Nyhedsbrev

Nyhedsbrevene bliver fra nu af sendt via mail.
Der kommer altså ikke flere nyhedsbreve her på hjemmesiden
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nederest til højre på hjemmesiden.

Nyhedsbrev fredag den 9. Oktober 2020

Kære forældre

Ferie, ferie, ferie – vi må høre lyden for det indre øre, nu vi ikke må synge så meget sammen, men ferie bliver det heldigvis alligevel.

Ugen har budt på projektarbejde for de store med spændende og kreative fremlæggelser.


Fagdage & klasse-dage for de andre klasser. Det har flere af klasserne benyttet til udflugter og mini-projekter. Følg med på vores Facebook bl.a. Museumsbesøg, filmprojekt og besøg i kirken.

I denne uge er vores Kassebølle Live Klub begyndt. I “spillebulen” bliver der spillet på livet løs magic-cards, bordfodbold og bordtennis mm. Ungerne og Sonny er gået i gang med at indrette lokalet ved Langhuset og finde ud af, hvad der kunne være fedt at lave sammen. Det er tirsdag og onsdag eftermiddag, samt sidste søndag i måneden. Kontakt Sonny eller mig for mere info, hvis man er interesseret.

8. – 9. klasse har besluttet, at de vil i gang med fredagsbod og dermed opsparing til deres studietur. I disse corona-tider bliver formen lidt anderledes. Man skal bestille og betale onsdag via mobile-pay. Der er mulighed for at købe færdiglavet lasagne a la Løgismose både vegetar og kød, det koster 25 kr. Der kan også bestilles juice og mulisbar som sædvanlig. Man har bestilt i fredagsboden, når der er betalt om onsdagn. Husk: navn og klasse. Så kommer det bestilte ud i klassen om fredagen. Mobilepay og nærmere info om priser kommer efter efterårsferien. Fredagsbod er 1. gang fredag den 30. oktober.

Onsdag den 21. Oktober efter efterårsferien – husk forældremøde i udskolingen.

Bonus info fra Langelands juniorklub og ungdomsklub:

 • Juniorklub 4.- 6. kl. mandag og onsdag k.14.30 -17.30 Huset Ørstedsgade 16 i Rudkøbing, indgang fra Nettos parkeringsplads
 • Ungdomsklub 7. kl. -18 år søndag og onsdag kl.18 -21 Ahlefeldtsgade 13 -15 i Rudkøbing, indgang fra Nettos parkeringsplads
 • Se også Børnekulturfestival på www.langelandbibliotek.dk

Nyt fra Sommerfuglen
Sikke en herlig Høstfest vi havde sidste fredag. Hele denne uge har børnene levet højt på alle oplevelserne. Vi har fået skudt meget mere med bue og pil, vi har leget Ridder-lege, høns damerne og Henning hane har fået al tænkelig fantastisk omsorg i form af morgenmad, aen og grønt dagligt – 1. klasses hotel.
Det er SÅ fantastisk at se al den omsorg og nærvær, der ligger i, at vi er fælles om at tage vare på en sådan flok , og alle børn hjælpes forventningsfulde med at holde øje med æg, idet de ved, at når den store bakke i køleskabet er fuld. Ja, så betyder det pandekager på bålet… hmm..trr faktisk lige det passer helt perfekt til fredag før efterårsdage som et regnvejr hygge projekt .
Vi hænger meget snart en hønse passekalender op og I skal vide, at Ungerne GLÆDER sig helt vildt, til de på skift med deres familier, kan få lov at passe høns i weekenderne (Vi lover, det ikke bliver nogen stor forældre opgave, men mere af den hyggelige karakter)

Skolen har i den forgangne uge, på alle tænkelige måder arbejdet med verdens målene. Det har smittet af hos os, der helt naturligt nu er begyndt at sortere mere i affaldet. Noget til hønsene, noget til papirkurven, noget til småt brændbart og nu også noget til kompostbeholderen. Sådan en fik vi nemlig i onsdags, og den er nu gravet ned…
Hvis nogen derude har kompostorme i overskud, så vil vi VILDT gerne have nogle til vores store tønde…

Ligesom det er vigtigt, at lære om jord til bord, om årstidernes skiften, om alle de eventyrlige temaer mm vi har kørende, mindst ligeså vigtigt er det, at lære det generelle i at sammen. Passe på vores jord – hvilket helt konkret og i børnehøjde at lære om gendyrk, genbrug og at dele. Nærvær og værdi i det, der ikke kan købes. Det er intet mindre end FANTASTISK at lytte og snakke med, i alle ungernes – kloge søde unger.

Kommende uge er lig med EFTER-årsferie. Uanset om I er på tur, hjemme og hygge eller i Sommerfuglen. Ja, så ved vi, der er planlagt en masse hyggelige dejlige ting. Vi ønsker jer alle en fantastisk skøn uge.

Nyt fra Fritteren:
Så blev det ugen, hvor Sonny startede “KasseBølle KLUB LIVE” for de store, og dermed tirsdag og onsdag ikke er i Fritteren. Istedet træder Asbjørn og Knirke ind og sætter en masse hyggelige ting i gang.  Mulighederne for kreativitet er dejlig store og selvom voksen-tilbudene er meget alsidige, ja, så er behovet for bare at være sammen og lege kæmpe stort og helt forståeligt.
Vi opfordrer i så høj grad, vi kan til udeliv og sætter også noget i gang ude, og for en stund vinder dette også over lego mm inde.
I læsekrogen har de unger, der gerne ville, fået deres egen hylde, det var meget populært!
Halloween er rundt om hjørnet – det ses tydeligt på kreativiteten og snakken går. Vi planlægger uhyggelig skøn halloween fest for fritter børn og vi inviterer Klubben med ….meget mere om det lidt senere.
Efterårsferien er lige rundt om hjørnet. Få er tilmeldt, men uanset hvor og med hvem I holder ferie, så ved vi, der er en masse skønne planer klar.

Vi ønsker jer alle en fantastisk dejligt ferie.

Nyhedsbrev fredag den 2. Oktober 2020

Kære forældre

Onsdag blev den nye bestyrelse konstitueret. Gustav Rabølle fortsætter som formand og Trine Lund Sørensen som næstformand. Det blev besluttet at udskyde datoen for vores formålsdebatmøde – den 21. oktober pga. corona. Bestyrelsen vender tilbage med en ny dato.

Vi søger i øjeblikket rengøringshjælp til skolen 15 timer om ugen fra 1. november. Kender du en selvstændig, pålidelig og hyggelig person, der er dygtig til rengøring – så send dem vores vej.

Et par praktiske ting. Vi skal passe på hinanden og især vores børn, når vi afleverer og henter unger særligt foran hovedbygningen, hvor der ikke er meget plads. Det er ikke hensigtsmæssigt at parkere overfor skolen, da vejen så bliver meget smal og børn løber over vejen. Så obs her og kør forsigtigt.

Det er også vigtigt, at børn efter endt skoledag tager hjem, hvis de ikke skal i Fritter eller Klub. Vi oplever, at der kan opstå konflikter, vi ikke er opmærksomme på + at vi i disse corona-tider også skal have styr på, hvilke børn der er hvor mm.

Så er det med stolthed og spændte smile-muskler, at vi næste uge åbner op for Kassebølle Live Klub. Det bliver i Langhuset tirsdag og onsdag eftermiddag + sidste søndag i måneden. Sonny er tovholder. Det koster 400 kr om måneden. Vi sender en mail rundt mandag til alle, der er tilmeldt klubben. Hvis man er interesseret, kontakt Sonny eller Bitten for mere info.

Tirsdag lavede 8.- 9. klasse små dokumentarfilm med udgangspunkt i FN`verdens mål. Vi havde besøg af Lommefilm.dk. Tjek filmene på dette link.

https://www.lommefilm.dk/#video-462997553

Næste uge står den på projektuge i udskolingen og fagdage i andre klasser. Fredag samles der skrald og vi har fokus på vores natur omkring os og nærmiljøet + FN`s verdensmål omkring klimaforandringer.

Nyheder fra Sommerfuglen

Sikke en herlig uge!
Mandag bød vi velkommen til 3 nye små ” larver” og deres familier, samt Tanja vores nye søde voksen. Alle har de de taget huset med storm. Seje små og storsmilende og allerede med en masse nye legekammerater.
Den forgange uge har budt på skønne forberedelser til vores høstfest i børnehøjde i dag. Hønsehuset er malet smukt, der er bundet store flotte halmkranse, der er lavet navneskilte til hønse damerne og Henning Hane. I dag kulminerede det hele med indflytning, dans om smuk høst kegle. Vi har alle sammen danset sjove sanglege, haft gang i bueskydning i halmballer og dejlige pandekager lavet over bål – serveret med nyslynget honning.

Ungerne har i dag, helt uden voksen indblanding fundet på, at der skulle fine festhatte på hovederne… FANTASTISK, som de selv bygger på, – og som forventningsglæden breder sig på alle mulige måder.
Forældrekaffe må vi heller ikke lave i den vante form..meeeen måske er der noget på kanden, som der plejer og også en lille høstkage i “corona style” til jer.

I skrivende stund er kalenderbladet vendt til oktober. Vores nye emne er lys og farver.
Jeg ved, at  der er planer om en masse spændende ting i grupperne, vindues billeder, lanterner og klippe klistre. Nye sangark er vendt, skønne historier venter forude  og på bålet, skal der farves med plante-farver, der er høstet her under “høst” emnet..
Vi holder STORT bål sidst på måneden, når mørket for alvor banker på…det skal I nok høre mere om..

Ugen 42 er der efterårsferie. – bare en uge til!…Ikke mange har tilmeldt sig, men også her, er der for dem, der kommer lagt hyggelige planer, der er klar under samme tema.

Sidst i denne måned vil der blive indkaldt til arbejdsweekend af barnevognesly og skovhegn…vi GLÆDER os til at få taget hul på det kapitel også.

På vegne af Sommerfuglen og Skolen
Bitten

Nyhedsbrev søndag den 13. september 2020

Kære forældre
(Vi forsøger med en kortere version af nyhedbrevet:)

KÆMPE TAK for en virkelig dejlig og arbejdsom dag i går SKOLELØRDAG. Næste arbejdshold rykker ind fredag den 18. september og endnu en omgang er klar lørdag den 26. september, hvor der også er et taglægnings-hold. Der skal nyt tag på vinkelhuset. Skolen og Sommerfuglen er helt afhængigt af og bygger på, at vi løfter i flok – som netop disse dage er et symbol på.

I morgen regner vi med at tage afsted på lejrskole. Samtidig er det en usikker tid, vi befinder os i pt. i forbindelse med COVID-19 situationen og smitte udbredning også i vores område. Vi skal alle være opmærksomme på, at børn der har corona-symptomer skal hjem, derfor skal I være indstillet på, at lejrskolen kan koste en køretur til Dokkedal, hvis ens barn har symptomer.

Hvis en på skolen får konstateret corona, kan vi risikere at skulle lukke hele skolen ned. Det er der andre skoler, der i øjeblikket har været nødt til. Vi rådfører os naturligvis med hotlinen.

Jeg/vi håber meget på, at vi kan gå fri og vores hverdag kan være tryg og forholdsvis almindelig, men vi tager hele tiden bestik af situationen. Så vær forberedt på, at lejrskolen også kan risikere at blive ramt.

Men altså vi glæder os vildt meget og har forberedt et super fint program til ugen. Mandag morgen tager vi afsted. De store skal huske mundbind. Der bliver en pause på turen derop, så tag evt en lille snack med til denne lille pause. Der bliver ikke mulighed for at købe noget på en tankstation undervejs. En god madpakke til når vi ankommer og en drikkedunk. Turen koster 300 kr og vi vil bede alle om at betale til klasselæreren, hvis man ikke har gjort det.

Klasselærerne har desuden sendt info rundt om turen.

Vi ses mandag morgen og hold øje med nyhedsbrevene, da vi har skriver det nyeste omkring både COVID-19 og lejrskole.

Nyhedsbrev fra Sommerfuglen og Fritteren

I skrivende stund har jeg netop lagt sidste hånd på referatet på forældremødet fra et fritter forældremøde.

Alle har vi mødtes- og for både vuggestue, børnehave og fritter er det simpelthen SÅ skønt at høre, at vi er kommet godt igang efter sommerferien. At vi på trods af alt det nye og mange nye ansigter over hele linjen stortrives og at alle har det godt med at være sammen om at skabe den skønneste og bedste hverdag med børnene som centrum.

Vi nyder efteråret rusker lidt i os. Vi har i den forgangne uge høstet til en skøn høstlasagne, der blevt nydt ved bålet. Vi har leget med æbleskrællere af forskellig art – især den der lille maskine med håndsving  var sjov. Den kunne både skrælle og skive æblerne på engang ..- (og så blev de stegt i pandekagedej på bålet)

Vi er ikke færdige med den. Vi skal skære æbleskiver og hænge op på lange snore, så vi kan tørre æbleringe.

Vores sommerfuglelarver har lavet fine pubber og spændte går vi alle rundt og venter på, at der sker noget. En sommerfuglelarve ligger i pubben ca 10-15 dage. De førte har været der længe nu, så det kan ske når som helst.

Tak for stor og god tilmelding til lørdag. Vi GLÆDER os super meget til en hyggelig dag sammen med jer alle sammen. (Dette er skrevet fredag – og det var en super hyggelig dag)

I kommende uge er vi alene. Skolen drager på en stor fælles lejrtur fra mandag morgen til torsdag og fredag holder de alle fri. Det bliver en uge, hvor vi vil bruge lidt mere tid på legetårnet og gyngerne, nu vi har det hele for os selv. Det bliver også en uge, hvor vi er tilmeldt det, der hedder Naturens uge og vil derfor dykke ned i krydderiet og sanser. Det bliver efterår på en nysgerrig og lidt nørdet måde.

uge 42 er der efterårsferie. Hold øje med opslagstavlerne – der kommer snart en ferie-hilsen op her.

FRITTER:

En uge med knald på- de store mesterskaber i papirflyvere har fundet sted. Det er fejret med pandekager og tons af hygge i lego-krogen. Ved legepladsen har den helt store opfindsomhed fundet sted denne uge. der er leget og eksperimenteret med bildæk, ramper og tyngdeloven, i en skøn pærevælling.

Tak for et super dejligt forældremøde torsdag. Referatet hænger på fritter tavlen.

Hold generelt øje med tavlen. Her står, hvad der er er sket af spændende og sjove ting dagen igennem i fritteren. Det er også her, der er påmindelser om ferie tilmeldinger og vi skriver ang fritter fester og særlige ting, der sker. Det er vigtig for både børnene og os som voksne, at I er en lige stor del af det, at danne bro mellem skole og fritter del, så følg med på tavlen, når I alligevel kommer ind og henter jeres børn sidst på dagen.

Uge 42 er efterårsferien. Der vil snart komme ferietilmelding sedler op for det.

På vegne af skolen og Sommerfulgen fortsat god søndag.
Bitten

Nyhedsbrev fredag den 4. september 2020

Sensommer viserne synges til morgensang og skoleåret er så småt ved at finde sin vante gang. Legepladsen tager langsomt form og på lørdag (12. September) er det SKOLELØRDAG og vi glæder os til det store praktiske ryk ind. Husk deadline er i dag fredag den 4. September. Skriv til mig, hvad I ønsker at lave. Jeg sidder her i weekenden og får et overblik. Så meld tilbage til mig, ellers ringer jeg rundt lørdag/søndag og hører nærmere.

Det er ligeledes deadline for betaling til lejrskole. Vi planlægger, lægger madplaner og forbereder godnathistorier mm til turen. Det bliver godt at komme afsted sammen. Dejligt at så mange forældre har meldt sig til madlavning og hjælp 🙂

Tirsdag var et par af os på kursus i filosofi med børn og næste uge drager alle dansklærere til Kim Fupz Aakeson kursus. Marijn er i fuld gang med kajak-udvidet kurser. AnneDorthe bliver opdateret på TR uddannelsen og Louise afslutter sin diplomuddannelse i matematik. Det gør, at vi nogle gange har vikar i huset og ellers forsøger vi at dække ind, så det helst er kendte ansigter.

I denne weekend er der workshop på Kassebølle. Det er Langelands junior klub med Nynne. Søndag er Sonny med.

Fra oktober satser vi på noget helt nyt – vores eget Kassebølle Klub Live. Det er Sonny, der er game-master på det.
I klubben bliver der hygget med magic-cards, bræt- og kortspil, rollespil og meget andet sjov. Det er for 4. kl – 8. kl. Hver tirsdag fra 14.00 – 16.00 og onsdag fra 13.00 – 16.00. Man kan nå bussen kl. 16.00 og så er der live-rollespil 1 søndag om måneden fra kl. 10.00 – 15.00. Det koster 400 kr om måneden og der skal være 10 elever, der tilmelder sig for at det kan løbe rundt. Vi håber meget på, at det lykkedes. Meld tilbage til mig via mail eller telefon.

Nyheder fra Sommerfuglen og Fritteren

Sikke en uge!
I denne uge har vi med kæmpe smil på læberne budt stort Velkommen til både nye børn og familier og også og også en MASSE nye voksne.

Alle sommerfugle børnene har taget rigtig godt imod de nye, og nye står trætte, men med store smil stadig på benene efter travlhed og en masse nyt og nye ansigter, der skal læres.

Det er fantastisk, også når alt bliver mere og mere trygt på alle måder, rammer og struktur falder på plads – især for de voksne, der arbejder på højtryk for at skabe de bedste rammer for ungerne at være i – uden at ungerne opdager det, men bare får masser af ro og nærvær til at trives og have nogle dejlige dage.  .

Denne uge er der blevet lavet flere små høstkranse. Der er høstet squash og pludselig fik en lille gruppe øje på, at der midt i al det vidunderlige grønne, voksede små, fine, solmodne og sukkersøde tomater frem .

I bålhytten i onsdags blev der kogt den dejligste orange hokkaido suppe og urtebrød.

Torsdag blev der høstet hvede på marken og malet i de store gamle håndsving med møllehjul, så vi kunne få os en velfortjent pandekage over bålet at slutte dagen af med.

Vi STORNYDER solen, der endnu varmer på os, og STOR-nyder at være ude hele dagen med al den sjov og nærvær, der er i at gå på oplevelse sammen.

Sonny fortæller magiske historier, som bliver til leg og det er fantastisk at se, hvordan rolleleg, bliver virkeligt og kan drejes i den retning, der er bedst og sjovest for hele flokken. Derfor er små rollespil med sværd også blevet produceret og med nænsomme hænder dekoreret ved molbordet.

Husk, at tilmelde jer arbejdslørdagen den 12. sep. vi kommer og prikker jer på skulderen og vil rigtig gerne vide, hvad I kan tænke jer at være med til. Der hænger en seddel propfuld af gode muligheder på forældre tavlen over pulten i hjerterummet.

