morgensang hele ugen, så vi har prøvet en del nye sange i denne uge. Det har været en god oplevelse.

Allerede mandag havde 5. og 6. klasse besøg af et par professionelle musikere som de skrev, komponerede og indspillede en sang sammen med. Resultatet hørte vi alle tirsdag morgen. Det er fantastisk så meget man kan nå på en formiddag.

Onsdag var 0.-2. klasse i Odense for at høre symfonimusik og de var også på Møntergården. Det var også en rigtig god tur. Samme dag var 7.-9. klasse på Langelandsfortet, hvor de havde en rigtig god og lærerig dag. I den anledning vil jeg igen takke jer forældre for at agere chauffører, når vi skal ud af huset. Det øger vores muligheder for at tage af sted, når vi ved I støtter på den måde. Torsdag morgen hørte vi så lige 3.-4. klasse fortælle historien om de tre små grise på engelsk. De havde også øvet sig på en af de engelsksprogede sange, så de kunne synge for fredag morgen på Lucas Grahams ”7 Years” Flot.

Torsdag holdt vi Åben Skole. En almindelig dag, hvor interesserede kunne komme og se, hvordan vi holder skole. Vi havde mange besøgende og eleverne var igen fantastiske til at få de besøgende børn med i legen og undervisningen. Flere elever valgte også at blive på skolen og hygge sig i SFOen eller bage snobrød, så der var aktivitet på skolen hele dagen. Om eftermiddagen brugte mange elever også tid på at øve musik til aftenens fællesspisning. Det blev også en rigtig god og hyggelig aften. Mange familier mødte op og havde tilsammen kreeret en storslået buffet. Der blev spist god mad, hyggesnakket og lyttet til rigtig god musik. Alt i alt en superdag og -aften.

I dag har vi så rundet ugen af med almindelig undervisning, og så er vi vist også ved at være klar til at holde weekend.

Næste uge er der ikke helt lige så meget på programmet, men lidt sker der dog. På onsdag tager 3.-4. klasse hen på Ørstedskolen til badmintonstævne. Nu er det deres tur til at komme lidt ud af huset.

Torsdag har vi så årets tredje temadag. Den hedder GO COOK. Det er også et landsdækkende skoleprojekt om mad, som vi har valgt at deltage i igen i år. En dag, hvor der skal arbejdes med mad og hvad der følger med. Tilberedning, borddækning, servering, spisning og oprydning/ opvask. Denne dag slutter vi alle kl. 13.15. Når vi har et fælles projekt, synes vi også det er en god ide at slutte på samme tid og så er der ofte lidt ekstra læreroprydningsarbejde i halen på det.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 43

Kære alle

Så blev det rigtigt efterår. Masser af farver på bladene, der efterhånden falder af træerne og skiftende vejr med regn, rusk og dog stadig dage, hvor solen titter frem og giver lidt varme.

Det er dog blevet meget mørkt om morgenen og det kan være svært at se mennesker på vejene, hvis de ikke bærer lys eller reflekser. Hermed en opfordring til at hjælpe børnene med at være synlige på vej til og fra skole.

Vi har haft en almindelig skoleuge uden de store udsving. Vi kan dog sige at 3. – 5. klasse er startet på julekoncertprojektet, hvor de skal medvirke ved en stor koncert midt i december.

Næste uge bliver lidt anderledes. Mange forskellige aktiviteter.

På mandag får 5. -6. klasse besøg af et par musikere som hele dagen skal arbejde med et lille musikprojekt der handler om at skrive, synge og indspille sange.

På onsdag bliver skolen delvist tømt for elever. 0.-2. klasse skal til Odense til koncert med symfoniorkester og på Møntergården og 7. – 9. klasse tager på tur til Langelandsfortet. Det betyder at de ikke har valgfag om eftermiddagen.

På torsdag er der ”ÅBEN SKOLE”. Et landsdækkende projekt, hvor vi har valgt at være med i år. I princippet en helt almindelig skoledag, men vi har dog valgt at udvide med lidt aktiviteter om eftermiddagen, hvor vi så håber at mange af vores elever har lyst til at blive og deltage. Vi forsøger at slutte dagen af med fællesspisning, hvis der er nok tilslutning til det. Dagen er sat af til at alle interesserede kan komme og besøge skolen og få en snak med såvel børn som voksne om vores skolehverdag her på Kassebølle.