Husk, også vores store høstfest og høstmarked den 3. okt. hvis I har lyst til en bod, eller kender nogen, der laver hyggeligt håndarbejde eller sysler, så er I mere end velkomne til at give dem mit nummer. Der kommer til at være en mange hyggelige indslag på dagen.

I kommende uge fortsætter vi høst. Vi synger især om solsikkerne (den er ungerne blevet rigtig glade for)

Der er på vores låger i denne uge blevet sat karabinhager på om ekstra sikring. Vi oplever flere og flere børn åbner lågerne, hænger på dem og nemt kan gå ind og ud. Vi bliver utrygge ved det og skal finde en anden låse mulighed på arbejdsdagen, som fungerer godt for voksne, men indtil da, så må I de kommende to uger bakse lidt mere ved lukkemekanismen, når I skal ind og ud.

Snak gerne med jeres børn derhjemme om, hvorfor lågen er der og at den er til for, at passe på dem, og at de ikke må igennem uden en voksen eller ihvertfald efter aftale med en.

FRITTER:

Har I set der på gangen hænger en tavle, der er til fritter forældre?
Her skriver de voksen ofte, hvad der sker/er sket på dagen, tilbud, ændringer , obs mm.

Det er en god ide, at I kigger forbi den og her har I muligheden for at følge lidt med.

Der var en fejl i sidste uges fredags skriv. Fritter Forældremøde afholdes TORSDAG den 10. sep kl 16.30-17.30 (og ikke onsdag som der stod)  (og uden børn) Vi er i morgensang salen og vi byder på en fyraftens kaffetår.

Forældre mødet, er det forældremøde, der normalt afholdes i oktober, men vi føler, der er behov for en snak (og nu er alle møder i klasserne overstået, så nu kan det lade sig gøre.)

Mødet omhandler:

 • Struktur- overordnet og praktisk i hverdagen
 • Tiden der er gået fra start til nu
 • Fritter som det fungerer nu, hvor vi endelig har fået lov at åbne helt op
 • Planer og kalender for resten af året.

Vi håber på at se dejligt mange af jer til mødet.

I denne uge har vi suget det dejlige sensommervejr ind med leg og hygge ude, mens andre fortsat fordyber sig i deres huler i skoven. Nogle er i gang med en lego verden, der bygges op og en anden lille gruppe kaster sig over kreative aktiviteter. Ungerne føler sig mere og mere hjemme i de nye omgivelser og vi GLÆDER os til, at vi for alvor på arbejdsdagen, kan rykke mere og mere ind i det.  Mange har fulgt med i og deltaget i, at finde sommerfuglelarver i kålen til det terrarium, der er kommet i hjerterummet. Har I ikke været omkring og ser sommerfuglene i deres pupper sammen med jeres unger, så skulle I tage at gøre det.

Der har været sal torsdag og så har der også være en masse, der har været med til at male med de store gamle melkværne, så de kunne bage pandekager i bålhytten.

I ønskes en dejlig weekend på vegne af Skolen og Sommerfuglen
Bitten

Nyhedsbrev mandag den 31. August 2020.

Kære forældre

Udskolingen havde en fantastisk dag fredag med aktivitet for alle pengene. Det kan godt blive en god tradition med resten af øens uge. I dag mandag har 3. – 4. Klasse været på udflugt til Strandlyst frugtplantage og sidste uge var 5. – 6. Klasse ude og kyst-sikre ved Rifbjerg strand. Vi nyder det gode vejr og flytter undervisningen ud, når det giver mening.

Husk – 8. September er det tid til generalforsamling.

 

Generelt ang. corona-hensyn. Vi ved, at det er besværligt i vores alles hverdag. Fx at ungerne ikke må komme i skole med symptomer, at de skal være symptomfri 48 timer eller få en test. Vi gør alt for, at dagligdagen kører så almindeligt som muligt, så corona IKKE sætter dagsordenen i vores samvær, men bare bliver noget vi tager med.

Tirsdag skrev jeg ud om vores lejrskole i uge 38 mandag den 14. september til torsdag den 17. september. Deadline for betaling af lejrskole (300 kr. pr. barn) er på fredag den 4. September. Pengene går til privat bus, da vi ikke ønsker at tage med offentlig transport. Betalingen sker til klasselæreren.

Vores Friskoleforenings bedste anbefalinger er, at bruge mundbind i alle forhold, indtil det generelle påbud om brug af mundbind i offentlig transport afløses af nye retningslinjer. Dette ud fra et forsigtighedsprincip, for på den måde at vise samfundssind og bakke op om den fælles indsats mod udbredelsen af coronavirus.

Det betyder, at alle vores elever fra 13 år og op (7. – 9. klasse) på busturen frem og tilbage til lejrskolen selv tager mundbind med og på. Vi har talt med vores elever om det.

Så er det skolelørdag. Alle skal melde til/fra til mig via mail eller telefon (23866264) senest FREDAG 4. September. Skriv, hvad I ønsker at lave (Se oversigten nedenfor).
Hvis man ikke kan komme, så skriv hvad du ønsker at lave alligevel, så finder jeg et tidspunkt til det. ALLE skal svare, så undgår jeg at ringe for meget rundt. Det er hyggeligt, men tidskrævende 🙂 Dagen bliver organiseret, så vi overholder corona-hensyn.

Skolelørdag 12. September kl. 9.00 – 15.00 Opgave-oversigt.

Forplejning

·      Kaffe/køkkenhold – Der skal brygges kaffe og te til formiddagspausen kl 10.00 og eftermiddags pausen
kl. 14.30. Vi arbejder på en snack til kaffen. Lettere rengøring af køkkenet.

·      9. klasse vil servere lasagne fra Løgismose.

Hovedhuset

·      Hoveddør ud til vejen – slibes og males.

·      Køkken vindfang dør males + vinduet.

·      Nyt tagvindue monteres ved biblioteket.

·      Male loft ved hoveddøren

·      Udhæng over hoveddør og værkstedsdør ud til vejen + male træværket.

·      Der skal kalkes gavle ved hovedbygningen.

·      Sætskader ved hovedbygning.

·      Rengøring indskolingen.

·      Lærerværelsets inventar flyttes til kernehuset og borde/stole flyttes fra Langhuset.

Kernehuset – Musikhuset

·      Musiklokalet skal flyttes til vinkelhuset. Lærerværelset skal nu være her.

·      De nye vinduer skal males.

Sløjdlokalet ved siden af Kernehuset.

·      Skal males udvendig.

Vinkelhuset

·      Taget skal skiftet ud mod vejen.

·      Rengøring i alle klasser og opholdsstuen.

·      Male gavl færdig.

·      Musiklokale indrettes og borde/stole flyttes.

Langhuset.

·      Males færdigt udvendigt.

Gymnastiksalen

·      Branddøren skal have en ny yderplade på og males.

·      Der er et vindue i pigeomklædningen, der skal skiftes (i skuret bag fysisk)

·      Rengøring af sal.

Søen området

·      Der skal lægges sten om søen og ordnes.

Generelt på skolen

·      Pudse vinduer

·      Rense tagrender – husk stiger.

·      Rep – tagrenser og nedløb.

·      Skrotrender

·      Gå alle borde og bænke sæt tjekkes efter og males.

·      VVS – varmepumper skal rense. Alle vandhaner skal tjekkes. Filter i udsugning indskolingen og
vinkelhuset skiftes.

·      Oprydning og lue i udeområder.

Nyheder fra Sommerfuglen (og dermed også Fritterbørn)

De smukkeste sommerfugle larver er i denne uge flyttet ind i Sommerfuglens midlertidige store terrarier. Vi har hængt billeder op af alle de mange slags larver, vi kan finde, og de er nærstuderet. Vi er nu sikre på at de nye beboer, vi har, er kålsommerfuglelarver og ikke liguster larver. Liguster larver er nemlig helt grønne og disse har sorte og hvide prikker.

Ungerne er pavestolte, så få dem endelig til at vise jer projektet i hjertet rummet. Det bliver spændende at følge.

Bålhytten blev basen onsdag, og mens regnen silede ned blev lækker pasta og høstsovs fremstillet og nydt ved bordene. Det er FANTASTISK at se alle de  små gå på opdagelse i højbedene på jagt efter grøntsager, der skal i sovsen og dufte de kan plukke, som de synes dufter af varm mad. Appetitten er stor og det er som om alt madmod og lyst smitter på den mest fantastiske måde, når måltidet bliver til i fællesskab og over åben ild.

Velkommen til vores 3 nye voksne i huset.
Ida og Lisbeth som begge er voksne primær i larverne (vuggestuen) og Knirke der er i hele huset, men primært i sommerfuglen (børnehavedelen).

I næste uge byder vi også velkommen til Bjørn og hans forældre hos larverne (vuggestuen) og til Jonathan og hans forældre i sommerfuglene (børnehaven).

Vi GLÆDER os super meget til en hverdag sammen med jer alle sammen.

Grupperne forpupper sig (fik i den…ligesom sommerfuglene) lidt for tiden. Nye voksne og flere nye børn skal have plads, tid og mulighed for at finde hinanden, men ro, nærvær og tryghed.  Der hvor det giver mening – er vi sammen, men samlinger og lidt leg er for tiden lidt hver for sig. Det er dejligt at opleve som nye venskaber hurtigt bliver til.

HØST er vores nye store tema over september. Vi glæder os til at lave det fylde endnu mere end det allerede er begyndt med.

Slutteligt – Tusind tak for et dejligt forældremøde. Der kommer en længere hilsen ud til jer alle, hvor alle vigtige datoer, referat mm er med. Vi GLÆDER os til arbejdsdag den 12. september.

Det varmer at mærke, som der bliver løftet i flok og drømt fremad i fællesskab. Jeg er sikker på, det nok skal blive en rigtig dejlig dag. Jeg skriver endnu mere specifikt ud omkring dagen snarest.

Tak til jer der meldte jer i forældrerådet Freja- (Ankers mor)  Tippe- (Bille og Eigils mor) Nynne (Theos Mor) Maja (Rose og Magnes mor) og Rikke (elnas mor)- Det bliver spændende at komme i gang med den del.

FRITTER:

En super skøn uge med tryk på. Det regnede i starten af ugen, så da ungerne nåede fritter tid var biograf og indehygge et oplagt valg. Der var nemlig ikke mere tørt tøj i skifte taskerne – (husk, at få fyldt op) Den nye legeplads tager form og det har været et længe savnet hit, at der nu igen kan leges på noget fedt for de store.

Brugsen der ugentligt kommer med varer til os, bringer ud i kasser der på den mest fantastiske vis og med kreative sind udfolder sig som alt fra heste til racerbiler. Alle venter på mandag, hvor nye forsyninger kommer. Skulle I have lignende kasser derhjemme, så må de gerne have med. – der er stor efterspørgsel på dem.

Alle har fundet løsning til den 18. sep. hvor ungerne er kommet trætte hjem fra skole lejr. Dejligt, at det ikke kun er skolefri, men at de får mulighed for at slappe helt af. Der kommer snart tilmelding til efterårsferien ud.

Husk, at holde øje med tavlen, der hænger på endevæggen ind mod vores værksted/fritter rum. Det er en fritter tavle, der rummer hilsener fra voksne til jer.

Ungerne har nu holdt deress frittermøde og vi voksne har fået samling på det. Fritter forældre bliver årligt inviteret ind til forældremøde i starten af oktober, men da alt er nyt og ENDELIG er blevet åbnet igen, som vi har ønsket os det. Så holder vi Fritter Forældremøde lidt før (uden børn) onsdag den 10. sep. kl 16.30-17.30 i morgensang salen.

Mødest skal handle om:

– Tiden der er gået

– Opbygning

– Hverdagen i rammer

– Kalender.

Håber på dejligt mange af jer har mulighed for at komme.

På vegne af skolen og Sommerfuglen ønskes i en fortsat god mandag aften
Bitten

Kære forældre –
Info om lejrskole i uge 38 og indkaldelse til Generalforsamling tirsdag 8. september

Så er det blevet tid til årets lejrskole og vi glæder os rigtig meget til, at vi skal afsted med hele skolen. Her kommer al info om selve lejrskolen og hvordan vi forholder os i forhold til corona.

Vi tager alle børn med, der er symptomfri. Hvis barnet ikke er symptomfri, skal det være testet corona-negativt. Hvis et barn på selve turen udvikler symptomer på corona, bliver vi nødt til at ringe barnet hjem.

Mandag den 14. september til torsdag den 18. september går turen til Dokkedal centeret ved Lille Vildmose.
http://ahus.dk


Dokkedal centeret er en nedlagt efterskole, som nu ejes af KFUM spejderne. Centeret er på 2400 kvm og smukt beliggende på en 40.000 kvm grund med rig mulighed for aktiviteter. Der er 40 værelser med 4-6 senge fordelt på forskellige beboelsesenheder. I alt er der plads til 160 personer (vi bliver ca. 100 personer).
Der er en stor spiseafdeling med velindrette industri køkken og spisesal til 160 personer. I tilknytning til spisesalen er der flere lederrum med plads til bl.a køkkenpersonale. Vores køkkenpersonale er 7 skønne forældre, der hjælper os hele ugen. På forhånd tusind tak til jer.

Udendørs er der legeplads, basketbane, fodboldbaner, Kattegat og badestrand samt Lille Vildmosen. Det trækker på hyggelige stunder og vi glæder os til at bruge området. Med al den plads Dokkedal centreret kan tilbyde. Kan vi godt forsvare at tage på lejrskole i disse corona tider.

Alle klasser får deres egen afdeling i en beboelsesenhed, hvor der er eget toilet og bad.

Her er et link, så man kan se området.
http://ahus.dk/side.asp-Id=79886.php

Beboelsesenhed 1: Forældre der sover med børn + køkkenpersonale.
Beboelsesenhed 3: 0.-2 kl. AB + øvrige lærere
Beboelsesenhed 4: 5.-6. kl i den ene ende og i den anden 7.-8. kl. + lærer
Beboelsesenhed 5: 8. – 9 kl + lærer
Beboelsesenhed 6: 3. – 4. Kl + lærer

Vi spiser i 2 hold opdelt først 0. 6. kl og så 7. -9. Kl. Mellem hvert måltid bliver der afsprittet. Det er køkkenpersonalet der laver og serverer maden.

Vi ønsker os fra jer forældre, kage og boller, der har frosset ned. Giv gerne klasselæreren besked, om I kan hjælpe med det. Deadline for betaling af bus også til klasselærer inden fredag den 4. September 300 kr pr. Barn. Det går til buskørsel

Vi kører fra skolen mandag morgen kl 8.00 og kører fra Dokkedal torsdag kl 10.00. Ankomst på Kassebølle Friskole ca. kl 13.30. Alle børn har fri fredag. Fritteren har plads til nødpasning fredag, men husk, at ungerne er trætte efter en lejrskole. Giv Fritteren besked senest på torsdag den 27. August (lige om lidt)

Programmet i Dokkedal i korte træk.

 • Mandag er der indlogering, eftermiddags leg/aktiviteter + Aftenfortælling.

 • Tirsdag heldagsudflugt til Lille Vildmosecentret og aftenaktivitet.

 • Onsdag er der stjerneløb/orienteringsløb i området/strand, bakker og skov + aftenhygge/sjov. Duideaften…

 • Torsdag rengøring og hjem.

SKAL MEDBRINGES
Sengelinned
Håndklæde/badetøj
Nattøj + toiletsager
Skiftetøj
Regntøj og gummistøvler Tjek vejrudsigten! Vi tilbringer rigtig meget tid ude i naturen.
Penalhus – vi skal skrive og tegne mm i naturen.

SKAL IKKE MEDBRINGES
Tablet/ipad
Computer
Telefon
Legetøj (gerne en sovebamse eller andet soveudstyr)

Er der spørgsmål ang. lejrskole kontakt Jeanne eller Bitten.

Fra Bestyrelsen
– indkaldelse til Generalforsamling tirsdag den 8. september 2020

Her er indkaldelse og dagsorden
https://mcusercontent.com/bc5714b9c30cea75f660cde73/files/b97e88e5-961b-44b7-8c49-6785e7de9a14/Indkaldelse_til_generalforsamling_2020_2.pdf

Kære forældre på Kassebølle Friskole

Den årlige generalforsamling står for døren:

Tirsdag den 8. september 2020 kl. 18.30-20.00

Som altid står der ”Valg til bestyrelsen” på dagsordenen og vi vil gerne fra bestyrelsens side
opfordre dig til at overveje, om det kunne være noget for dig at stille op til bestyrelsen.

Kender du en anden forældre, som du synes kunne være et aktiv i bestyrelsen, vil vi gerne opfordre
dig til at spørge vedkommende inden generalforsamlingen, om det kunne have interesse. Det er ikke
altid lige spændende at sidde på en generalforsamling og uforberedt blive prikket til.

Når man stiller op som kandidat til bestyrelsen eller bliver foreslået, vil vi bede om, at alle
kandidater (også dem som genopstiller) rejser sig op og siger et par ord om sig selv, så vi alle ved
hvem kandidaterne er og hvad de står for.

Der er brug for mange kompetencer i en bestyrelse – også dine!

Som forældre på en friskole er det vigtig, at I møder op til generalforsamlingen for her at
tilkendegive jeres holdninger til bestyrelsens arbejde og skolens hverdag.

Generalforsamlingen er en af skolens vigtigste møder, og derfor håber vi på stort fremmøde og en
god debat, så vi i fællesskab skaber den bedste skole for vores børn.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Kassebølle Friskole.

Nyhedsbrev fredag den 21. August 2020.

Endnu en uge er veloverstået med forældremøder i alle klasser. Dejligt at se den fine opbakning rundt om bordet og i klasserne. Vi har nu de forældre, vi skal bruge til vores lejrskole, pædagogiske dage og forældre repræsentanter. Det bliver godt – på forhånd tak.

I udskolingen kan vi sige velkommen til at par elever mere og 2 kommer på gensidigprøve på mellemtrinnet. Vores børnehave-del i Sommerfuglen er nu helt fyldt op og i vuggestuen er der børn, der står klar på ventelisten. Derfor skal vi i dag have jobsamtaler, da vi skal have ansat 2 pædagoger mere.
Det bliver spændende med flere gode voksne – her er Sonny i fuld gang med et rollespil.

Sommerfuglen holder åbningsfest HØSTFEST lørdag den 3. Oktober. Her er det muligt at stille en bod op på høstmarked med håndværk, grønt og andet – kontakt Rikke, hvis man er interesseret i det.

Vores nye klubtilbud for mellemtrinnet begynder lige om lidt. Kontakt mig for at deltage eller ring for mere info. 23866264

Vores fag madkundskab/værksted og valgfaget “sylte” har stor glæde af de dejlige højbede. Tak til jer, der hjalp med at passe og pleje dem hen over sommeren. Det bugner af grønt for både øje og mave.

Så har vi fået et praj om fnat i området. Så vær obs på jeres børn. Kontakt lægen, hvis man er i tvivl. Symptomer – kløe og udslæt. Man skal have behandling og har ens barn fået fnat – kontakt os. Så vi har en finger på fnat-pulsen.