I øvrigt er uge 44 altid ”spil dansk uge”. Vi prøver at tage nogle af de sange der er valgt ud som fællessange og synge dem til morgensang.

På den mere praktiske front kan vi sige, at vores rengøringsordning, hvor der kommer et firma og hjælper med at holde rent er startet i efterårsferien og fungerer på den måde, at der kommer en og gør rent tidligt hver morgen. Det er en stor fornøjelse at komme om morgenen til en ren skole.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

 

Nyhedsbrev uge 41

Kære alle

Så er vi ved at være klar til at holde efterårsferie på skolen.

Vi har haft en rigtig god uge med masser af forskellige aktiviteter både ude og inde. På trods af det lidt kølige og blæsende efterårsvejr har alle deltaget flittigt også i udendørsaktiviteterne. Der er blevet leget, danset, løbet og spillet forskellige spil. Alle elever har prøvet alle aktiviteter. Ugen har været præget af stort engagement og stor glæde, så det er en god måde at gå på ferie på. I dag har vi så traditionen tro holdt skolernes motionsdag, hvor eleverne har løbet så meget de kunne i formiddag. Der er blevet gået til den og den samlede distance som eleverne har løbet er imponerende   1087,8    km. Enkelte elever har faktisk løbet en halvmaraton. Flot. Til dagens afslutning har de i SFOen bagt boller til alle elever. Tak for det.

Efter efterårsferien kan vi nok forvente koldere dage, hvilket kræver mere overtøj. Mere tøj giver mulighed for at glemme mere tøj. Vi har allerede oplevet de sidste par uger, at eleverne måske lidt glemmer hvor meget tøj de har på hjemmefra og derfor ikke får det hele med hjem. Hermed en opfordring til lige så snart vi starter igen efter ferien at få gennemgået børnenes garderobe, så vi kan reducere bunken af glemmetøj.

De første par uger efter ferien er helt almindelige undervisningsuger, hvor der ikke umiddelbart er de store udsving. Vi kan dog sige allerede nu, at vi i år har valgt at være med i projektet ÅBEN SKOLE. Et landsdækkende arrangement, hvor landets grundskoler slår dørene op for interesserede. Det foregår d. 3. november. Programmet er lavet og bliver sendt ud, lige efter ferien. Der er lagt op til en lidt længere skoledag end normalt. Dagen afsluttes med fællesspisning.

Vi er begyndt at planlægge skole/hjem- samtaler. De kommer til at ligge spredt udover november måned, og der bliver selvfølgelig inviteret særskilt i de forskellige klasser.

Vi synes på skolen, at vi har haft en rigtig god start på skoleåret 2016/2017. Skolens medarbejdere har vist stort engagement i alt hvad der er sat i gang af aktiviteter og bruger mange kræfter på at give børnene det bedste undervisningstilbud. Jeg vil benytte lejligheden her til at sige et stort tak for deres engagement i skolens virke. Alle er parate til at gøre en ekstra indsats for at få dagene til at blive gode, spændende og varierede. Det skal vi som skole være taknemmelige for.

Det er jo også vigtigt, at I forældre hjælper og støtter. I starten af dette skoleår er der også ydet ekstra fra jer for at skolens fysiske rammer tager sig bedre ud. Stor rengøringsindsats og en del mindre renoverings-opgaver er blevet klaret. Det nye initiativ med forskellige arbejdsgrupper hilser vi også velkomment og vi tror på at en lidt fastere struktur med hvem der gør hvad vil være en fordel for skolen. Nu kommer vi også endelig i gang med at få renoveret vores facade på hovedbygningen. Skolens fysiske udtryk betyder rigtig meget for besøgende.

I den forbindelse kan nævnes, at vi laver en foreløbig tremåneders kontrakt med et rengøringsfirma til at hjælpe os med den daglige rengøring. Vi håber det bliver tilfredsstillende og at vi i givet fald får mulighed for at forlænge aftalen. Vi starter lidt forsigtigt ud.

God weekend/ferie til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

Nyhedsbrev uge 40

Kære alle.