COVID-19 igen igen. Næste uge samler vi op på det nyeste fra Langelands sundhedspleje, som vi samarbejder med og giver en fælles udmelding omkring vores lejrskole og de forholdsregler, vi må tage på sådan en tur for at undgå smitte.

Deadline for betaling af lejrskole (300 kr. pr. barn) er uge 36 fredag den 4. September. Pengene går til en privat bus, da vi ikke ønsker at tage med offentlig transport.

Fredag den 28. August skal hele vores udskoling til Bellevue strand og havnen i Rudkøbing. Her vil vores elever blive introduceret til: Fiskeri, Ocean Rescue, Kajak, Vandpolo, Ribsejlads, Hobiecat, Sup, Windsurf, Strandsafari, Lazergun, Volley, Bumperball, Tennis, Bosnisk Jungle, Teambuilding, Kaosbold mm.

Alle vandaktiviteter afvikles af certificerede instruktører som er opdateret på de gældende regelsæt vedr. afvikling af vandsport. Sørednings-tjenesten er på vandet som safety-boat under hele arrangementet. Det bliver en fed dag.

Dette foto er fra vores valghold friluftsliv og vandsport fra onsdag

Husk – hvis man søger om tilskud til friplads. Så er linket her eller i papirform på kontoret.
https://mcusercontent.com/bc5714b9c30cea75f660cde73/files/c4dd6bce-63df-4860-993e-e951f84a9ffd/Tilskud_til_skolepenge_2021.pdf

Nyheder fra Sommerfuglen

Sikke en herlig uge det har været.

Tirsdag morgen havde skolen besøg af to flotte betjente i fuld uniform og med en spændende bil. Politiet ville lave skolestart kontrol. Alle cyklende børn fik stor ros for opmærksomhed og cykelhjelme, forældre fik ros for stille kørsel, seler og dejlige smil. På toppen af kransekagen var vi så heldige, at de tog sig GOD tid til at vise frem. Vi fik set alt det spændende, de havde i bæltet, fra pistol til lommelygte og til forældrenes største skræk (kuglepennen). Vi fik set alle knapperne inde i bilen, og nogle børn fik lov at sidde i den. Så fik vi set blinklys og hørt Sirenen. Store og små var FULDE af begejstring og der var et TONS af spørgsmål, og betjentene tegnede og fortalte i børnehøjde.

Behøver vi siger, at ugens rolleleg i alle formater derefter handlede om politi og røver.

Onsdag holdt Fritteren børnemøde. Så vi sammen kan skabe den nye Fritter og børnene er taget med på snak og tiltag, i tanker, ønsker og handlinger. Det er en SPÆNDENDE proces, som vi kan mærke på alle måder går den helt rigtige vej.

Torsdag havde vi stort mandefald i Sommerfuglen i børnegruppen. Mange var hjemme med snottede næser, måske lidt feber, ondt i hovederne og måske maven. Alt sammen noget der indikerer, at sommersnue har fået overtaget for et øjeblik. Desværre gør det også, at vi skal være opmærksomme i forhold til COVID -19. Vi må desværre bede børnene i større omfang end normalt, om at holdes hjemme. Vi ved godt, at det hele er lidt besværligt, – men vi kan ikke gøre så meget andet end at være opmærksomme og drage omsorg for hinanden, ved sammen at skabe en ramme alle har det godt i, trods de restriktioner der nu engang er.

Et barn skal være symptomfri 48 timer, inden det må komme i Sommerfuglen igen.

Husk også legetøj mm hjemmefra, skal blive derhjemme (sovedyr undtaget) og at I som forældre skal hjælpe med at sørge for tasker mm er så enkelt og nemt for os voksne at navigere rundt i.

Mad i Sommerfuglen er for tiden meget præget af alt det grønne lækre vi høster i vores højbede. Sidste mandag var menuen Høst Pizza og næste uge er det pasta og Høst sovse. Hvis vi får lidt mere regn og temperaturen falder lidt, så vover vi pelsen og tænder op i bålet.

Madplan for vores eftermiddags cafe hænger på vores nye flotte køleskab i hjerterummet og gælder for alle børn fra vugge til fritter.

FORÆLDREMØDE

For Sommerfuglens vuggestue og børnehave er der forældre torsdag den 27. august kl.16.30-18.30. Der vil være lidt til ganen og de sultne maver. Mødet handler om:

 • vores dagligdag

 • info og årshjul generelt

 • struktur og opbygning af hele det store puslespil

 • valg af forældreråd  (5 forældre)

Vi håber rigtig mange har tid til at være med.

Fælles arbejdsdag er lørdag den 12. september.

Vi forventer godt fremmøde af jer alle og tror på, at det nok skal blive en super hyggelig dejlig dag. Punkter til opgaver vil blive snakket om på vores forældremøde.

Høstfest 3. okt.

COVID -19 på trods planlægger vi en skøn og hyggelig høstfest lørdag den 3. okt. kl. 10-14

Der vil være et spændende program spækket med skønne overraskelser undervejs og så vil der være dejligt høst-stemning og -marked af høst og hjemmegjorte sager.

Kender I nogen, der har lyst til at have en bod på høstmarked, så er det ganske gratis og de skal bare henvende sig til mig.

Vi håber på mange spændende boder.

Særligt til Fritter forældre:

Fredag den 18. september i slutningen af lejrskole ugen, der har alle elever skolefri. De er trætte efter en lejrskole. Hvis det ikke er muligt for at holde dagen fri, og I har et behov for pasning denne dag, så vil jeg bede jer henvende jer til mig (Rikke) og så finder vi en løsning.

Senest frist for tilmelding til Fritter pasning er på torsdag den 27. september.

På vegne af skolen og Sommerfuglen
Bitten

Nyhedsbrev fredag den 14. August 2020 fra skolen

Så blev dette skoleår skudt godt i gang med et brag af en varmebølge. Det har betydet skolebørn i skyggen, aktiviteter i naturen og rundbold med sved på panden. Det er virkelig godt at se alle de dejlige unger igen og selvfølgelig en særlig velkommen til alle de nye skolebørn. Fantastisk at mærke, hvordan skolen bliver fyldt af liv, leg og aktiviteter alle vegne.
En lille bøn i sommervarmen mest til de mindste – husk, solcreme på solrige dage og det er godt, at ungerne selv kan smøre sig ind i ansigtet mm.

I det nye skoleår. Begynder vi hver morgen med morgensang 2 steder.

0. – 6. klasse er fast i morgensang-salen og 7. – 9. Klasse i gymnastiksalen. Alle vasker hænder, når de ankommer til skolen, inden de spiser og flader bliver rengjort i løbet af dagen.


7. – 9. klasse laver morgenyoga 🙂

Tak til jer forældre, det er rart, at I siger farvel på parkeringspladsen – det går rigtig godt og gør det nemmere for os. Ellers ligner skolehverdagen generelt mere sig selv end før sommerferien.

Det betyder også, at vi i næste uge inviterer til forældremøder og fællesspisning. Klasselærerne sender mere info i fredags brevene. Fx fællesspisning med eget mad og service.

 • Tirsdag den 18. august 0 – 6. Kl.

 • Onsdag den 19. august 8. – 9. Kl.

 • Torsdag den 20. august. 8. – 7. K.

Lørdag 12. September er der Skolelørdag. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen. Det er en super vigtigt dag for skolen og særligt skolens bygninger, vedligehold og fællesskab. Jeg sender som vanligt info ud om gøremål, så I kan melde jer på.

Deadline 21. august på tilmelding til vores nye gratis klubtilbud for børn fra 10 til 14 år, der tager udgangspunkt i det digitale spilunivers Fortnite og er inspireret af de virtuelle figurer og det at samarbejde om en fælles mission. De unge føres gennem forskellige kreative workshops, hvor de kan udvikle og visualisere deres egen unikke ”AVI”. En karaktér, de selv får lov til at forme og skabe i den virkelige verden. I det digitale univers gennemgår spillerne forskellige udfordringer, hvorfor projektet AVI også er bygget op omkring en række af ”udfordringer”, der skal løses i fællesskab.

Nynne der er tovholder på projektet vil gerne ud og fortælle eleverne om projektet i skolerne, det bliver til forældremødet. Sonny fra Fritteren og jeg deltager også i noget af det undervejs.

Der er igen mulighed for at deltage individuelt i 1 uges elev udvekslinger til Sydslesvig i uge 45 – 47. Se her: http://www.feriebarn.dk/nyheder/efteraarets-sejeste-oplevelse-elevudveksling

Det er for børn i alderen 10 til 16 år. Elevudveksling er en blød måde at starte international erfaring. Eleverne taler dansk, men oplever en anden kultur. Forældrene kører selv og fra.

I dag fredag sagde vi farvel til vores internationale samarbejde med Anne fra Tyskland. Hun har nu været hos os 1 år og det har mange elever nydt godt af. Hun har hjulpet mange særligt i matematik og læsning. Det har været en fin dag og hun har fået mange fine gaver af børn og voksne. Vi ønsker Anne alt det bedst.

På onsdag høster vi Kassebølle honning med 3/4 klasse. Det er Peter, der er været bi-ekspert. Han vil gerne invitere andre interesserede onsdag kl. 14.30, hvor han gennemgår og viser, hvordan man høster, fodrer bier. Det er super spændende og så smager det godt. Vi er igang med at oprette et bi-laag på skolen

Nyt fra Lykka på kontoret: Til forældre som søger om tilskud, er der ansøgninger at hente på kontoret.

Sommerfuglefredags skriv til vuggestue, børnehave og Fritterbørn 

PYH…. steger I hanekyllinger, spurgte klodsHans?

NÆH….. vi er såmen bare begyndt på hverdagen efter sommerferien igen…
men hvilken herlig start – og hvilken herlig Sommervarme   vi har…

Store smil på læberne, MASSER af sommerfugle i maverne ..klar parat leg…
Vi har budt velkommen til en flere nye familier i alle 3 grupper. Vi har leget, fordybet os..set hinanden an, og ALLE har fortalt om de DEJLIGSTE sommerferie oplevelser, som de har med i tasken tilbage..
Vi syntes faktisk også, det ser ud som alle er vokset. På alle måder.

Vores børn har taget godt imod de nye rum, der efterhånden har taget flot form. Vuggestuen forskanser sig lidt. De er alle nye og behøver ro til at lære vores dagsrytme mm at kende. Børnehaven har fået det bedste værksted hele formiddagen – propfuld af krea-ting, dukke leg og en kæmpe lego verden.

Fritter Børnene føler de har fået deres eget rum tilbage i selv samme formiddagsværksted, som vi alle deles om hver formiddag. Gensynsglæden i at fritteren atter er tilbage er KÆMPE skøn, fra alle de store børn.
Tak for tilbagemeldinger fra jer fritter forældre. Det hjælper os rigtig meget, at vi høre lidt om, hvad ungerne siger, så vi kan fortsætte opbygningen af noget, de fortsat synes er Fantastisk.

På onsdag kl 13 holder vi fritterbørns møde med dagsordenen omkring den “fede fritter”. Hvad skal der til , så vi sammen kan skabe en gode aktiviteter, som de selv kan være en del af. Det bliver spændende at høre og vi skal nok dele det videre arbejde med jer forældre, så I kan følge med.

Husk!! ALLE at smøre solcreme-
Vi sørger for solcreme over middag til vuggestue og børnehave
Fritterbørn skal selv have solcreme med i tasken, så de også bliver smurt ekstra, når vi har frittertid.

I august og september arbejder vi med emnet Høst.
Vores eftermiddagsmad og onsdags frokost  er alle måltider fulde af alt det skønne fra vores køkkenhave.

Idag har vi for eksempel fredags festet i squash pandekager og verdens STØRSTE agurker fra haven.
Vi skal høste, forarbejde, binde halmkranse, og så er vi igang med at indsamle ting og urter til at farve med fra naturen…

Tusind tak, fordi I alle hjælper med at komme igang igen på nemmeste måde for alle omkring Corona regler, indgange, sprit, madpakker, osv, osv. – vi har prøvet på at gøre det hele så enkelt som overhovedet muligt. Dette allermest for at skulle spritte mindst muligt af, og dermed at vinde mest muligt tid med børnene. Dejligt at mærke, at vi løfter i fælles flok.

God dejlig weekend til jer alle fra os på Kassebølle.
På vegne af skolen og Sommerfuglen
Bitten

Nyhedsbrev torsdag den 2. Juli 2020

Ferie, ferie, ferie, slap nu af, du har fri, og syng en glad melodi…

Og det gjorde vi fredag den 26. juni . Vi sang under det store piletræ, mens 9. klasse var klædt ud som lærerne og spændingen over, at lige om lidt er det allersidste gang hæng tæt i luften omkring os.

Sidste skoledag blev en rigtig fin, sjov og dejlig dag med lege, soundbox, udklædning og parodier. Dagen var planlagt af 9. klasse med hjælp til opdeling af klasser og områder, så vi overholdt COVID-19 restriktionerne. De andre klasser havde forberedt et farvel på forskellige vis og på den måde, fik vi sendt vores fantastisk søde, dygtige og sjove 9. klasse videre ud i livet.

Johannes Møllehave skriver

Dagen er ny og ren
Tro det under den bringer
Fuglen slipper sin gren
Og den tror sine vinger.

De slipper nu piletræets gren, tror deres vinger og bliver spredt for alle vinde. Vi ønsker dem al mulig held og lykke derude i verden og et på gensyn.

Til alle os andre begynder skolen igen mandag den 10. august kl. 8.00. Sommerfuglen holder sommerpause fra næste uge og åbner op igen i uge 31. Vi er så heldige, at nogle familier har meldt sig til at passe højbede, hvis flere har lyst skriv til mig i dag eller imorgen. Jeg laver en plan.

Næste skoleår tager vi på lejrskole i uge 38. Forældre er velkomne til at tage med. Skriv til mig. Vi har valgt at køre sammen i bus til Dokkedal ved Lille Vildmose, derfor skal man beregne en egenbetaling på 300 kr. pr. barn.

Bestyrelsen indkalder til Generalforsamling tirsdag den 8. september 2020 og modtager indkomne forslag indtil den 15. august.

Husk  – Det super gode nye klubtilbud fra næste år, som delvist foregår på Kassebølle.
Aldersgruppe: 10-14 år / 4.-7. Klasse

Projekt AVI er et nyt klubtilbud til dig, der er optaget af computerspil, er vild med rollespil og dig, som kan lide at være kreativ med dine hænder. Vi skal arbejde med opbygningen af en karakter, nemlig din egen “AVI” – en figur som du selv designer og udvikler gennem en række af workshops. Sammen med vores undervisere lærer du at: designe en karakter, at bevæge dig som en ægte avatar, at arbejde med flere forskellige materialer, så dit udstyr eller kostume får lige præcis det udtryk, som du godt kan lide.

Som afslutning på forløbet skal vi ud i Fredskoven og opleve et kæmpe eventyr sammen, fyldt med en masse spændende og sjove udfordringer, som vi løser i fællesskab!

Projekt AVI er også et oplagt forløb til dig, der endnu ikke har prøvet Juniorklubbens andre tilbud, da vi arbejder ud fra et ønske om at samle en masse børn og unge fra alle Langelands skoler i et nyt og lærerigt fællesskab.

Kom og leg med! Vi glæder os til at se dig!         Tilmelding: senest d. 21/8

Børn på Kassebølle Friskole: skoleleder Bitten Guldbjerg: skoleleder@kassefri.dk

En særlig hilsen her til alle Fritter Forældre

Flere af jer er kommet til os om savnet af det gamle .

Den gamle bygning, den gamle fritter. Alt det, der plejede at være og det kan vi godt forstå! For fritterbørn, har det nemlig også været det VILDESTE halve år. Først en flytning og en samkøring med en masse nye børn og voksne. Flyttekasserne når ikke rigtigt at blive pakket ud, legetøjet kommer dårligt på plads, indretningen af det der skal være halter, og så skulle det hele køres sammen med en masse små sommerfugle børn, der også var helt nye i en ny hverdag med samme udfordringer.

Før vi næsten nåede at kunne trække vejret. Ja, så blev det helt lukket ned, og da vi så endelig fik lov at komme igang igen, var fritterbørn pludseligt kun ude – også om eftermiddagen. Årh, hvor ville de bare gerne ind lidt!

Fritteren kunne vi dårligt kalde det…

Trods manglende legeplads er det gået godt, lærerne har været dem, der tog over på pasning, så vi kunne overholde de restriktioner, der blev udstukket angående corona. Det har virkelig været mærkeligt og slet ikke det fritter, som vi drømte om og knoklede hårdt for at komme i mål med.

Vi kan sagtens forstå, at I savner det vante – også VI, savner Fritteren.


2 drenge på Strynø – tæt på vand.

Når vi kommer tilbage til august, er det endnu engang under nye toner. Der er kommet mere leg på legepladsen. Fritteren bliver ude, men også inde kommer der store ændringer. Vi får nemlig mere plads til fritter! og vi GLÆDER os! Noget der er ren fritter, fritid og “hjem”- lidt som det gamle – alligevel helt nyt.  Vi glæder os til at vise det frem, når vi ses efter sommerferien.

Der er fortsat delerum med klasseværelset med lego, men i det nye rum venter der bla. en stor flot ridderborg i bygge version, som bare venter på fritter ungerne kommer og leger. Der bliver værksted, spilleborde og frirum. Sommerfugle børnene vil bruge det formiddagen igennem, men om eftermiddagen bliver det fritter helle. DET bliver skønt. Vi voksne vil stadig dele både legeplads og rum, inde som ude. Det er tydeligt, at det både er skønt at dele, men også udfordrende, når man enten er meget stor eller meget lille og alle er trætte efter en lang dag.

Vi voksne har været nødt til at prøve os frem til den rette konstallation. Vi ved ikke om det er det rigtige, men vi tror på, at vi nu har fået os knoklet frem til noget, vi tror på vil give fritter-ånden tilbage – og det GLÆDER vi os til.

Når vi går igang igen, vil vi holde fritter møde med alle fritter børnene. Vi behøver dem og deres røst, for at de tager ejerskab for at det nye.

Det er vigtigt, vi kommer rigtigt fra start sammen med dem og vi vil lytte til det de allermest ønsker sig – både af hverdag og fest. I forældre må rigtig gerne snakke med jeres børn om det. Vi vil efter vores børnemøde invitere til en forældrekaffe en eftermiddag, hvor I kan være med dem, der bliver vist rundt i fritter livet.

Skulle I sidde med spørgsmål og undren, så kom fortsat til mig eller Sonny med det.

Det er vigtigt for os og for børnene, at vi samarbejder åbent og på bedste vis, om alt det der skal bygges op. Det kan også være, vi råber på praktisk hjælp for at nå i mål. Fritteren skulle gerne være en direkte forlængelse af hjem og hverdag og det VED vi, vi sammen kan nå hen til – når vi hjælpes med ægte Kassebølle maner.