Så er vi ved at nærme os sidste uge inden efterårsferien. Det er som tidligere nævnt en anderledes uge. Hele ugen står i bevægelsens tegn. De første fire dag bliver eleverne delt op på forskellige hold og besøger med dette hold de forskellige ”bevægelsesværksteder” der bliver lavet i løbet af ugen. Det betyder at alle elever kommer igennem det samme. Holdene er dog lavet, så det er eleverne fra 0.-5. klasse der danner 4 hold og de store elever danner resten af holdene. Så kan lærerne bedre tilpasse aktiviteterne til eleverne.

Hver dag slutter med at klasserne har en lektion fra kl. 12.30 – 13.15

Der bliver hængt en plan over hold og aktiviteter op, så eleverne ved hvor de skal hen, hvornår og hvilke aktiviteter der er.

På fredag d. 14.10. holder vi i lighed med sidste år skolernes motionsdag med løbeaktiviteter. Dagen slutter fælles kl. 12.15, da der er anderledes buskøreplan den dag.

God weekend til alle

PÅ skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 39

Kære alle.

Så blev det efterår med rigtig blæst og regn. Måske lige en dag for sent. I tirsdags havde vi jo temadag om drager. Der blev fortalt dragelige og drabelige historier og der blev bygget i den store stil. Desværre ramte vi en af de få totalt vindstille dage på Langeland, så det var ikke nemt at få dragerne op at flyve, selv om der blev kæmpet bravt og løbet stærkt. Vi måtte lige tage lidt af onsdagen til hjælp. Lidt mere vind hjalp, men en del drager havde pådraget sig skader ved flyveforsøgene tirsdag. Ellers var det meget fin og hyggelig dag.

I ugen har 0.-2. klasse stået for morgensangen. De har valgt sangene og præsenteret dem og de har fortalt gåder og vittigheder. Det har været rigtig sjovt. I den kommende uge står 6. klasse for morgensangen.

Næste uge byder ikke på de store udsving. En almindelig uge med almindelig undervisning. Dog er 3.4. og 7. klasse ude af huset. De skal ind i SG-huset og dyrke springgymnastik samt besøge  Skulpturstøberiet. Til gengæld er uge 41 anderledes. Der har vi bevægelsesuge som slutter af med skolernes motionsdag fredag d. 14. Dagene i den uge slutter for alle kl. 13.15. Fredag slutter vi dog kl. 12.15, da buskørslen er anderledes på denne dag.

Vi har fra skolen lige en opfordring til alle forældre. Vi oplever at rigtig mange af vore elever ikke vil bade i forbindelse med idrætsundervisningen. Vi mener det er naturligt og nødvendigt med en afskylning efter fysisk udfoldelse. Derfor vil vi opfordre jer meget til at sørge for at jeres børn både har idrætstøj og håndklæde med i skole de dage, hvor der står idræt på skemaet.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

Nyhedsbrev uge 38

Kære alle.

Atter fredag. Nu kan vi så småt mærke vejrskiftet og efterårets komme. Det betyder bl.a. at vi alle tager lidt mere tøj på og dermed har mere tøj vi kan glemme. Vi oplever allerede lidt flere glemte trøjer og jakker. Når det op ad dagen bliver varmere glemmer vi ofte at vi havde jakke på om morgenen. Det kan være en hjælp, hvis tøjet er mærket med navn.

Vi har haft en almindelig skoleuge, hvor det eneste større udsving var fotograferingen i tirsdags. Der manglede en del elever den dag, men fotografen kommer igen senere for at få de sidste med. Vi ved endnu ikke hvornår.

Næste uge står bl.a. i dragernes tegn. På tirsdag skal vi lave drager eller høre om drager. Vi laver forskellige værksteder, hvor vi laver lette eller mere komplicerede drager, som vi skal flyve med. Børnene er blevet opfordret til at tage bæreposer og andre materialer med, som vi kan fremstille dragerne af. Hvis I hjemme har lidt blomsterpinde eller lignende i overskud, må I gerne give børnene det med. Vi sørger selvfølgelig for at der er en del materialer på skolen. De store blå indkøbsposer fra Ikea er også rigtig gode, så hvis I sådan nogle liggende, vil vi meget gerne have dem også. Hvis der på loftet eller i kælderen ligger en udtjent spiler eller et ufuldstændigt nylontelt som trænger til ny luft, kan vi også bruge det. Temadagen starter kl. 08.00 med morgensang og slutter for alle elever kl. 13.15.

 

Vi er i bestyrelsen og på skolen rigtig glade for at rigtig mange forældre har reageret på bestyrelsens tiltag med forskellige udvalg til forskellige opgaver på skolen. Det betyder at vi lidt mere målrettet kan få forbedret vore fysiske rammer.

I den forbindelse kan vi lige nævne at vi har indhentet tilbud på at få hulmursisoleret og renoveret facaden på hovedhuset. Tilbuddene var meget forskellige prismæssigt og vi har valgt det som vi synes er det bedste, da det bl.a. var langt billigere end de to andre, og derfor ligger indenfor vore økonomiske rammer. Vi glæder os meget til at få gjort noget ved skolens fysiske udtryk.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 37

Kære alle.

Så nåede vi midten af september og det er stadig sommer. Herligt.

I den forløbne uge var vores 5. klasse med lidt støtte fra 4. klasse været på Ørstedskolen og spille M-bold. Det gik fint, men vi havde nok ikke fået trænet helt nok. Ellers har ugen ikke budt på de store udsving i forhold til det daglige. Den kommende uge byder som det eneste større afbræk på fotografering på tirsdag d. 20. Det er vigtigt at børnene husker de bestillingssedler de har fået med hjem. Vi er begyndt at planlægge temadagen om drager i uge 39. I næste uge skal vi prøve at få samlet materialer sammen til at bygge dragerne af. Der bliver forskellige værksteder med drager af forskellig sværhedsgrad. Der kommer mere information i næste uge om dagens forløb.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

 

Nyhedsbrev uge 36

Kære alle.

Så er støvet ved at have lagt sig efter Dronningens besøg. Elever og lærere havde en god oplevelse ud af at være til stede ved Hendes ankomst til Rudkøbing og fulgte hende på vej sammen med en masse andre.

I næste uge er der ikke mange særlige begivenheder, der rokker ved hverdagen. En uge med ganske almindeligt skema, bort set fra at 5. klasse på onsdag d. 14.9. skal på Ørstedskolen og spille M-bold hele dagen.

Vi har nu været i gang i godt fire uger i dette skoleår og vi synes vi har nogle rigtig gode skoledage med glade børn og voksne. Det er dejligt at være vidne til.

I uge 38 kommer skolefoto omkring til den årlige fotosession. Det er d. 20. september og jeres børn skulle gerne have fået en bestillingsseddel med hjem.

Vi har fået et par nye elever på skolen. Laura i 5. klasse og Arendse i 6. klasse. De er kommet rigtig godt ind i skolens miljø. Et stort velkommen til dem. I næste uge får vi besøg af endnu et børn, som måske gerne vil gå på vores skole.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 35

Kære alle.

I denne uge fik vi så afviklet årets første temadag. Emnet var vand og vi havde en rigtig dejlig dag ved stranden. Vi var heldige med vejret, så vi kunne gennemføre de aktiviteter vi havde planlagt. Bl.a. var der rigtig mange elever der fik prøvet at sejle i kajak. Det er også fantastisk at se hvordan vore elever tager sig af hinanden, specielt hvordan de store var gode til at passe på de små på vej til og fra stranden.

Vi kan lige i forbindelse med ordene om temadag sige at den næste ligger d.27. september og kommer til at handle om drager.

I næste uge bliver livet i Rudkøbing præget en del af Dronningens besøg. Vi har valgt på skolen at deltage på den måde at vi tager ned og følger Dronningens karettur fra Kongeskibet. Det betyder at undervisningen torsdag formiddag bliver suspenderet, men at lektionerne efter middag bliver gennemført. Vi prøver at skaffe en fælles transport, da det kan blive et logistisk problem at få et større antal forældre til at transportere børn rundt i byen, da meget er spærret af. Vi bruger jer jo også som chauffører i mange andre sammenhæng.

For nogle klasser er der afholdt forældremøder og der vil være for de sidste klasser i den kommende uge.