Dejlig sommer til jer alle.

Nyheder til Sommerfuglen.

I skrivende stund (fredag aften) sidder jeg mættet tilbage med kæmpe smil på læben. Sikke en dejlig sidste uge, fuld af varme, sjov og hygge – og mest af alt forberedelser til en dejlig sommerfest. Sommerfuglene i maven har været svære at tøjle og forventningerne kæmpe store. Der blev lagt planer for butterfly og kjolevalg. Planer for hvad man ville prøve først, alt imens nysgerrige øjne spændt fulgte med, i takt med alle forberedelser blev mere og mere konkrete og fundet frem.

TUSIND tak for den dejligste Sommerfugle sommerfest Torsdag.

Fuld af hygge, snak og grin. Der blev fisket i fiskedam, fabrikeret flotte sommerfugle hatte. Der blev udfordret i dåsekast, bagt hyldeblomst pandekager og prøvet flødebollekast. De modige prøvede sansebanen i de store pilehytte, mens andre gyngede, og andre igen satte tænderne i de lækreste jordbærkager.

Det var vel nok skønt.

Endnu engang kan jeg kun sige, at jeg bliver simpelthen så rørt over den omsorg, der bliver udvist for fællesskabet og allermest dem, vi alle har til fælles – vores små Sommerfugle poder. Dejligt med sådan en opbakning. Både til fest og til det lille korte forældremøde. Jeg havde brug for, at vi sammen ridsede “Sommerfuglen- hvem er vi” rammen op.  Vi har været gennem det vildeste halve år, og det var dejligt, at kunne sidde der og mærke enigheden og lysten til at tænke fremad sammen. Jeg blev rigtig glad for alle dem, der gerne vil være en del af forældreråd og GLÆDER mig usigeligt meget til at få det nedsat sidst i august og sammen med en forældregruppe komme videre ud over stepperne med at forme videre, på det fællesskab vi i Sommerfuglen allerede har opbygget.

Fredag var alle trætte – både af “dagen derpå”, men også af varmen.

Fredag holdt 9. klasserne sidste skoledag, der var MASSER af høj musik, sjov og leben på skolen, så mange af vores små var dejligt underholdt i at kigge nysgerrigt på gennem hegnet fra egen side. Vi brugte dagen på små sysler i skyggen hist og pist, og så bagte vi rester af hyldeblomst pandekager på blusset ved havebordet.

Nu venter ferie ugerne forude. Fra denne uge har mange allerede meldt ferie, for andre igen er det tid til en lidt anden sommer hverdag. Vi er ikke så mange. Vi skal være sammen hele dagen med vores fritter børn. Vi skal på små ture – og så skal vi lave lidt andet, end vi plejer at gøre på hverdagene. Planer bliver lagt mere eller mindre dag for dag, sammen store og små og alt efter, hvor mange vi er og hvad alle har lyst til. Vi har selvfølgelig allerede tænkt en masse, men det er dejligt, når ungerne selv kommer med gode ideer som det kan være muligt at imødekomme.

Tusind tak til alle jer, der flittigt har skrevet sig på vandeliste. Husk også, at tage jer tid til leg og hygge når I er her. Hvis ærterne er klar, så husk at plukke og ligeså, hvis et enkelt eller to røde jordbær er tilbage..

Til alle – Rigtig dejlig sommerferie. Vi glæder os til vi ses.

På skolen og Sommerfuglens vegne vil jeg sige et kæmpe tak til jer forældre, personale og ungerne for, at vi er kommet helskindet og godt igennem dette forår. Det har krævet fleksibilitet, overskud og en portion sund fornuft. Tak for det og nu rigtig god og velfortjent sommerferie til alle.

Kærlig hilsen Bitten

Nyhedsbrev lørdag den 20. juni 2020 

Tiden cykler derudaf i øjeblikket med ture til Stengade Strand, Medicinhaverne og nogle har været en tur helt til Ærø. Der sker mange ting både på matriklen og ude på undersøgelses- og oplevelses-ture rundt på øen.

Arkæolog-spirer ved Kassebølle Friskole 2. -3. kl

Is i Marstal med 4. -5. kl

Stengade strand med Peter Mygind og 6. -7. kl

9. klasse i fuld gang med projekter og hemmeligheder

Næste uge står på afslutning af forskellige projekter, oprydning i klasser og et ordentlig farvel og på gensyn til 9. Klasse fredag. Sidste skoledag (fredag den 26. juni) har alle elever fra 0. – 5. Klasse fri kl. 12.00. Resten af skolen har fri kl. 13.00 og 9. Klasse har reception fra kl. 14.00 – 15.00. Alle møder ind som de plejer. Forældre bliver i år nødt til at blive hjemme. 9. klasses forældre er velkomne fra kl. 14.00 – 15.00. Der vil blive taget billeder 🙂

Det vil være meget forskelligt, hvordan de enkelte klasser i øvrigt holder afslutning i løbet af næste uge, det får I besked om via klasselæreren.

Så til det praktiske – hvis man har mulighed og lyst til at kigge forbi skolen i sommerferien et par dage i uge 28, 29 eller 30 er man meget velkommen. Der skal vandes højbede og man plukker selvfølgelig af den lille køkkenhave og bruger legepladsen mm, når man er her.
Skriv til mig. Jeg har fået tilbagemelding fra 1 forældre indtil nu, så byd gerne ind, så planterne overlever.

Skolen har kajakker, men det er desværre ret besværligt at få dem i vandet med elever, sikkerhed, de rette instruktør-uddannelser og antal voksne nok. Derfor efterlyser vi voksne,  der vil hjælpe os til august og september, hvor vi udbyder kajak som valgfag for 7. – 9. Klasse Vi samarbejder også med Kajak-Langeland, der vil hjælpe os. Marijn står for det og han har instruktøruddannelsen, men skal have praktisk hjælp. Meld tilbage til mig, hvis du kan hjælpe en af følgende onsdage fra 13.00 – 15.30

 • 19. August, 26. August, 2. September og 9. september
 • Lejrskole
 • 23. September og 30. september

Er man som familie interesseret i at låne skolens kajakker i løbet af sommeren, kan man henvende sig til mig på 23866264. Det er på eget ansvar. Skriv en sms. Det glæder både Skolen og Sommerfuglen.

Så er vi også i gang med nye tiltag omkring klub tilbud på Kassebølle fra 4. – 7. Klasse (10 – 14 år) og op. Sidste uge skrev jeg om projekt AVI, der støttes af Kulturregion Fyns ”VISUEL KULTURPULJE”.

Projekt AVI er et nyt klubtilbud til dig, der er optaget af computerspil, er vild med rollespil og dig, som kan lide at være kreativ med dine hænder. Vi skal arbejde med opbygningen af en karakter, nemlig din egen “AVI” – en figur som du selv designer og udvikler gennem en række af workshops. Sammen med vores undervisere lærer du at: designe en karakter, at bevæge dig som en ægte avatar, at arbejde med flere forskellige materialer, så dit udstyr eller kostume får lige præcis det udtryk, som du godt kan lide. Som afslutning på forløbet skal vi ud i Fredskoven og opleve et kæmpe eventyr sammen, fyldt med en masse spændende og sjove udfordringer, som vi løser i fællesskab! Projekt AVI er også et oplagt forløb til dig, der endnu ikke har prøvet Juniorklubbens andre tilbud, da vi arbejder ud fra et ønske om at samle en masse børn og unge fra alle Langelands skoler i et nyt og lærerigt fællesskab.

Kom og leg med! Vi glæder os til at se dig!

Tilmelding sker til mig for børn på Kassebølle via min mail senest den 21. August og husk først til mølle. Dette er et unikt tilbud i august og september, som jeg håber, I forældre vil bakke op om. Det nye er også, at en del af det foregår på Kassebølle og at børn fra Kassebølle bliver afhentet.

Datoer:

 • 26/8: kl.15-17.30, sted: Juniorklubben, afhentning af børn på Kassebølle kl.14.30
 • 2/9: kl.15-17.30, sted: Juniorklubben, afhentning af børn på Kassebølle kl.14.30
 • 5/9: kl.12.30-17.30, sted: Kassebølle Friskole, afhentning af børn i Rudkøbing kl.12.00
 • 6/9: kl.10-15, sted: Kassebølle Friskole, afhentning af børn i Rudkøbing kl.9.30
 • 9/9: kl.15-17.30, sted: Kassebølle Friskole, afhentning af børn i Rudkøbing kl.14.30
 • 23/9: kl.15-17.30, sted: Kassebølle Friskole, afhentning af børn i Rudkøbing kl.14.30
 • 26/9: 10-17, sted: Fredskoven, ROLLESPILSDAG.

VIGTIGT – VIGTIGT Vi får en ny sød volontør til august 2020. Hvor vi skal sige tusch til Anne, når hun drager tilbage til Tyskland. Det er en fantastisk ordning at have en volontør hos os 1 år af gangen. De giver os dagligt inspiration og minder os om den store verden. Men vi er helt afhængige af, at nogle af jer har mod på og lyst til at byde ind fx 3 måneder som værtsfamilie. Ring til mig – før jeg ringer til dig 🙂

Her er en lille video Altona lige har lavet på hendes seminar med AFS organisationen. “My Denmark”
https://www.youtube.com/watch?v=-vwLc_DHdEo&feature=share&fbclid=IwAR3PVssoBLov4vPUhUdjLPAOeH1yv6sCEZlGakyAEJ4CZIkmVeE3oeSlZ0Y

Nyheder fra Sommerfuglen

Fredag er lig med fridage i vente, med fredagsguf og hygge med familien, med frihed og tid til at sove og lege i sit nattøj, så længe man vil.
Fredag er lig med trætte børn – fulde af forventninger til noget spændende de skal opleve i deres fridage med deres familier…de er lig med mange gode snakke om meget snarlige sommerferiedage, der ligger og venter på os lige om hjørnet. For alle de små sommerfugle børn er Sommerfugle sommerfesten også noget, der står meget højt over det, der fylder i begejstring og glæde..
Jeg ELSKER fredage..

Denne fredag bød på masser af stille sommerregn..vi spiste vores formiddags madpakker i bålhytten, mens røg og stille sagte flammer skabte stemning for et godt gammelt eventyrfortælling, der kan opsluge enhver, uanset alder.

Denne uge, har vi  fået det smukkeste bed oppe foran. Det skal nu “sætte” sig lidt og så kommer der planter i. Vi har også fået de skønneste bænke hele vejen rundt i vores bålhytte og mere leg er begyndt at blive bygget op – tusind tak Mona, Rune og Thomas for al jeres knokleri. Det er FANTASTISK. Flere har spurgt på, om de har overset en arbejdslørdag eller lign. Det har I ikke. Vi var bare flere, der tænkte højt sammen og besluttede os for nogle timer sammen – og så fortsatte det ind i ugen. Vi bygger op sammen, og alle er mere end velkomne til at komme med gode ideer og fine input. Vi ELSKER, at der bliver slået ring om fællesskabet på så mange gode fine måder for børnene.

TUSIND tak til alle der kommer med masser af planter og hjælpe hænder. Det er fantastisk. Vi når i takt med, at ugen skrider fem at få plantet det meste og ungerne knokler på med den skønneste iver. De får vandet alt det grønne (hinanden og fliser og og og…)

Ugen har vi også brugt på hemmeligheder og klargøring til fest. Vi har leget, blæst sæbebobler som er det helt store hit for tiden og så har vi været på gåtur til gårdbutik og bistader.
Indenfor er vandfarverne kommet frem – Dejligt!
Alle har fået et nyheds-sommerbrev med hjem, samt fest invitation til på Torsdag. Husk at aflevere tilmelding her først på ugen, og er der spørgsmål til de restriktionerne så spørg endelig
Vi GLÆDER os til fest.

Grønærterne stortrives med at komme på daglig visit hos deres kommende klasse. De glæder sig til at skulle mere rigtig i skole nu. De er klar parat til det, og det er så sjovt at høre deres fortællinger om oplevelser og forventninger. Plus og minus og en masse lego, de bygger og konstruerer nogle verdner, der er helt magiske og meget beundringsværdige…
De skal samme dag som sommerfuglene holder sommerfest, også over til et sommerarrangement i deres nye klasse, sammen med AnneDorthe, der er klasselærer. Det er spændende for dem og samtidig fylder det hele dejligt meget, at de i Sommerfuglen også har fundet gode venner og masser af sjov.
En inkluderende tilgang på tværs, giver rigtig god mening, når omsorg og fællesskabsfølelse for hinanden går hånd i hånd- ældste og yngste i mellem .

Leg i haven på bare tæer, snakke om hvorvidt en trøje er nødvendig. Mere leg under de nye parasoller, der skærmer for den værste sol..
Vi finder i tiden mange flåter, de bor i træer og planter og suger sig fast. Vi har taget en del, men holde øje,  vi kan også overse dem og de kan se steder, vi ikke er opmærksomme på, husk selv at holde øje..

God dejlig weekend til jer alle
Vi glæder os til en ny og herlig uge med de små.

PS. Hvis nogen har et lille havebord stående hjemme, som I ikke længere bruger..så mangler vi et oppe forrest på terrassen.. vi arver gerne, men vi giver også gerne lidt for det…

Fortsat rigtig god weekend til alle
På vegne af skolen og Sommerfulgen
Bitten

Nyhedsbrev fredag den 12. juni 2020

Så er 9. klasse ved at dufte sommerferie. 2 interne prøver i dansk og engelsk er vel overstået og de har gjort det med bravour. Det har været en fornøjelse. Nu venter for dem de sidste krea-projekter fx en kæmpe hule i et træ ved Gryden – det er fedt, at der stadig i 9`ende bygges huler.

Den sidste skoleuge er uge 26 og der holdes sommerafslutninger i hver klasse og i Sommefuglen på forskellige individuelle hyggelige måder. 9. klasse er i gang med planlægningen af sidste skoledag fredag den 26. juni. Mere info følger, men 9. klasses forældre er inviteret til reception kl. 14.00.

I skal også melde tilbage ang. Fritteren, hvad behovet er for uge 26, hvis I ikke har gjort det. Da denne uge vil blive varetaget af Sommerfuglen. Skriv til mig.

Fra de gamle elever til de helt nye grønærter. De bevæger sig mere og mere ind på skolens områder og har i denne uge haft legeaftaler med 0. – 1. Kl. flere gange.

Grønærterne ser Otto er et næsehorn, da de har haft et forløb med litteratur for børn. Vi har læst to Ole Lund Kirkegaard bøger. Først læste vi Orla frøsnapper og så skulle vi se filmen. Derefter har vi en dialog i klassen om det at læse og det så, at se filmen. Efter Orla gik vi igang med Otto og talte om forskellen på de 2 fortællinger. De tegner godt med de små spirer.

I matriklens anden ende spirer en sø snart frem. 7. – 8. klasses drenge tager fat, så det er en fryd. Nu er søen snart hegnet ind. Der er blevet målt op, taget øjemål og regnet lidt på det igen. Værktøjet og musklerne har været i brug. Det må være nogle trætte drengene, der kommer hjem i øjeblikket. Næste uge skal dugen i  og så skal vandet flyde. Vi er heldige at Flemming Skov hjælper os med vandet. Det bliver et super nyt læringsrum på skolen

Vi er langsomt ved at kigge ind i næste skoleår og vi har just bestilt vores lejrskole. Det bliver Dokkedal centeret www.ahus.dk og her er god plads til os alle og fantastiske omgivelser – tæt ved vand, og lige midt i Nord Europas største Vildmose med gode aktiviteter og undervisning på Vildmosecentret. Det bliver i uge 38 fra mandag til torsdag. Fredag holder vi fri. Men allerede nu vil vi gerne efterlyse forældre, der har lyst til at tage med et par dage og hjælpe til. Det bliver fedt, at komme af sted alle sammen.

Det kan også være nu, man som forældre giver et nap med. Her tænker jeg særligt på forældre, der har konfirmations børn til september. Vores skolelørdag ligger altid sidste lørdag i september, så måske vil det være nemmere at lægge nogle timers male-arbejde nu i næste weekend end i september. Så er man meget velkommen. Meld ind hvis nogle af jer hellere vil lægge en 3 – 4 timer enten fredag eftermiddag eller lørdag den 20. juni i stedet og så springe over skolelørdagen i september. VI har brug for maler-arbejde og luening. Kontakt mig for nærmere.

Vi har brug for vores lokaler og derefter efterlyser vi depot-plads til vores borde og stole. Hvis nogen af jer har fx 50 m3 frost-sikret lager, så kontakt endelig mig.

Sommerfuglen vokser og nu er både vuggestue og børnehave næsten fyldt op. Det er helt vildt efter blot små 5 måneder. De gør det godt. Vi søger derfor 2 gode pædagoger til Sommerfuglen. 1 fra august og 1 fra september – spred gerne nyheden.

Så har vi kontaktet Nynne Riis (tidligere kassebølleelev) og Kassebølles huskunstner i forbindelse med Kulturregion Fyns “VISUEL KULTURPULJE”. Den har til formål at udvikle nye tilbud til børn og unge, som gerne vil arbejde med visuelle udtryksformer. Puljen skal understøtte et øget samarbejde mellem aktørerne på området, så merværdien for undervisere, elever og institutionen øges. Øge aktørernes faglighed og skabe bredde i udbuddet af tilbud ved at oprette tilbud, hvor der mangler. Støtte initiativer, der synliggør børn og unges produktioner på en ny og original måde.

Vi har nu fået bevillige penge til at genneføre følgende klub-tilbud blandet på Kassebølle. Det er for 4. – 8. klasse. Datoer følger næste gang og vil også blive sendt til de enkelte klasser.

Med dette projektet er ønsket, at Fritidsklubben kan nedbryde nogle af de sociale barrierer, der kan være mellem de forskellige grupper af unge, som er fordelt på øens skoler. Projektets form og indhold tager udgangspunkt i det digitale spilunivers Fortnite og er inspireret af de virtuelle figurer og det at samarbejde om en fælles mission. De unge føres gennem forskellige kreative workshops, hvor de kan udvikle og visualisere deres egen unikke ”AVI”. En karaktér, de selv får lov til at forme og skabe i den virkelige verden. I det digitale univers gennemgår spillerne forskellige udfordringer, hvorfor projektet AVI også er bygget op omkring en række af ”udfordringer”, der skal løses i fællesskab. Projektet forløber over en periode på fire uger med skiftende loka- tion, netop for fysisk at flytte de unge rundt i de eksisterende fællesskaber gennem dette nye setup. Formålet med et projektet er at synliggøre og styrke samarbejdet mellem øens institutioner samt at give de unge en ny platform at mødes på, et fælles projekt og en fælles mission. De kreative processer skaber et rum for at udvikle nye fællesskaber, de unge kan indgå i, og hvor de lærer nyt og udvikler sig i fællesskab.