Vi kan også lige nævne et tilbagevendende problem. Der er igen konstateret lus på skolen. I må meget gerne hjælpe til at begrænse plagen ved at tjekke jeres børns hår.

 

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 34

Kære alle.

Så nåede vi allerede fredag igen. Dejligt at sommeren for en stund vendte tilbage i denne uge.

Der har ikke været de store afvigelser fra den almindelige undervisning. Ugen har fulgt det almindelige skema. Vi har oplevet en del fravær på grund af sygdom. Det virker som om der er noget maveonde der kører lidt rundt blandt vore elever.

Den kommende uge byder på årets første temadag. Vi vælger at sige nu, at den kommer til at ligge fast på onsdag d. 31. 8. Det virker som om det skal blive vejrmæssigt den bedste dag i ugen. Det betyder så også at der ikke er valgfag for overbygningen denne dag. Alle slutter kl. 13.15. Under dette brev er vedhæftet program for dagen.

Vi kan så også lige her meddele, at initiativgruppen bag den planlagte festival har valgt at aflyse/udskyde festivalen. Der var simpelthen for få tilmeldinger.

Store legedag blev afholdt på skolen i søndags. En fin dag med mange forskellige aktiviteter for børn og voksne. I forbindelse med dagen havde mange frivillige fra Store Legedagsgruppen givet skolen en overhaling, så der så fint ud. Mange tak for det og tak for at I bliver ved med at arrangere denne dag.

Vi kan lige minde om at fristen for at søge friplads nærmer sig. Absolut sidste frist er d. 12. september.

 

Temadag          VAND                      onsdag d. 31. august

Dagen bliver organiseret på den måde, at der er nedenstående forskellige aktiviteter, som eleverne kan prøve.

Vi starter med almindelig morgensang på skolen kl. 08.00 hvorefter vi følges ad ned til stranden. Lærerne vil fortælle om de forskellige aktiviteters indhold og så kan man prøve de forskellige aktiviteter. Vi håber på en hyggelig og lærerig dag, hvor man får prøvet lidt forskelligt. Det er meget op til eleverne at opsøge de forskellige aktiviteter, men vi opholder os alle indenfor et lille område.

Aktiviteter:

 1. KAJAK Øvelser i forbindelse med at sejle kajak og lidt sejlads.
 2. FISKERI Fiskeriets forskellige muligheder: Stang, ruser, garn.   Fangne fisk kan eventuelt tilberedes
 3. HVAD SKER DER UNDER OVERFLADEN – undervandskikkerter
 4. HVAD FINDER JEG PÅ STRANDEN krible/krable  fange krabber, lave varder, lytte til stranden, bestemme stenarter
 5. LEGE Samarbejde om at bygge sandslotte, Hvem laver det flotteste

Når vi er i nærheden af vand er der selvfølgelig en risiko for at blive våd. Derfor vil det være fornuftigt at børnene har skiftetøj og håndklæde med til denne dag.

Vi vil gerne have besked fra forældre, hvis børn ikke må prøve at sejle i kajak. Vi skal lave en kæntringsøvelse, for at vise børnene hvordan man kommer ud af kajakken. Det gør vi til sidst, så de ikke skal have vådt tøj på for længe.

Hvis man vil prøve at fiske, vil det være en god ide selv at have grej med.

DET ER IKKE EN BADEDAG!!!

Nyhedsbrev uge 33

Kære alle.

Så fik vi taget rigtigt fat på skoleåret. Første hele uge er allerede gået. Det man kan kalde en helt almindelig uge. Det vigtigste for alle har nok været at komme rigtigt i gang med undervisningen og få snakket om hvad man skal igennem i de forskellige fag i år. I mange klasser er der jo også nye fag at forholde sig til. I forbindelse med skolestarten er det også vigtigt at fortælle forældrene, hvad der skal ske. Derfor er der allerede aftalt datoer og indbudt til forældremøder i de forskellige klasser. Indholdet her vil primært være snak om fag og årsplaner. Den kommende er også en helt almindelig uge. Der er ikke planlagt aktiviteter ud over den almindelige undervisning.

I ugen efter har vi så årets første temadag. Den er fastsat til d. 31. men vi holder øje med vejrudsigten, da den skal foregå ude i vandkanten. Der kommer mere information i næste uge.