Nynne Riis Skov tekstildesigner

Nyheder fra Sommerfuglen

Drippe, drappe dryppe…
Sikke en uge!
Alt fra hede og høj sol, vand leg og hygge i skyggen med saftevand til vandpytte hop og mudderbad iført striktrøjer.
Vi mærker vind og luft på kinderne allerede fra tidlig morgenstund og har sammen især kig på de små fugleunger som nu titter så hyggeligt frem fra rederne under udhænget.

Samlingerne er fulde af sommersange og forventninger til sommerfesten, som vi snakker om.
Vi hentede mandag grønt og jordbær på nabogården til vores maddag onsdag, og vi plukkede på hjemturen hyldebærblomster, som vi nåede at lave i de lækreste hyldeblomst pandekager i bålhytten.

Fredag sluttede vi af med det helt store bille væddeløb.
Vi vendte alle stubbe og stammer og fik indsamlet alt fra regnorme, bænkebidder, snegle, oliebiller og ja, selv et tusind ben. Alle kunne være deltagere i det store væddeløb.
Hvem der vandt, kan I se på billeder på Facebook ..og når nu I ser det, så spørg lige de små dommere om, hvem vinderen er i familie med. For så har de en helt særlig fortælling (hvis nogen skal hjælpes lidt på vej.. så hvisker vi lige her, at der er tale om bænkebiderne)

Grønærterne er startet på dagligt at besøge deres kommende klassekammerater og lærer ovre i en anden bygning. Der er ikke lang tid til sommerferien sætter ind for alle skolebørn og vi vil så inderligt gerne, at de når, at føle sig tilpasse og trygge med deres nye hverdag. Det går godt og alle NYDER det.

Fritterbørn har vi nu flere og flere af. Dejligt, at vi kan mærke hverdagen sniger sig mere og mere tilbage og skønt, at de leger dejligt. Vi er endnu nødt til at opdele leg og hygge på tværs af de voksne. Gyngerne og mooncars har været FLITTIGT brugt hele ugen…

Til alle sommerfugle børn og forældre..
Samlingsforbuddet lyder nu på 50 mennesker og vi tænker, at hvis vi bukker og kanter os på rette vis, så er det muligt for os, at holde en lille hyggelig form for sommerfest kombineret med det forældremøde, vi aldrig fik.
Under hvilke rammer og hvad der skal ske, kommer der meget nærmere info ud, men for nu er det vigtigt, at I sætter kryds den

25 JUNI kl. 15.30-18.00…til en hyggeligt og god stund i Sommerfuglen.

God dejlig weekend til jer alle fra Sommerfuglen.
og på vegne af skolen
Bitten Guldbjerg

Nyhedsbrev fredag den 5. juni Grundlovsdag 

Endnu en lille uge er godt gået og solen skinner på Kassebølle. Det er dejligt.

Der er meget aktivitet både hos store og små og alle vegne – pilehytten vokser og vandes, søen tager form, udekøkkenet er placeret og fået sit eget højbed ved æblehaven. Hønsehuset i Sommerfuglen er ved at være hønse-klart og på den måde vokser mange ting ud af vores liv tæt på naturen i øjeblikket.

At være sammen i vejr og vind, være optaget af fælles projekter, aktiviteter og udflugter – og mærke hvordan man konkret får ført tingene ud i livet. Det giver noget helt særligt til trivsel, fordybelse og fællesskab, som er svært at nå i samme omfang i et normalt skema. Nysgerrighed, udholdenhed og det at blive udfordret på helt andre områder, er alt sammen med til at skabe gode læringsstrategier til det “hele” barn – både på de faglige områder og i livet i det hele taget. Først oplive, så oplyse… – det er friskole.

Med disse nye naturprojekter får vi behov for lidt ekstra hjælp i løbet af sommeren til fx vanding af højbede. Til gengæld kan man så høste løs af grøntsager og krydderurter. Det er desuden altid muligt, at benytte vores shelter, bålplads, legeplads, udekøkken og matrikel i det hele taget efter aftale. Giv lyd til mig, hvis I har mulighed for at kigge forbi Kassebølle i løbet af sommeren, så laver jeg et overblik og sikrer at vores fine planter overlever. Vi har modtaget planter mange steder fra blandet andet Skovsgaard og Cornelius 2. kl. Han og mor har haft planteskole derhjemme og det kommer nu os til gavn på Kassebølle. Tak til jer

Vores elever har jo i øjeblikket mange læringsrum. 6. -7. Klasse var i går hele dagen på badeanstalten, hvor de lavede mad af krabber, tang mm. Onsdag var 4. -5. Klasse til cykeltjek hos Jesper og Nina fra Auto-centrum Rudkøbing. De tilbyder cykeltjek for skoleklasser. Så 4. – 5. kl fik tjekket sadelhøjde, strammet gear og kabler, samt pumpet cykler. Tak for det og desuden stod cykelturen på en rundtur i Rudkøbing med fortællinger undervejs. Hvis I forældre har ideer til gode udflugtsmål på Langeland eller ønsker besøg, så kontakt jeres klasselærer med ideer.

Vi har 2 meget søde unge piger på Kassebølle, som hver dag arbejder frivilligt og hjælper vores børn, voksne og generelt hele Kassebølle. De har valgt at bruge et år af deres liv på vores lille lange ø for at lære Danmark og dansk kultur at kende. De er med til at åbne verden for os alle. Vi hører om Rusland og Tyskland, der bliver sludret på engelsk, tysk og en blanding i flæng og vores unger oplever, at dem dèr fra fx Rusland er lidt lige som os og faktisk meget søde og interessante. Måske har nogle af jer lyst til at invitere dem til en kop kaffe i haven, en gå-tur med børn og hunde langs stranden eller noget 3.. De vil så gerne opleve lidt mere af Danmark.

Nyheder fra Sommerfuglen

“På et lille grønt blad, lå en larve grå
og den lå der hele dagen, mens den tænkte på,
at til sommer, når jeg blir, stor og gul.
Så blir´ jeg til en smuk og dejlig sommerfugl…
Ja, så blir jeg til en smuk og dejlig sommerfugl…”

Den gode anemone sang har sat sine spor og i de sidste par uger har vi hørt alle børn gå rundt og nynne dejlige strofer. Sommerfugle sangen er en ny vi øver på. Prøv bare at lyt. om ikke lang tid, så bliver også den nynnet…

Den forgangne uge har budt på hønsehus byggeri, gå tur efter jordbær og maddag med børnenes yndlingsretter.

Vi har fået mange fine sjove nye køretøjer til store som små. Tusind tak for dem. De er lystigt blevet kørt til. Så har vi vandet og vandet til den helt store guldmedalje og lyst. Vi har blæst KÆMPE bobler i vores have.
Vi har i de forgangne par uger vist nye, kommende sommerfugle familier og små børn rundt i Sommerfuglen og på skolen. Vi oplever en stor dejlig opmærksomhed og vi kan med glæde sige. At vi nu (i vores vuggestue) næsten er fyldt helt op. Det er vildt og dejligt, alt sammen på en gang og vi holder tungen lige i munden for fortsat, at være et sted i vækst hvor børnesynet og de smås hverdag er det dyrebareste og altafgørende for os – med masser af tid, nærvær, grin og tid til udvikling.

Stort tillykke til:

 • Johan der fyldte 3 år.
 • Voksen Mille der også fyldte år
 • og til Otilie og Andrea og deres forældre, der i Pinsen blev beriget med en lille fin lillesøster.

Corona restriktioner:

Hverdagen tager mere og mere over. Vi kan mærke på børnene, at håndvask stadig er træls, men er nu blevet en del af det, man bare skal og som ikke fylder. Ligeså har vi voksne fået godt hånd om hygiejne, legetøj mm i de former og forhold vi skal, og ligesom håndvasken er det også blevet mere rutine nu. Det er dejligt – for alle!

Vi kan opleve, at der bliver slækket lidt på de regler, der er udstukket omkring aflevering og afhentning. Sådan helt firkantet – så må vi IKKE lukke jer for meget ind på legepladsen. Her er det en gråzone og fornuften, der skal spille mest ind. Det nytter ikke, at for mange står på den gale side af lågen, men vigtigst, at alle fordeler sig så afstandene bliver overholdt. Ligeså er børnesynet altoverskyggende, så hvis I kan se, at vi har hænderne fulde, er det vigtigere, at I hjælper til, så alle børn har det bedst i det.

Lige så gælder det, at vi HELST IKKE må lukke jer ind i Sommerfuglen. Nye børn der stadig er i gang med indkøring, er der særregler omkring.

Så her er min bøn-

Hjælp os med at arbejde fornuftigt, trygt og godt i den grå zone, så vi voksne, forældre og ansatte, kan støtte hinanden i at være et sted med et altoverskyggende dejligt børnesyn, der kommer før alt andet og, at vi stadig og vedvarende kan blive ved med at se hinanden i øjnene og sige, at vi gøre alt, hvad vi kan hele tiden, for at overholde det, vi skal.

Det er mærkeligt det her Corona, og vi har alle hver vores tanker og holdninger til det. I kan helt sikkert også dagligt mærke, hvordan vi kan tøve i vores svar, eller det vi får sagt. Vi ønsker ikke at være kantet, og alligevel så skal vi forholde os til reglerne. Så hjælp os med at få det til at glide.

Sommerfest!

Vores fine åbningsfest blev udskudt, da vi måtte lukke ned grundet Corona. Fortsætter genåbningen holder vi et brag af en høstfest i september.

Vi har heller ikke fået holdt vores forældremøde og sommerfesten i den form, som vi havde drømt om, da det heller ikke er muligt… Det skal dog ikke afholde os for alt.

Derfor sæt kryds i kalenderen :

Sommerfest i Sommerfuglen (nærmere info følger på invitation)

TORSDAG DEN 25. JUNI kl. 16.00 – 18.00

Den kommende uge er stadig med planter, ture og hygge. Vi bruger tid på at lege med vand og bare være…

Hvis nogen har rabarberstilke i baghaven, som I ikke selv får brugt, så er vi MEGET interesseret. Det er til vores MADDAG ONSDAG…og dels til fryseren til sensommer og høst marmelader….

På vegne af Sommerfuglen og skolen
Bitten

Nyhedsbrev lørdag den 30. Maj 2020

Sol og Udeskole er en god kombi og heldigt.

Der er stor aktivitet på hele Kassebølle matriklen i det dejlige vejr og mange projekter er i gang. 7. – 8. klasse har kastet sig over Sø-projektet, male/design opgaver og individuelt tysk undervisning med Anne. 9. klasse er i gang med deres interne prøver og krea-projekter. 6. – 7. skød hjemmelavede raketter af i går – altså udendørs fysik forsøg under skarp overvågning både af lærere og 0. – 3. Klasse.

4. – 5. Klasse er i gang med højbede til vores udekøkken ved den gamle Fritter (Langhuset)
Der er udflugter og grupper af børn, der cykler og vandrer af sted, mens græsset bliver slået i Sommerfuglen og flere af vores søde unger sidst på dagen nærmest falder omkuld er fysisk træthed, vind i håret og sol på kinderne.

Nogle børn elsker at være ude, cykle, bevæge sig, finde edderkopper og andre bliver lidt mere udfordret af de stadig nye rammer. Vi hjælper alle vores børn og unge, så de hver dag får lært noget, bliver udfordret og føler sig taget hånd om – i samarbejde med jer forældre. Så kontakt os både med ris og ros i denne tid, hvor vi prøver mange nye ting af. Vi er stadig i gang med nød-undervisning og det giver os en særlig mulighed for at skabe en mere eksperimenterende undervisning og læring.

Så er der melding om særligt fripladstilskud til forældre som er økonomisk ramt på grund af COVID-19:

På baggrund af en økonomisk hjælpepakke til fri- og privatskoler er der indført et særligt COVID-19 fripladstilskud til forældre, som har oplevet en væsentlig forringelse af deres økonomiske forhold på grund af COVID-19. Tilskuddet kan søges med tilbagevirkende kraft fra 1. april 2020 og frem til 31. juli 2021.

COVID-19 fripladstilskud kan søges til:

a. elever med én eller flere forældre, som har oplevet en væsentlig forringelse af deres økonomiske forhold på grund af ledighed som følge af COVID-19

b. elever med én eller flere forældre med selvstændig virksomhed eller som er ejere af små virksomheder, og som har oplevet en væsentlig forringelse af deres økonomiske forhold på grund af tab af B-indkomst eller omsætningsnedgang som følge af COVID-19.

Elevens biologiske forældre/adoptivforældre kan søge.
Tilskuddet udgør 75% af den faktiske forældrebetaling for den enkelte elev, dog med et loft på forældrebetalingen.

Ansøgningsskema og vejledning findes på skolens hjemmeside / kan rekvireres ved henvendelse til skolens kontor.

Kassebølle havde sidste uge besøg af Tine Kortermand og hendes Guldtraktor. Den kører hun rundt i på hele Fyn og samler historier ind til en Musikteater & nycirkus forestilling. Der er netop åbnet op for flere billetter og sat en ekstra forestilling dag. Alle er inviteret.

TRAKTOR – FOLKETS POESI | Musikteater & nycirkus

Søndag 7. juni til torsdag 11. Juni. Polymeren | Stationsvej 69 | Årslev HØJHALLEN Dine gratis billetter reserveres her 

PRAKTISK INFO:

 • Vær der gerne 30 min før forestillingen
  -så får du også anvisningerne med.

 • Højhallen kan være ret kølig – medbring gerne en varm trøje.

 • Du må gerne medbringe din egen mad og dine egne drikkevarer og indtage dem på de udendørs bænke.

 • Der er toiletter på stedet – men der er begrænset adgang!

 • Medbring en lommelygte eller en opladt mobiltelefon –

 • og husk at sætte den på lydløs, når forestillingen går igang.

 • Og hvis du har lyst til at lære kattedansen (som er en del af forestillingen), så kan du øve dig her

##ihavecatcalledpeter ##happy
♬ I have a cat called Peter – xeniaperino

Nyheder fra Sommerfuglen

Sikke en uge!

Høj sol, dejligt humør, masser af glade børn i Sommerfuglen. Det var været en uge med fuld fart på!

Hønsehuset er næsten i mål, vi GLÆDER os til Henning og alle hønsedamerne kommer hjem til os. Det bliver så hyggeligt med gokken og kaglen i haven igen.

Vi har næsten fyldt vores plantekasser op, og alle børn er dejligt flittige med vandkanderne, ligeså bliver bare tæer i sandet nydt i fulde drag.

Vi glædes over de små nye legevenner, vi har fået i vuggestuen og alle store er SÅ søde til at drage omsorg og hygge omkring det at være sammen. Vi har i den forgangne uge haft flere besøg af små kommende sommerfuglebørn og deres forældre som ville hilse på og høre lidt om os. Alle små sommerfuglebørn er så søde til at hilse på og hjælpe med at vise rundt og fortælle lystigt om deres sted. Det er SÅ dejligt at mærke og høre ejerskab, stolthed og mærke fællesskabet.

Enkelte dage har solen skinnet SÅ hårdt, at vi har holdt picnic i skoven bagerst oppe, og nu er også solsejl købt ind, så vi kan få skygge på terrassen og i sandkassen.  Onsdag var maddag med paneret butternut, gnavegrønt og humus på menuen – Øj, hvor var det lækkert!

Der er fundet tæger på et par af børnene, hvorfra de kommer har vi endnu ikke fundet ud af, men hold et ekstra øje pt.

De store Fritter-børn kommer omkring kl 14.00 – 15.00, så nogle dage er eftermiddags cafeen hver for sig og andre gange, er vi så få, at vi kan spise sammen alle mand.

Kommende uge er kort 2. Pinsedag er mandag og fredag, der er grundlovsdag, hvor vi også er lukket.

De andre dage byder på cykelture, bålhygge, masser af leg og hygge i huler og kroge på tæpper og plæne.

Vi glæder os! Rikke.

God dejlig pinseferie til jer alle, nyd sol og varme i fulde drag, spis lidt mere is, forsøg med en kold dukkert og gå lidt senere i seng …

Påvegne af Skolen og Sommerfuglen

Bitten

Nyhedsbrev lørdag den 23. maj 2020

En kort og intens uge er veloverstået. Alle de store elever er vendt tilbage med liv og glade dage, nye rutiner med håndvask og udeskole. Onsdag kom Guld-traktoren forbi vores sydhavsø med magi og poesi. Tine Kortermand, vores huskunstner, holdt morgensang i det fri og lavede efterfølgende workshop med 9. klasse om folkes poesi. 9. klasse tager desuden den 11. Juni i teateret og ser, hvilken poesi Tine har taget med fra Kassebølle i sin musik-teaterforestilling.

Mange projekter skyder frem på Kassebølle. Vores højbede savner nu blot planter, 6. -7. kl. er i gang med deres udearealer og en del paller. 7. – 8. kl. skal i gang med vores sø-projekt. Torsdag og fredag blev der fældet og gravet ud, så eleverne de næste uger, kan komme i gang med selve etablering af søen. Tak til Jeannes far, Mikkels far og lige om lidt Josefines far – uden forældre hjælp er det svært at gennemføre disse tiltag på skolen.

Hver uge har vi lærere udviklingsmøder omkring vores udeskole, skema mm og vi har besluttet at ændre de stores skema en smule. Så indtil sommerferien har eleverne fra 6. – 9. klasse onsdag fri kl. 14.30 (i stedet for 15.00)

Skole og Sommerfugl har et godt samarbejde omkring vores Fritter-tid. Skolen tilbyder legetid hver eftermiddag for at aflaste og mindske den tid børnegrupperne blandes. Der vil fremover være mulighed for at benytte mooncars for Fritter børnene, så de har lidt ekstra at glæde sig til. Husk, at melde dit barn til Fritteren og skriv gerne, hvornår du henter. Så kan alt lade sig gøre.

Så er legepladsen indkøbt og materialet ankommet. Gustav (vores bestyrelsesformand) + andre forældre går i gang sidst i pinsen med 1. etape.
Men skolen savner også i den forbindelse meget den aflyste skolelørdag fra april. Flere bygninger trænger til en omgang maling, taget over vinkelhuset, vinduerne til en omgang pudsning mm. Jeg overvejer, at indkalde jer forældre i mindre grupper til det mest nødvendige på skolen.

Nyheder fra Sommerfuglen
En super hyggelig uge. … mælkebøtter er sirligt pustet videre …vandpytter er med største fryd hoppet og plasket godt i.. og mudderkøkkenet har været et hit efter den stille sommerregn, der også har været en del af denne uge..

Vi har nydt godt af muligheden for at trække ind til det meget savnede legetøj og fordybe os i LEGO og legekøkken.

Onsdag skinnende solen atter, skolen fik besøg af den fineste guld traktor, som også vi måtte hen og kigge på. Årh wauw, siger vi bare!