Jeg skal lige minde om fristen for at søge om friplads. Det er den 14. september. Skemaet ligger på hjemmesiden, men vi kan også printe et ud på skolen, som man kan hente.

Store Legedag er jo her i weekenden – på søndag fra kl. 13.009-17.00. Vi håber mange vil komme og støtte op om denne gode tradition.

I sidste uge nævnte jeg festivalen som et arrangement sat i værk af støtteforeningen. Det er ikke korrekt. Festivalen er et rent privat initiativ, men ikke desto mindre et fantastisk forsøg på at skabe mere aktivitet og opmærksomhed omkring vores skole. Jeg skal lige minde om at sidste tilmeldingsfrist er i dag.

 

Her er et lille notat fra vores SFO
“Til forældre i 4. og 5. klasse: Husk at I har mulighed for at tilmelde jeres barn SFO. Vi kan tilbyde børnene en hyggelig eftermiddag med gode aktiviteter og leg. Vi har åbent fra kl 12.30-16.30(kl 16 om fredagen)

Tilmelding skal ske på kontoret

Mette og Anne-Mari

 

God weekend til alle.

 

På skolens vegne

 

Benny Christensen

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhedsbrev uge 32     2016

Kære alle.

Så kom vi i gang med det nye skoleår. Jeg synes vi havde en meget fin første skoledag med glade og forventningsfulde børn. Vi fik sagt velkommen til de nye børn og vores årspraktikant Sille. Det var også dejligt at så mange forældre havde mulighed for at være med denne morgen. Som jeg nævnte til morgensang er vi rigtig glade for at mange forældre har været med til at gøre skolen klar til det nye skoleår. Tusind tak for det.

I dag fredag har vi så en almindelig skoledag og så er vi rigtig i gang. Skoleåret vil på mange områder ligne sidste år med mange af de samme slags aktiviteter og fag, men der er dog også ændringer, hvilket vil fremgå af årsplanen. Den første temadag er den 31. august og kommer til at handle om vand. Vi prøver at lave et link til den samlede kalender, så man kan orientere sig om årets forløb der.

Vi kan nævne at overbygningseleverne endnu ikke har valgt deres valgfag. Det foregår på den måde at vi på mandag gennemgår fagene og fortæller hvad de indeholder, hvorefter eleverne kan vælge. De får mulighed for at tage skemaerne med hjem, så de lige kan snakke med deres forældre om fagene. Vi tilbyder i øvrigt et fag mere i hver pulje.

Der vil i løbet af et skoleår være dage, hvor et barn ikke kommer i skole. Det kan være sygdom eller fritagelse af andre grunde. I de fleste tilfælde får vi besked om det, når det forekommer, men vi har dog oplevet få gange, hvor vi har været i tvivl om grunden til fraværet. Det er vigtigt for os som skole at vide hvorfor barnet ikke kommer i skole, så bare en lille opfordring til at meddele os det. Det kan være opkald til skolen eller sms til klasselærer, hvis man har aftalt det.

Starten på skoleåret betyder også for vores skole, at vi lægger arealer til

STORE LEGEDAG.

Det foregår i år søndag d. 21. august i tidsrummet kl. 13.00 – 17.00.

Denne dag kommer foreninger og interesseorganisationer og laver alle mulige forskellige aktiviteter for store og små. En rigtig god dag at besøge skolen for at opleve den fra en anden side end hverdagen. Hermed en opfordring til alle om at komme og deltage den dag.

Støtteforeningen har som I ved sat gang i et nyt initiativ – en festival. Dette er tænkt som et arrangement med musik og anden optræden samt hygge og samvær. Et fantastisk initiativ. Trods stor omtale, mange opslag og meget aktivitet kniber det dog gevaldigt med tilmeldinger. Hvis festivalen skal gennemføres kræver det langt flere tilmeldinger. Der er lige kommet en mail ud med tilmeldingsfrist m.m.

Et nyt år betyder også ny mulighed for at søge fripladstilskud for sit barn. Ansøgningsskemaet  ligger på hjemmesiden under ”blanketter” i den ”praktiske” del. Der skal søges, så skolen har skemaet senest d. 12. september. Vi skal understrege at det er absolut sidste frist. Skemaer som kommer ind senere vil ikke blive behandlet.