De store skolebørn kørte onsdag kompost jord i højbede og vi skyndte os med vores små trillebøre hen og fik læsset lidt i også. Så vores sidste højbed er nu også næsten fyldt op… lidt mere blev sået og alt blev vandet…

Fra næste uge er eftermiddagskaffe som en del af dagligdagen tilbage, ligeså er onsdag maddag – så ingen madpakker her .

Nyd sol og sommer de lover kommer.. i den dejlige Kristi himmelfartsferie ..

Årh ja VIGTiGT… vi har hejst vores grønne flag… vores bevis på det seriøse fokus på grønt, bæredygtighed, natur og udeliv på en nørdede, spændende og anderledes måde.. alt sammen med en drøn seriøs pædagogiske handleplan og tilgang og på den mest fantastiske måde- helt i kærlig børnehøjde .

På vegne af Sommerfuglen og skolen
Bitten Guldbjerg

Nyhedsbrev fredag den 15. Maj 2020

Så går vi i gang med genåbning 2. fase også på Kassebølle og vi glæder os vildt til at se, de dejlige teenagere fylde matriklen igen. Se dem sådan rigtig i ansigtet, mærke en fælles stemning i et klasserum og smalltalke sammen i pausen. Det bliver godt.

Vores mødetider frem til sommerferien er, at 0. – 5. klasse møder ind i tidsrummet 8.00 – 8.30 til kl 13.00, mens de store elever møder ind mellem 9.45 – 10.00 til kl. 14.00 eller 15.00. Hver klasse har forskellige indgange, egne toiletter, udeområder og når en klasse er på udflugt, bytter vi rundt, så fx 6. – 7. klasse mandag og onsdag er i Gryden, mens 4. -5. klasse drager ud i verden og så fremdeles. Vi har stor fokus på udeskole, projektdage, dagsture og klasserne vil på skift tage på udflugt både på gå-ben og cykel for at udforske vores lokalområde og historie.

I denne tid er det velfortjent med en god madpakke, praktisk tøj og en cykel der virker. Om eftermiddagen vil lærere flere dage på skift stå for legetid fra kl. 13.00 – 15.00 på skolens område. Herefter smutter de sidste fritter-børn over i Sommerfuglen. Afhentning efter kl. 15.00 foregår ved parkeringspladsen ved busstoppestedet. Det er stadig vigtigt, at I forældre giver besked om fritterpasning og særligt afhentningstidspunkt. Så vi kan koordinere vores kræfter. Læs også Fritter-info under Sommerfugle nyheder.

På onsdag får Kassebølle spændende besøg.


En TRAKTOR dekoreret med guld- og diamantperler fanger solens stråler og rejser en regnbue af magisk realisme, imens den triller igennem landskabet

Igennem et år har kunstneren Tine Louise Kortermand kørt hen over Fyn i en funklende guldtraktor og indsamlet historier fra mennesker, som hun har mødt på sin vej. 8 skoler på Fyn og øerne er blevet inviteret til at deltage i huskunstnerprojektet. Dermed er vi en af de heldige skoler – JUHU.

Man må gerne se traktoren. Men husk – nok se, ikke røre selvom den er flot 🙂

Så er Musikskolen klar med nye brochure og tilbud til den kommende sæson. Samt tilmelding og gentilmelding er nu åben. De plejer at komme på Kassebølle og dele brochure ud, men dette år er det sendt digitalt. Så hvis I forældre er interesseret i tilmelding eller man bare er nysgerrige. Kontakt os, så sender vi brochure videre til jer.

Næste uge er kort, vi holder fri torsdag og fredag.

Nyheder fra Sommerfuglen.
Sikke en uge!
Mandag trodsede alle de mindste i børnehaven vind og vejr og drog på ladcyklerne ned til vores gode dejlige strand i Riftbjerg (tæt på det gamle Tildehus). Trods blæst og kulde havde de en fantastisk tur, hvor de fik leget, bygget sandslotte og samlet sten sammen til “evigglad” projekter. Trætte, med røde kinder og stor-smilende vendte de glade tilbage.
Alle i børnehaven har været dybt optaget af at male og pynte de sødeste mariehøns sten og klippe klistre smukke sommerfugle i ugens løb.

Grønærterne trodsede også lidt regn og drog på samme tur, dog med seje, gode gå-ben onsdag. De var optaget af, hvem der boede på stranden og i vandkanten og kom tilbage med en kæmpe samling af gode fund. Det bliver spændende at se, hvad de skal bruge det til.

Dejlig guitar spil, musik og sæbebobler i alle størrelser har fyldt hverdagen godt ud i solstriben i vores dejlige have og der har været godt gang i vores KÆMPE STORE sandkasse, til kæmpe fryd og fornøjelse for vores små nye legekammerater i vuggestuen.

Fritter :
Det er tydeligt at mærke på børnene, at de efterhånden savner den “gamle” hverdag, hvor gode lege og kroge indenfor til at slappe i er savnet.
Vi har i den forgangne uge derfor fundet ret meget af legoen ud på havebordene. Tilbud om diverse krea- projekter har de ikke haft energi til, men har selv fundet gode små pletter, at hygge sig på og også enkelte dage med magickort er det blevet til.
Vi lytter, leger og finder det frem, de efterspørger, men trætte og brugte det er de. Dog alle på den gode fysiske måde og med smil på læberne.

Fra uge 21 er Fritteren almindeligt åbent igen. Men vil dog stadig rigtig gerne vide, hvem der kommer og det vil være en kæmpe hjælp for planlægningen, hvis I kender det ca. tidsrum jeres børn er i fritter.
Lærerne hjælper til med legetid fra 13-15 og fritterbørn vil i dette tidsrum blive på skolen og lege. Der vil her være fritter aktiviteter alt efter efterspørgslen og lyst.

Åbningstider og måltider :
Der er åbent hverdag fra klokken 6.30-16.30 fredag 16.00

Uge 21
Hvis jeres børn har lange dage, skal I huske at putte lidt ekstra i madkassen. Denne uge bliver der ikke serveret noget.

Uge 22
Restriktionerne er ændret således, at vi nemmere kan servere de måltider, som vi førhen har tilbudt. Det betyder fra uge 22, vil der igen hver morgen være mulighed for lidt morgenmad. Der vil være et let og lækkert måltid til eftermiddags cafe for alle i både vuggestue, børnehave og fritter.
Onsdag vil Sommerfugle børnene få deres mad-dag tilbage.

Vi skal stadig være i små legegrupper, og vi må ikke blande os for meget. Vi må gerne servere mad, men vi må ikke have børnene med i lige så vid udstrækning som før med. Vi GLÆDER os dog over, at det nu er en mulighed for at mærke en lille “bid” af den gamle vante dag”
Rengøring er der endnu rigtig meget af og desværre også afspritning- og udeliv er en naturlig del af hverdagen- også for fritteren. Det betyder også, at livet fortsætter udendørs.
Vi syntes selv, at vi har fundet en god måde at favne det hele på og GLÆDER os til mange flere fritterbørn.
Husk, at blive ved med at komme til os, hvis der er noget i undrer jer over eller noget, vi kan gøre en forskel for.

med ønsket om en god og dejlig solskins weekend til jer alle
Fra Sommerfuglen

og på vegne af hele Kassebølle
Bitten

Nyhedsbrev fredag den 8. Maj. (St. Bededag) 2020

En lærke lettede i mandags og så kom nyheden torsdag. Vi får vores ældste elever tilbage fra mandag den 18. Maj. Jubiiii

Det betyder, at vi næste uge vil udarbejde (endnu) et skema, arbejdstider og retningslinjer. Vi skal sikre, at hverdagen med flere elever på skolen, stadig overholder de sundhedsmæssige retningslinjer og samtidig giver os en tryg og overskuelig hverdag. Hvorvidt det bliver en fortsættelse af de nugældende retningslinjer eller om de justeres, ved vi næste uge.

Selvom de ældste elever nu kommer tilbage i skolen, så er det fortsat tydeligt italesat af ministeren, at skolen ikke bliver som den var før coronavirus brød ud i Danmark. Det vil fortsat være nød-undervisning, hvorfor den enkelte skole må prioritere fag, tid, ressourcer, økonomi, hygiejne, hensyn til arbejdsmiljø og -tid mv. Det betyder, at elever ikke får alle de fag, de plejer at have fx vil der ikke være valgfag, da det vil betyde, at vi blander elever fra flere klasser og på den måde, må vi prioritere, hvad der i denne situation bedst kan lade sig gøre.

Der er endnu ingen aftale om kompensation ved ekstra ansættelse af pædagogisk personale, hvorfor vi skal være opmærksomme på ikke at sætte gang i mere end skolens økonomi tillader. Vi ved, at der forhandles om en politisk aftale an.g. kompensation til rengøring, men der er ikke på nuværende tidspunkt nogen konkret udmøntning af denne. Vi følger det tæt, og Friskoleforeningen forsøger hele tiden at påvirke politisk, da det ikke er sikkert, at friskoler får samme hjælp.

Vores elever fra 2. – 5. klasse har deltaget i markeringen af befrielsesdagen mandag den 4. Maj. De har dekoreret lærker og vi har sendt dem til Svendborg.

Så har der i nattens (efter eftermiddagens) mulm og mørke vores 2 “skole-engle” forbi, der alle steder på skolen og i Sommerfuglen har lagt små søde sten. På stenene står der fx – se billedet. Vi voksne troede først, det var en af os, men det var det ikke. Det er vist en lille betænksom og sød elev, der har haft travlt sammen med sin mor. Vi glædes flere gange om dagen over disse små hilsner både store og små.
Tusind tak, det varmer og skaber smil 🙂

Alle lærerne holder i denne tid møder om læring og udeskole. Fjernundervisning og motivation. Hvordan griber vi 9. klasses sidste tid og afslutning an mm. Der er mange bolde i luften og vi er glade for jeres kommentar med godt og skidt, så vi hele tiden sammen kan løfte opgaven så godt som muligt.

En lille bøn. Jeg sidder i øjeblikket med vores LAG ansøgning og skal samle vores frivillige sedler. Jeg ved, at der er flere, der har arbejdet på skolen frivilligt med praktiske opgaver. Kig forbi – vi mangler stadig en del, da vores skolelørdag blev aflyst. Det er muligt, at vi bliver nødt til at henvende os og høre jer ad. Vi har flere maleopgaver af bygninger og andet, der var planlagt til dagen. Jeg vender tilbage med.

Torsdag sluttede af med Den Stor Hvede-fest. Sommerfuglen havde bagt hveder. Så alle elever fik på skift og under kontrollerede plastisk-handske forhold varme hveder udleveret. Det var en fest, at gå på weekend med maven fuld af hveder og omsorg.

Tak til Sommerfuglen.

Ang. Fritterbørn – læs nederst i nyhedsbrevet info om det.

Nyheder fra Sommerfuglen.

Mandag malede vi lys, som vi skulle tænde til aftensmaden. I børnehøjde lærte vi at netop denne dag, den 4. maj, er en årlig tilbagevendende dag. Hvor vi skal huske at tænde lys. Denne dag sluttede den store verdenskrig og denne dag, skal vi mindes og huske at sætte pris på fred og at vi passer godt på hinanden.

Den 5. maj hejste vi flaget og snakkede om, at det var den dag, hvor resten af verden også fandt ud af, at krigen i “gamle dage” var slut. Så alle dem, der ikke ikke boede her skulle rejse hjem. Alle busser flagede denne dag og vi holdt GODT øje med skolebussen.

Onsdag ventede vi med store lyttende øre, spændte på, at Langeland skulle teste den store alarm, der kunne høres i hele landet. Nogle var lidt nervøse, mens de mindste valgte at sove fra det hele…

– Og i går torsdag havde vi gang i det HELT  store bål og bagte varme hvedeknopper til alle børnene på skolen som overraskelse… Vi har snakket om, hvad STOR bededag er, og hvorfor vi holder det…

Sommerfugle børnene syntes på alle måder, det var et hit med hvide boller fyldt med kardemomme og tilpas med røglugt. Mange hjalp til med brænde og bål, med at slæbe til og fra og med bare at være og kigge ind i flammerne for at tage en lille pause fra solskin og sandkasseleg.  Dejligt, når oplevelsen på alle måder, og med alle sanser, går op i en højere enhed.

Vi har forspiret og plantet til den store guldmedalje og der er blevet gravet KÆMPE huller til stor fryd i sandkassen.

I næste uge er der planlagt mange ture ud af huset, blandt andet til stranden.

FRITTER:
Næste uge er der lidt flere, der er tilmeldt fritter. Indtil videre giver det mening, at fastholde, at det er med tilmelding, senest onsdag i ugen før. Dette for at sikre nok varme hænder hele vejen rundt, både til omsorg, men også til de restriktioner, som vi skal følge.

Alt tyder dog på at Danmark åbner mere og mere op. Der er fra uge 21 tilmeldt endnu flere fritterbørn og når vi kommer ind i næst kommende uge. Vil vi kigge på, om det så vil betyde, at vi har mulighed for at åbne helt op, for alle, som enkelte også har efterspurgt. I så tilfælde vil det betyde, at alle der benytter de sene tider, stadig selv skal have lidt ekstra mad med, til at klare maven om eftermiddag. Det vil også betyde, at vi holder Fritter og Sommerfuglen adskilt i leg om eftermiddagen, så vi sikrer de sundhedsmæssige retningslinjer bedst.

Så snart vi er klogere, skal vi nok melde det ud. Vi er bevidste om, at det er et stort puslespil med arbejdstider, der hele tiden skal ændrer sig og nye der planlægges.

I dag blev vi mødt af de sødeste, små sjove overraskelser og kærlige hilsner malet på sten..Ingen ved, hvor de kommer fra, men varme om hjertet, det blev vi. Vi har gættet og gættet…men uden held og vil blot, til hvem I end er sige TUSIND tak.- Det var mægtigt hyggeligt at komme frem til.

God dejlig Store Bededags ferie og lang weekend til jer alle kærlige solskinshilsner på vegne af Sommerfuglen og Skolen

Bitten

Nyhedsbrev fredag den 1. Maj.

Endnu en dejlig uge er gået, også selvom det regner lidt. Vi får robuste børn med frisk luft i lungerne, røglugt i håret og røde æblekinder.

I dag har flere i udskolingen talt om 1. Maj. Rettigheder, taler og Tippe har bedt eleverne om, at stå op for deres sag. 6. – 7. Klasse skriver breve, sådan på den rigtige gammeldags måde, med konvolut og skrevet i hånden. Vi vil nemlig sende en personlig hilsen til de ældre, der bor på plejehjem rundt på Langeland. Anne og Alyona er også igang med et stort og spændende video-projekt, hvor børn fra Sommerfuglen og op til 5. Klasse er med. Det er små søde videoer også til de ældre, som vi gerne vil opmuntre i denne tid.

Vi tænker meget på vores store elever og vil rigtig gerne være mere sammen med dem. Derfor har vi udvidet skemaet. Så alle begynder kl. 8.30 og har undervisning til kl. 14.00. Det giver mere tid til at hjælpe, se hinanden og være sammen med klassen og læreren. Vi forsøger meget at udvikle på vores fjernundervisning og tjekke op på, hvordan vi gør det bedst. Vi prøver os frem sammen og der er blevet fundet på mange sjove tiltag. Fra kanelsnegle bagning på tysk til indisk mad i engelsk, skattejagt på skolens matrikel over google meet, løbe logbøger med App`en Zombie Run i hælene og banko med gevinsten. Vi gør gerne alt, hvad vi kan for at holde motivationen oppe. Det kan være en udfordring, som ung at sidde så meget alene derhjemme. Ring eller skrive til os, hvis I forældre oplever, at jeres barn mistrives eller hvis I har andet på hjertet. Det er en særlig tid med denne undervisning form.

På skolen er der ude aktivitet som aldrig før. Vi laver højbede, insekthoteller, presser blomster og laver bål. Næste uge skal vi i gang med pilehytter. Samtidig cykles øen tynd. Vores små 2. -3. Klasser cyklede onsdag 16 km, da de tog turen til Stengade Strand. 4. – 5. Klasse cykler endnu længere. De er alle nogle super seje unger og disse ture gør godt til den sociale kapital. Naturvejleder Marianne var også forbi og 4. -5. klasse tog turen til søen på Kibshavevej og gik på jagt efter vanddyr.

Vi har også arbejdet med lærker i denne uge. Der er blevet farvet og skrevet digte på papir lærker. Vi deltager nemlig i et ALSANG projekt, arrangeret af SYMF (Skole-Kirke-samarbejdet på Syd- og Midtfyn.) Alle lærkerne bliver udstillet i Svendborg og på mandag den 4. Maj, vil eleverne sætte lys i vinduerne for at mindes 75 året for Danmarks befrielse.

Så har vi den super dejlige nyhed, at Peter og Jeanne i januar tog til Island for at skrive en ansøgning til et kommende Nordplus projekt. Det er nu gået igennem. Det betyder, at nuværende 4. – 5. Klasse skal afsted. Island er koordinator på projektet. Projektet handler denne gang om, vikingernes færden rundt i Norden og de Baltiske lande.

Vi vil i Danmark beskæftige os med vikingegravpladser samt besøge Vikingemuseet i Ladby. På Island vil vi gå i Erik den Rødes fodspor og i Estland skal vi besøge et stort vikingesamfund, samt lave vikingesmykker. Det er fantastisk, at vi så mange år i stræk, har fået ansøgninger igenne. Det gør, at Kassebølle kan sende endnu flere elever ud i verden og at vi som skole får besøg af elever fra Island og Estland. Godt gået til Jeanne og Peter.

Nyheder fra Sommerfuglen

I skrivende stund er sidste hånd på næste uges vagtplan i Sommerfuglen lagt. Det siger måske ikke så meget, men i denne tid er alt hele tiden fuld af nye ændringer og tilsvarende tiltag af den ene eller anden karakter. Ja, så betyder det for os voksne at næstkommende uge er ukendt, til vi er ganske tæt på, og intet er en regel eller forudbestemt, men formbart og blot et udgangspunkt. I sådan en tid vil vi bare endnu engang sige TUSIND tak, at I er gode til at hjælpe os med at lave aftaler, at overskueliggøre jeres behov for pasning og at være kreative og fleksible med løsninger, der kommer fællesskabet til gavn.

I den forgangne uge er der i en lind strøm af fantastiske kærlige gaver fra mange af jer. Masser af planter er blevet gravet ned, legehuset er blevet malet, vi har fået endnu en lille sandkasse til den lille terrasse og vi har fået fine pallesofaer. Alt sammen fra jer familier- alt sammen efter lukketid. Tusind tak for det hele. Vi er SÅ taknemmelige og glade.

Store stammer er blevet lagt, så det kan glæde os både som et sanseligt pryds bed i midten, som balancebane og som en lille amfi scene, vi kan synge, lege og spille teater ved.

Vi har indkøbt skovle og koste til alle smås store glæde, og vi har blandet vores kompost fra den gamle Tilde Have i vores flotte højbede. Vores kompost beholder er tømt og klar til at flytte med ud til os i vores nye have i Sommerfuglen.

Vi har lært om bænkebidderes liv og vi fanget regnorme i højbedene, store og fede, kigget på dem og sluppet dem fri igen. Vi har varmet os ved bålet i regnvejret og leget fangeleg op og ned af bakkerne i mudderet.

Grønærterne er færdige med historien om Orla frøsnapper, og mens alle de mindste fordybede sig med de længe savnede duploklodser i silende regnvejr torsdags formiddag. Ja, så legede alle de store Biograf med den helt store klassiker af Ole Lund Kirkegård på skærmen.

I dag er det 1. maj , vi byder velkomne til Bille og Elna og deres familier i vuggestuen, til Oskar og hans familie i børnehaven og til William og hans familie, den sidste af vores nye grønærter der starter i klassen. Vi byder også velkommen til Asbjørn vores nye voksen i Sommerfuglen som også begynder i dag.

Vi håber, at I alle får en dejlig hverdag i Sommerfuglen, og vi har alle glædet os rigtig meget til I skulle komme.

I kommende uge fortsætter vi vores så, spirer og plante projekter. Indimellem arbejder vi hårdt på, at Henning hanes hønsegård kan blive  færdig, så han og hønse damerne kan komme hjem til os igen.

Husk tilbagemelding senest onsdag, hvis man har behov for pasning i yder-tider i uge 20 og husk også, at fredag i kommende uge er St. Bededag og dermed fridag.

God weekend til jer alle
På vegne af hele Kassebølle
Bitten 🙂

 

Nyhedsbrev søndag den 19. April 2020

Så fik vi lidt af hverdagen tilbage. Lyden af løbende trin over grus, børn der ler og leger, glade ansigter der genkender hinanden. Det er skønt at have liv på skolen igen. De gamle bygninger suger energien til sig sammen med forårest første solstråler. 

Vi har nogenlunde vejret med os, så vi laver udeskole. Det betyder, at varmt tøj er et must og godt med skifte tøj i tasken. En god madpakke er også velkommen, da alle bevæger sig mere, når vi er ude og man bliver sulten af at få frisk luft hele dagen.

Det bliver spændende at følge effekten af vores udeskole undervisning. Det er et andet læringsrum, der appellerer til andre læringstilgange og børnene vil opleve en mere æstetisk læring. På skolens matrikel skabes der flere nye rum med højbede, bålpladser, bistader og huler. Det bliver super godt og fremadrettet.  

I vores genåbning vil vi løbende udvide vores mødetider. Her i begyndelsen er det dog vigtigt for os, at vi har personale nok til at hjælpe ungerne i gang med en en tryg ny hverdag med faste håndvask, små grupper, afstand og rutiner i det eksterne læringsrum. Så næste uge vil skolen fastholde åbningstiderne fra 8.00/8.30 – 13.00 hver dag. I forældre afleverer og henter via samme parkeringspladser. 

Vigtig: Skriv til mig (skoleleder@kassefri.dk), hvad jeres behov er for pasning fra uge 18 senest tirsdag den 21. april. Vi lægger skema på tirsdag. Husk, at fredag i uge 18 er 1. Maj. Vi håber, at få behov og ressourcer til at gå op. 

Kære alle i Sommerfuglen

Sikke en kort lille, men super dejlig uge. En fantastisk opstart over alt forventning. Alt er gået godt, trods det, at det er lang tid siden, vi sidst har været sammen. Hvor var det bare dejligt med alle de store og små smil over lågen, når der er blevet afleveret og hentet. 

Grønært Børn er blevet taget godt imod og har fundet både leg, rutiner og hinanden i de nye omgivelser.

Madpakker, varmt og ekstra tøj mm. 

Tak for, at I fortsætter med jeres opbakning som nu. Det er en kæmpe hjælp og gør det mere overskueligt for os. Tag gerne et par ekstra sko med i posen, til når varmen stiger i løbet af dagen 

Solcreme:Solen har skinnet dejligt over os og i dag fredag, er alle smurt med solcreme. Vær sød at gøre det hjemmefra fra nu om morgenen. Med al den dejlige aktivitet ude i vores have, kan vi se, at der er behov i nakkerne allerede nu. 

Kommende uge:

Aflevering og hentning sker ved lågen som nu og også mellem 8-9 . Det synes, at fungere godt for alle små som store. 

Vi åbner op i forlænget åbningstid, for de familier, hvor der er behov grundet deres arbejde. Ligeså er det nu også muligt, at sovebørn kan få deres middagslur i rette tid, som de plejer. Det bliver SÅ dejligt for dem. Husk, ved sovebørn, at I forældre skal hjælpe os med nye restriktioner. Sengetøjet fra sovebørn skal kogevaskes hver anden dag. Det er en af de restriktioner, der er pålagt i denne tid. 

Vi skal i ugen, vi kommer ind i arbejde med de fugle, der bor i vores have, træer og så skal vi sætte foderbræt op, bygge fuglehuse og redekasser. Vi skal også så og plante til i vores højbede, der bliver udarbejdet af de store elever fra 4. – 5. klasse. 

Vi glæder os til vi ses til en ny god uge

God søndag på vegne af skolen
Bitten

Nyhedsbrev omkring genåbning af skole og daginstitution den 15. April 2020

Kassebølle vil fra den 15. april 2020 igen gradvist åbne for vores daginstitution Sommerfuglen og vores 0.- 5. Klasse. Dette vil ske under en række skærpede forholdsregler og vi har udarbejdet en plan, der tager hensyn til de anbefalinger, som sundhedsmyndighederne kommer med. Gå også gerne ind på SST via dette link.  https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Daginstitutioner-de-smaa-skoletrin-og-afgangsklasser-forventes-at-aabne-efter-paaske

Alle familier fra Kassebølle med børn fra Sommerfuglen til 5. klasse er vi i kontakt med. Dette for at skabe os et overblik over, hvordan de forskellige familier har det med situationen og hvordan børnegrupperne ser ud for uge 16. Børnene vil blive fordelt i små lukkede grupper med få voksne alle dage. Det er vigtigt for os, at vi har en tæt dialog med jer både om bekymringer, spørgsmål og andet i denne tid.

Ansatte og børn må møde ind, når de ikke har symptomer på sygdom. Det betyder, at hvis man har symptomer på sygdom, også milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme, indtil man er rask. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er i særlig risiko eller har brug for særlig rådgivning, anbefaler vi, at du taler med den læge, som behandler dig. Hvis vi ved ankomsten eller i løbet af dagen vurderer, at barnet har tegn på symptomer, vil forældre blive kontaktet, og bede dem om at hente dem (tage dem med hjem). Symptomer kan være ondt i halsen, muskelsmerter og evt. tør hoste. I dette stadium har man ofte let eller ingen feber og evt. Hovedpine. Stoppet næse eller løbenæse – uden andre symptomer – er ikke typisk for COVID-19, dvs. det er mindre sandsynligt, at symptomerne skyldes COVID-19, uden at det dog kan udelukke

Plan efter påske.
6. – 9. Klasse følger deres karantæne skemaer med enkelte ændringer. Der vil være Google Meet 2 gange dagligt.

0. – 5. Klasse + børn i Sommerfuglen møder ind til UDESKOLE og UDE-VUGGE/ BØRNEHAVE.

Tirsdag den 14. April kommer der yderligere info om de konkrete skema-planer og aktiviteter. Disse sendes ud til de forskellige forældregrupper. Forældre i Sommerfuglen får også her mere info om særlige hygiejne forhold for de mindste.

Vi vil i denne periode give den fuld gas med naturen og alt det spændende, vi kan lære af at være ude. Alle klasser har både et klasselokale indenfor og et udendørs klasselokale. Så afhængigt af vejret vurderer de voksne, hvor børnene skal være. Vi tilstræber at være ude så meget som muligt, derfor er det en god ide, at alle elever har en pude/liggeunderlag med, som bruges som stol, når vi er ude.

Når I forældre skal aflevere jeres børn er flg vigtigt:

 • Vi har et afleverings tidsrum der hedder 8.00 – 8.30 for skolen. Der er ikke morgensang. Ingen børn/forældre må gå gennem Børnehusets legeplads.

  • Vuggestue, Børnehave og Førskolebørn møder ind ved lågen til Sommerfuglens legeplads ved busstoppestedet og afleverer deres børn der. Der vil være voksne til at tage imod.

  • 0. – 1. klasse afleveres ved gymnastiksalen. AnneDorte vil tage imod. De vil være i de tidligere Fritter lokaler. Både med udendørs klasselokale og indendørs med egne toiletter.

  • 2. – 3. Klasse afleveres foran skolen og går ind ad indgang fra skole legepladsen. De holder til i deres egen klasse og benytter sig af indskolings toiletterne.

  • 4. – 5. Klasse afleveres ved busstoppestedet. Jeanne tager imod og de holder til i “Gryden” og gymnastiksalen. De vil benytte gymnastiksalens toiletter.

Sommerfuglen og skolen er adskilt i denne periode, derfor er der ikke Fritter og Førskolebørnene kobles til storegruppen i Børnehuset indtil videre.

Vi holder os UDE i NATUREN. Derfor er det super vigtigt, at alle børn har PRAKTISK TØJ og skiftetøj med. Når vi tager på udflugt, er det godt med en rygsæk med drikkedunk og madpakke. De voksne vil informere mere konkret tirsdag om ugens program.

Hvis vi går ind, skal alle børn sidde med 2 meters afstand til hinanden. Derfor bliver klasselokalerne også indrettet efter dette.

Skoledagen hedder 8.00/8.30 til kl.13.00, hvor I forældre henter via de samme parkeringspladser som til aflevering. Tak, fordi I husker det 🙂

Det er vigtigt at understrege, at den skolegang, der nu skal til at foregå IKKE kan sammenlignes med en almindelig skolehverdag. Det bliver igen og igen understreget fra politisk hold. Det vigtige er at følge de sundhedsfaglige retningslinjer, der er givet, og der er ikke en forventning om, at skoledagen ligner den skoledag, vi kender fra før COVID-19.

Konkrete tiltag an.g. hygiejne og rengøring i henhold til Sundhedsstyrelsen
Hygiejne

 • Alle ansatte og elever vasker hænder med vand og flydende sæbe, når de kommer ind på skolen og når hænderne er synligt snavsede og vasker hænder i faste intervaller, efter hvert frikvarter, efter toiletbesøg, før og efter spisning, efter næsepudsning og efter host/nys i hænder.

 • Ansatte skal vaske hænder med vand og flydende sæbe eller bruge håndsprit, hvis de går fra undervisning af én klasse til en anden.
  Alle lærere har deres egen håndsprit med rundt i tasken.

 • Ansatte hjælper selvfølgelige de mindste elever med at vaske hænder.

 • Når vi tager ud af huset på udflugt, vil der også være håndsprit med.

 • Ansatte og elever oplæres i håndvask med vand og flydende sæbe, hvornår der evt. benyttes håndsprit. Vi informerer om, hvornår der skal foretages håndvask, hosteetikette, undgåelse af tæt kontakt og øvrige hygiejneanbefalinger til elever og holder øje med at det overholdes.

Rengøring

 • Vi vil undgå at gå indenfor, men hvis personalet vurderer, at det er bedst, vil der ikke blive benyttet legetøj indenfor som lego eller dukker mm.

 • Børn må ikke dele fx blyanter, madpakker og andet.

 • Børn må ikke medbringe legetøj eller andet relateret til det.

 • Alyona (vores volontør) vil spritte vores toiletter, håndtag mm af efter hvert frikvarter + at vores rengøringsdame Karoline også gør særligt rent i de områder, der bliver brugt. I Sommerfuglen er de ekstra opmærksomme på netop dette.

 • Toiletsæder skal rengøres og afsprittes med 70-85 % hospitalssprit mindst 2 gange dagligt.

Beredskabsplan ved sygdom opstået i institution
Hvis et barn eller en ansat får symptomer på sygdom, mens de er i skole, skal de hurtigst muligt tage hjem og blive der, indtil 48 timer efter de har haft sidste symptomer.

Hvis en person, der har været i skole, konstateres smittet med COVID-19, skal vi på Kassebølle informeres om det, med henblik på at de personer, den pågældende har været i nær kontakt med, informeres. Jeg vil desuden også informere om det via nyhedsbrevet.

Nære kontakter skal efterfølgende være særligt opmærksomme på sygdomstegn og i endnu højere grad følge de generelle råd om god hygiejne, men de må som udgangs- punkt gerne møde op i skolen. Skolens ledelse anbefales samtidig at gøre de berørte elever, forældre og lærere, der har været en nær kontakt til den smittede opmærksom på Sundhedsstyrelsens materiale til nære kontakter.

Vi glæder os til at se jeres børn, vi passer på dem og vi er glade for vores samarbejde med jer i dette. Det betyder meget for os, at vi har en tæt dialog. Da vi i denne tid ofte skal sadle om, lægge nye undervisningsplaner mm. Vi håber på jeres forståelse og giv besked, hvis I har noget på hjerte.

Rigtig god påske til alle.

På vegne af skolen og Sommerfuglen.
Bitten

PS Der er ikke taxa efter påske til Strynø børnene.

Nyhedsbrev fredag den 3. April 2020
(Nyheder fra skolen, kontoret og Børnehuset Sommerfuglen)

Kære familier –

Den Muld, som Vaaren
nu atter arver,
er skjult af glade,
kokette Farver.

Thøger Larsen 1 strofe fra digtet “Det grønne forår” 1904

Denne ventetid med ønsket om, at alting igen bliver godt. Vi afventer Mette Frederiksens udmelding omkring skolerne. Jeg forventer dog, at karantæneperioden fortsætter lidt endnu. Derfor har vi udarbejdet skemaer der tager hensyn til det enkelte klassetrin. Det er en balancegang, at finde det rette omfang, vi håber, det er lykkedes.

Det er vigtigt for os, at eleverne modtager undervisning, at klasserne mødes (over nettet) også i forhold til det sociale, samt at aflaste jer forældre. Derfor har vi efter påske i de fleste klasser 2 Google Meets pr dag kl. 9.00 og 11.00. Skemaerne er udarbejdet i samarbejde med klasselærerne. Alle klasselærere har ringet hjem til klassens forældre og har en tæt kontakt til den enkelte familie og dermed en fornemmelse af, hvad behovet er. Det har vi brug for, så der ikke opstår misforståelse.

Efter påske skal alle elever bruge deres kassefri.dk mails, da flere lærere vil indkalde via skolens fælles forum Google Meet. Er der udfordringer med dette, henvend jer til mig. Er der problemer med uni login, er det Jeanne.

Skolelørdagen den 18. April bliver rykker, vi finder en ny dato, når vi ved mere. Mange af jer har udfyldt frivillig-sedleri forbindelse med fx skolelørdag og andet. Vi skal nu igang med opgørelsen over dette og derfor skal vi have alle sedlerne i hus og opdateret. Vi må ikke bruge frivilligt arbejde fra personer på overførselsindkomst. Men efter påske lægger vi det frem i køkkenet, så har man mulighed for at skrive det sidste på. Ellers kontakt os, hvis vi skal finde en anden løsning. Sidst i april sender vi det endeligt ind som opfølgning på vores LAG ansøgning. Det bliver spændende.

Efter påske vil nogle familier måske have brug for nødpasning, hvis karantænen bliver ved. Er I i tvivl om, hvorvidt det er muligt for jer, at få nødpasning, så kontakt mig. Vi er desuden i gang med en risikovurdering af skolen mm, så vi er forberedt på en tilbagevending til arbejdsplads og skolegang for både elever og personale. Der ud over skal vi lave en beredskabsplan i det tilfælde, at der er smitte på skolen. Dette vil I høre mere om.

Arbejdet på selve skolen i øjeblikket foregår i små grupper og på afstand.

 • Anne og Alyona gør rent og maler fx pallemøbler. (læg mærke til benet:)
 • Jan pedel og Kurt (Jeannes far) arbejder hver formiddag på, dels at male hele morgensang salen (det bliver flot) og ordne udendørs områder fx græsplænen mm.

 • Der er hele tiden personale fra Sommerfuglen, der arbejder i små grupper på skift.
 • Sidste hånd på renoveringen i indskolingen. I påsken bliver branddøren og loftslem ordnet mm.
 • Marijn etablerer et nyt sløjdlokalet i den gamle Fritter. (Langhuset)
 • Karolina vores rengøringschef er i gang med hovedrengøring på hele skolen.
 • Jeanne og jeg er på skolen hver dag.

VIGTIGT Nyheder fra kontoret
Kære forældre

Jeg må desværre beklage, at der ikke er nogen betalingsservice opkrævning i april md. Vores nye bank har ved en fejl kommet til at lukke vores kreditornr ned.

Vi har fået oprettet et nyt, men det kunne desværre ikke nå, at blive klar til april.

Jeg skal derfor bede jer om at indbetale til skolens konto nr.

Reg: 8401
Konto nr. 0001075938

Jeg beklager virkelig meget. Især fordi intet på nuværende tidspunkt er, som det plejer. Jeg ved I har nok at forholde jer til i forvejen i denne mærkelige tid.

Kærlig hilsen
Lykka Pilgaard

Kære alle søde familier i SOMMERFUGLEN

Så gik 3. uge i Corona tiden.. sikke mærkeligt, det er ikke at ses!

Vi får en masse fra hånden.. skriver på livet løs på alt det bagom liggende, der skal bygges videre op, når man starter som et nyt hus som os.. og også praktisk sker der meget. Når I kommer tilbage er der for eksempel det sejeste mudderkøkken, der venter på ungerne klar parat til leg ved sandkassen..

Vores legehus fra den den gamle Tildehave er også kommet herud og vores depot er fyldt op med alle mulige dejlige krea materialer. Skønt at vi ikke skal finde det i kasser mere, men har meget nemmere ved, at finde det hurtigt frem, når vi skal bruge det.

Vi har fået den smukkeste indgang.. glæd jer- Det er SÅ fint!

Deadline for sommerferie tilmelding blev rykket grundet vores karantæne tid. Der er ikke mange, der har tilmeldt sig, dejligt at alle unger kan se frem til en skøn sommerferie med masser af hygge på anden vis.

Skulle I alligevel få brug for feriepasning grundet ændret arbejdstider pga. denne Corona, så må I sige til, så ser vi, om vi ikke sammen kan finde en løsning.

Påsken nærmer sig. Ingen ved, hvad tiden efter her bringer. Om de åbner op for os, som de første, er vi først klogere på senere, men helt sikkert kan vi sige, at vi  SAVNER jer alle og vi GLÆDER os HELT VILDT til, at vi ses forhåbentligt meget snart.

Særligt velkommen skal her skrives til nye børn og deres familier:

1.april skulle vores skønne grønærtebørn (førskole) starte i Sommerfuglen

I har fået en kærlig hilsen bragt til døren og I skal vide, at vi GLÆDER os super meget til, at vi meget snart ses. Velkommen til jer alle 5 og jeres familier.