God weekend til alle

På skolens vegne

Benny Christensen

 

 

Nyhedsbrev uge 25 – skoleårets sidste

 

Kære alle.

 

Så er vi allerede nået til enden af skoleåret 2015/2016.

Når man starter et nyt skoleår virker der jo uendeligt langt til den anden ende, men når vi så står her nu synes vi måske at året er gået meget stærkt. Det tænker jeg i hvert tilfælde. Hold da op hvor tiden er fløjet afsted.

Jeg synes vi på alle måder har haft et rigtig godt år. Der har været ydet en stor indsats både fra jer forældre, fra eleverne og ikke mindst fra skolens medarbejdere. De har udført deres arbejde med en omhu og et engagement som man som skoleleder kun kan drømme om. Alle har været enige om opgaven, at skabe den bedste skole for børnene og alle har støttet hinanden, når der har været brug for ekstra hænder til forskellige opgaver.

På skoler er der altid en del traditioner og noget man bare plejer. Sådan er det også på Kassebølle. Vi har dog i år udfordret traditionerne lidt og prøvet at ændre på ”plejer”. Det er afgørende for ændringer, at alle er parate til at foretage dem. Det synes jeg medarbejderne har været. De har ikke været bange for at rokke lidt ved noget af det vedtagne. En ny slags temadage, lidt nye juletraditioner, en lidt anderledes fastelavn, et påskespil og ikke mindst et teater lavet af alle elever. Det synes jeg er lykkedes rigtig fint. Samtidig er det blevet holdt snor i det faglige arbejde i de forskellige klasser. Når eleverne går på sommerferie i dag efter at have gjort grundigt rent og gjort deres klasser klar til det nye skoleår, har vi lærere lige lidt arbejde tilbage. Vi holder møder i næste uge, hvor vi ser tilbage på dette skoleår for at kunne planlægge et endnu bedre 2016/2017. Et af målene med møderne er at få lavet en kalender over de forskellige begivenheder det kommende år.

Som I har kunnet se af de skemaer der er lagt på hjemmesiden, bliver der skiftet lidt i medarbejderstaben.

Rasmus Aaby skal tilbage på Den Fri Lærerskole og gøre sin uddannelse færdig. Dog holder vi snor i ham, da han kommer og tager nogle enkelte timer. Vi kan kun sige at han har været et fantastisk aktiv for skolen.

Han er gået ind i arbejdet med en faglig dygtighed og et stort engagement. Tusind tak for det. Det bliver i store træk Rasmus Aabys skema som Sille Mansa skal føre videre. Hun er ligesom Rasmus praktikant fra Den Fri Lærerskole. Vi glæder os meget til at byde hende velkommen på skolen.

 

 

Her på tærsklen til sommerferien skal vi lige minde om at der kort inde i det nye skoleår er STORE LEGEDAG her på skolen. Det foregår søndag d. 21. august.

Der er planer om at tilbyde ridning på denne dag, men det kræver jo nogle heste.  Hvis der er nogle blandt jer der gerne vil tilbyde rideture og kan have heste med, må I meget gerne kontakte Lene Lund på 22794312

Der er også brug for mange frivillige til at få dagen til at hænge sammen. I der gerne vil lægge lidt frivilligtid på Store Legedag, må meget gerne kontakte Claus Sørensen på 40293043. I kan så aftale nærmere med ham.

 

Et helt nyt initiativ har også set dagens lys. En ide om en festival på Kassebølle blev lanceret ved fællesspisningen i maj. Der er arbejdet effektivt videre, så den nu er blevet virkelighed. Det bliver d. 2.-3. september og der er allerede sat meget i gang. Det bliver rigtig spændende og vi håber selvfølgelig at rigtig mange vil bakke op og deltage. Sæt gerne allerede nu kryds i kalenderen. Der kommer meget mere information lige når vi starter efter ferien. Det bliver også først på det tidspunkt hovednavnene bliver offentliggjort.

 

Til sidst skal vi lige minde om at 1. skoledag efter sommerferien er torsdag d. 11. august og vi starter kl. 8.00.

Tak for et rigtig godt skoleår til alle.

På skolens vegne

Benny Christensen