Også velkommen til Elna på 10 mrd, hendes mor og far og til  Oskar på 3 år og hans storebror + mor og far. Vi glæder os til at se jer alle og dele hverdagen sammen med jer fra den 1. maj.

Vi skal i denne måned også tage afsked med Victoria og hendes familie. De har valgt en anden hverdag og vi ønsker jer alt muligt held og lykke – vi glæder os over, at vi forhåbentligt ses i legestuen og skolen til morgensang en gang i mellem. Vi håber, at vi når at få lov at tage ordentligt afsked med jer, når vi atter er tilbage i den vante hverdag.

I april fejrer vi også en bunke fødselsdage. Stort tillykke til jer alle – Vi håber I får en skøn dag.

 • Voksen Pia den 3. april.
 • Aurora der bliver 3 år den 12. april.
 • Voksen Lene den 26. april.
 • Anders der bliver 3 år den 29. April.

Rigtig god påske til alle på vegne af Sommerfuglen og skole
Bitten

 

Nyhedsbrev fredag 27. Marts 2020
(Beskeder fra skole, børnehave/vuggestue og kontoret)

Kære familier

Sikke en tid – vi prøver, forsøger os frem, finder på nyt og så prøver vi igen at tilpasse os omstændighederne, så alle får mest ud af det på den mest forsvarlige måde. Sådan er det vist for alle både på hjemmefronten, i skolen, ministeriet og verden.

På skolen har vi nu oprettet kassefri.dk mails til alle elever. Det betyder, at lærerne nu kan invitere deres elever til google meet. I de store klasser bruger vi også denne mail til classroom, hvor der bliver lagt lektier op. Disse mails bliver primært brugt som indgang til information og kontakt. Klasselærerne sender nærmere info rundt til jer og inviterer jer, hvis det ikke allerede er sket. Er der problemer med mails skriv til mig. Er der spørgsmål omkring uni login er det Jeanne.


Indtil nu er der blevet fortalt historier, spillet banko, lavet dansk grammatik, kristendom og dansk fremlæggelser, kahoot, klassemøder og andet godt over google meet. Vi skal vænne os lidt til det. For nogle er det meget fremmed og for andre nyt og spændende. Hjælp jeres børn med det og fra næste uge bliver der google meet i alle klasser hver dag. Vi håber det kan aflaste jer forældre, give vores unger både fagligt og ikke mindst noget socialt input. Eleverne kan også selv bruge google meet til at mødes.

Med alt dette nye fjernundervisning skal man lige være opmærksom på, at kameraet kører. Vi har oplevet flere sjove episoder, hvor forældre pludselig optræder helt eller halvt afklædte i baggrunden. Man glemmer måske man er “på” og sidder med fingeren oppe i næsen. Vi ser også lidt af, hvordan hinanden bor og her vil vi opfordre til, at ungerne deler ting med hinanden. Fx tegninger, man kan lave en quiz for hinanden, man kan lave en rundvisning på sit værelse, en skattejagt i haven, hvor en ven guider en rundt – prøv at udforsk det nye medie.

Fredag var så sidste dag for Diana inden barselsorloven. Maven er så fin og vi glædes over, at et nyt lille liv er vej, mens vi vil savne Diana på skolen. Vi har haft google Meet møder og alt er overleveret til vores barsels vikar Tippe og os andre, så vi er klædt på til at overtage.
I fredags var 6. – 7. klasse i TV2 omkring fjernundervisning.
Conny ringede også i går, vores støttelærer, hendes knæoperation er gået godt. Nu venter en lang periode med genoptræning. Hun siger “Humøret er højt, når solen skinner og hils alle”. Dette er hermed gjort.

Vores Børnehave og Vuggestue personale er i fuld gang med læreplaner, opslagstavler, hønsehus mm og så fandt de fredag på, at kigge forbi på hjemmeadresserne og hænge en lille hilsen på døren. I Kassebølle muleposen er der puttet lidt aktiviteter i. Vi savner “vores” børn, deres smil, sjove påfund og i det hele taget dagligdagen.

Vores Grønærtebørn (førskolebørn) kan glæde sig til næste uge, måske kommer der også en lille overraskelse til jer. I skulle jo være begyndt i skole 1. April. Men den store dag er udskudt. Vi forbereder os og glæder os til vi skal fejre dagen med jer.

Nyheder fra kontoret
Kære forældre

Jeg må desværre beklage at der ikke er nogen betalingsservice opkrævning i april md. Vores nye bank har ved en fejl kommet til at lukke vores kreditor nr ned.
Vi har fået oprettet et nyt, men det kunne desværre ikke nå at blive klar til april.

Jeg skal derfor bede jer om at indbetale til skolens kontonr.

8401 0001075938

Jeg beklager virkelig meget. Især fordi intet på nuværende tidspunkt er som det plejer, ved i har nok at forholde jer til i forvejen i denne mærkelige tid.

Kærlig hilsen
Lykka Pilgaard

God weekend til alle på vegne af
Kassebølle
Bitten

 

Nyhedsbrev fredag den 20. Marts 2020
(Nyheder til både skole og vuggestue/børnehave)

Kære familier.

Det er en mærkelig tid.

Vi savner liv og glade unger på skolen. Her er så stille…
Lærerne arbejder hjemmefra, enkelte kigger forbi og henter materiale mm, mens vores øvrige pædagogiske og praktiske personale møder ind på skift og ordner. Ingen i personalegruppen kommer på skolen, hvis de føler sig syge/sløje, så SKAL de blive hjemme. Der arbejdes kun i små grupper og der holdes afstand. Vi passer på hinanden.

Vi ved, at I derhjemme nok er spændt hårdt for med hjemmearbejde, lektier, alm huslige gøremål og måske lidt bekymringer oveni. Men vi håber også, at I når at få hygget lidt med hinanden. Fra næste uge vil vi mere fokusere på særlige fag, som dansk, engelsk, matematik og tysk afhængig af klassetrin. Det vil fremgå af de skemaer jeres klasselærer sender rundt.

Generelt skal lektierne være stof, som eleverne behersker og kan overskue. Hvis det ikke er tilfældet kontakt faglæreren og lav en plan tilegnet jeres barn. Alle klasselærerne vil også i løbet af næste uge kontakte jer. Det er meget vigtigt for os, at vi har et tæt samarbejde omkring ungerne i denne periode. Vores støttelærere kan ligeledes kontaktes, af de familier der har brug for det.

Ang. alle de nye regler i forbindelse med karantænen og indsatsen for at begrænse spredningen af CPVID 19 i skole og daginstitution. Så kan man sidst i nyhedsbrevet læse den nyeste orientering fra Børne- og Undervisningsministeriets

En lille opdatering fra vores Nordplus-projekt. Jeanne har i dag været i kontakt med Aslaug, der er skoleleder på Santa Frans skole og er dem vi har udveksling med. Hun fortæller, at de alle gik i 14 dages frivillig karantæne og meldingen lyder, at der ikke er flere, der er blevet syge, og dem der var syge, da de tog fra Danmark alle er raske igen.

De glædes over foråret bag lukkede vinduer og ser frem til, at de kan mødes på kryds og tværs igen, når skolerne starter op slut marts.

Jeg har også været i kontakt med Anda, som er skoleleder fra Letland, som også er den skole vi samarbejder med. De kom igennem Polen helt uden problemer og var hjemme planmæssigt. Her er meldingen, at de ikke er syge, men at de også har lukket landes skoler mm frem til slut marts.

Angående den tur der venter eleverne i 6.-7. klasse til juni, så bliver den muligvis udskudt til august-september. Vi har været i kontakt med federationen som har givet grønt lys. Vi skal nok styre uden om de forskellige konfirmation.

Nyheder fra Kassebølle vuggestue og børnehave

KUK KUK allesammen….
Hvis ikke man vidste bedre skulle man næsten tro, vi legede gemmeleg..og så ville jeg sådan klemme mine øjne rigtig hårdt i…for så at åbne dem og i KÆMPE glædesrus råbe… FUNDET!!!!!!! og så ville I alle være der og juble…og legen kunne fortsætte…

Sådan er det desværre ikke! Virkeligheden er en helt anden, her er så højt til loftet i vores nye sted, at der næsten er EKKO.
NØJ! Hvor vi savner jer alle ..savner hverdagen.

Imens vi venter, bruger vi så tiden på, at nå i mål med alt det bagomliggende skriftlige, der mangler blandet med praktiske gøremål udenfor.
Vi tænker rigtig meget på jer alle og håber, at I alle har det godt, at hjemmelivet fungerer og at I på trods af det hele, små som store har smil på læberne.

Jeg lægger link og sjov ud på vores gamle Tildehus side på FB og vil kraftig opfordre jer til at holde lidt øje her, og også den der hedder Kassebølle Friskole for sjov og underholdning…

SKRIV til mig, hvis der fx er en sang eller historie eller lignende ungerne bliver ved med at synge eller snakke om. Jeg vil RIGtIGT gerne komme med den. Jeg vil gerne skype….eller snakke i telefon eller eller eller…hvad det nu kan være. Selvom det lige nu føles som om vi er langt væk, så er vi lige her!

Savn og utryghed kan vi ikke tage fra nogen og “selv små gryder har store øre”- som min mormor altid sagde. Vi skal ikke underkende de små i det her, deres tanker og utryghed ved de ændringer hverdagen byder dem og i de ekstra linjer, de kan se i alle voksnes ansigter.

Selv en lille forskel kan være en kæmpe forskel og kan jeg på nogen måder hjælpe med lidt tryghed her. Så sig endeligt til.

Skulle I, i kommende uge få brug for nogen former for nødpasning. Så husk, at I bare skal sige til Rikke 29 24 24 36. Så finder vi en løsning.

God weekend til jer alle
Fra Alle os på Kassebølle Friskole og …( shsssss……. sommerfuglen…)
KH Rikke og Bitten

Orientering om nye regler i forbindelse med indsatsen for at begrænse spredningen af COVID-19 

Som led i indsatsen med at begrænse spredningen af COVID-19 er der udstedt forskellige nye regler på Børne- og Undervisningsministeriets område:

• Folketinget har den 19. marts 2020 vedtaget lov om midlertidige foranstaltninger på børne- og undervisningsområdet, folkehøj- skoleområdet og den frie folkeoplysende virksomhed til forebyg- gelse og afhjælpning i forbindelse med covid-19. I finder loven her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=213550

• Den 18. marts 2020 er bekendtgørelse om lukning af dagtilbud, skoler, institutioner m.v. og om nødpasning i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19) trådt i kraft. Af bekendtgørelsen fremgår bl.a., hvilke børn og unge der ikke er omfattet af lukning.
I finder bekendtgørelsen her: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=213472

• Den 19. marts 2020 er bekendtgørelse om nødundervisning mv. på børne- og undervisningsområdet som led i forebyggelse og af- hjælpning i forbindelse med COVID-19 trådt i kraft. I bekendt- gørelsen er det beskrevet nærmere, hvad der ligger i skolernes forpligtelse til i videst muligt omfang at tilbyde nødundervisning.
I finder bekendtgørelsen her: https://www.retsinforma- tion.dk/Forms/R0710.aspx?id=213535

Bekendtgørelserne fastsat som led i forebyggelse og afhjælpning i forbindelse med COVID-19 vil blive ophævet, når der igen kan gennemføres undervisning som normalt på Børne- og Undervisningsministeriets område. Børne- og undervisningsministeren fremsætter forslag om revision af loven inden udgangen af november 2020. Loven ophæves den 1. marts 2021, og børne- og undervisningsministeren kan i den forbindelse fastsætte overgangsordninger.

Information om COVID-19 på ministeriets hjemmeside Børne- og Undervisningsministeriet opdaterer løbende siden her med relevant information: https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information- til-uddannelsesinstitutioner-om-coronavirus-covid-19

På siden er der bl.a. svar på en række ofte stillede spørgsmål til de nye regler, som vi håber, kan hjælpe jer.

Hotline Børne- og Undervisningsministeriet har etableret en hotline, hvor skoler og institutioner kan henvende sig med sektorrelevante spørgsmål til håndtering af COVID-19. Det kan eksempelvis være spørgsmål om drift og tilskud eller prøver og eksamener. Hotlinen har åbent mandag til fre- dag fra kl. 8-17 og lørdag og søndag fra kl. 10-16, og har telefonnumme- ret: 7080 6707.

Inspiration til undervisning hjemmefra På emu.dk er der samlet en række gode råd til undervisning i denne sær- lige situation både overordnet og i de enkelte fag. Her findes både råd til den almene undervisning og hjælp til undervisning af elever med særlige behov. Her findes også links til materialer, som forlag o.l. stiller gratis til rådighed, imens skoler og institutioner er lukkede. Bemærk, at linket fø- rer hen til en fællesside med adgang til de enkelte uddannelsesområder: https://emu.dk/grundskole/gode-rad-til-undervisning-hjemmefra-i-for- bindelse-med-covid-19.

Med venlig hilsen

Martin Larsen
Konstitueret direktør

Nyhedsbrev torsdag den 12. Marts 2020 (Karantæne perioden)
(både fra skolen og Børnehuset)

Kære forældre

Sikke en mærkelig dag og situation, vi alle er havnet i.

Meget få børn mødte i dag ind og vi holdt morgensang, hvorefter dagen blev planlagt. Alle klasselærere skriver rundt til deres klasser ang. lektioner og andet i karantæneperioden.

Det er en god ide, at hente tøj fra garderober og evt. skolebøger til hjemmearbejde.

I morgen er Louise på skolen kl. 16.00 – 16.30. Tirsdag er Jeanne og jeg der hele dagen. Hvis der er forældre, der har behov for nødpasning. Her tænker vi særligt på medarbejdere til det sundhedsfaglige beredskab, så kontakt Bitten på 2386264 eller Rikke 29242436. Så finder vi ud af det.

Det er vigtigt, at I forældre hjælper jeres børn med at lave lektier/skolearbejde. Hvis man er i tvivl om noget, kontakt gerne lærerne via mail, de arbejder hjemmefra i hele perioden og er til at få fat på.

Regeringen lægger ikke op til, at der skal ske erstatningsundervisning, men ministeren erkender, at der kan være brug for at tage hensyn til elever, der skal til afgangseksamen.
Så så snart vi ved, hvor lang tid dette strækker sig over, lægger vi en prøveplan for 9. klasse, så vi sikrer, at de er klædt godt på til prøverne.

Undervisningsforpligtigelsen tåler 14 dages fravær, hvorfor ministeriet er i gang med at vurdere på, hvad der skal ske for det tilfælde, at situationen rækker ud over de kommende to uger fra på mandag. Det vil der også komme yderligere om, når eller hvis det viser sig nødvendigt.

Midt i alt det trælse, så benytter vi situationen til at få gjort hovedrent. Det betyder, rengøring af alle garderober, døre, vinduer mm. Derfor en god ide, at hente overtøj mm.

Og grundlæggende er det nok sådan, at vi bedst kan komme igennem sådan en særlig periode ved at bruge sund fornuft og ganske enkelt hjælpe hinanden på bedste vis.

Vi tales ved og håber også på hygge og samvær i familierne de næste 14 dage.

På vegne af skolen Bitten

Besked fra Lykka (sekretær)

Kære forældre.

Skolen har skiftet bank og der er gået noget galt med indbetalingskortene. For de familier der er tilmeldt betalingsservice kører det som det skal, så I kan se bort fra denne skrivelse.

Jeg vil gerne, at I andre tjekker banken, om I har fået indbetalingen for marts tilbage på jeres konto.

Såfremt de er kommet retur,  vil det hjælpe mig rigtig meget, hvis I vil indbetale for marts til skolens konto. reg.nr 8401 kontonr.  0001075938 hurtigst muligt.

Fremadrettet må I gerne lave en fast overførsel til skolens konto på ovennævnte konto, såfremt I ikke tilmelder jer betalingsservice. Jeg samler op om en uge, og skriver til jer, som jeg ikke har modtaget betaling fra.

I må meget gerne skrive eller ringe til mig, hvis I er i tvivl om noget.

Mail kontor@kassefri.dk tlf 20465596

Bh Lykka

Nyheder fra Børnehuset

Sikke en uge !

Mandag hittede for alle med udeleg og godt gang i æbleklatkagerne i bålhytten Der blev spillet bold og sandkassen lignede mere eller mindre, den mest tætpakkede strand en varm sommerdag.

Tirsdag var fuld af fest og fødselsdag- onsdag ligeså…men så onsdag slog vi alle en KÆMPE kolbøtte…

Beslutningen om at aflyse vores store fest blev taget..Vi fik snakket med alle børnene om, at det. Vi måtte dog love, at Borgmesteren kom en anden dag og vores navn og kage nok skulle komme fredag uanset fest eller ej.

Da jeg netop skulle til at skrive ud til alle om aflysning og omstændigheder. Ja, så flød alle de nye fine toiletter over. En kommunal brønd på vejen havde for højt vandspejl og skabte urimelige udfordringer og kaos for et øjeblik i hele Børnehus og indskoling. For det ikke skulle være nok, så fik vi et opkald om et højst sandsynligt mæslingeudbrud i børnehuset…

Alle forbehold er taget meget hurtigt herfra. Embedslægen kontakter os, hvis det viser sig, at podningen er positiv, og vil derfra også kontakte alle familier mm. Vi HAR ALLEREDE ringet rundt, som er en af de anvisninger, de har til os som Børnehus.
Alle er med på alvoren, alle er der styr på.
De første symptomer ved mæslinge syge er høj feber og hoste, herefter voldsomt udslæt. Langt de fleste er vaccineret imod det, men enkelte har ikke fået denne vaccine og er derfor udsatte.

Hvis man IKKE er vaccineret, så kan man være smittebærer af det uden at vide af det og derfor må man ikke komme i Børnehave, heller ikke hvis man er fritterbarn. (knap så relevant nu, men så ved I det!)

Hvis jeres barn er syg med Mæslinger, så vil jeg RIGTIG gerne høre om det, for overblikkets skyld- tak!

Så kom onsdag aften og vi slog endnu en kolbøtte!

ALLE børnehaver, skoler, vuggestuer mm skal være hjemme fra mandag og i første omgang 14 dage frem. Ingen mødte op i dag, så tænker at alle fandt en løsning hurtigt.

Al personale er “på arbejde”, det vil sige, at vi laver, hvad der er os muligt hjemmefra på forskellige måder.

Nødpasning: Vi er pålagt, at vi skal tilbyde en nødpasning. Det være sig i hele vuggestue, børnehave og skole regi. Det vil sige, at nødpasning er for dem, der på ingen anden måder overhovedet har andre muligheder, end at vi skal træde til, så de har mulighed for at passe eget arbejde ex hjemmepleje, sygehus mm.

Har I brug for nødpasning så kontakt mig i så god tid som muligt på tlf: 29 24 24 36 så finder vi en løsning herfra.

Ang tilmelding til påskeferien

Så er seneste frist i morgen fredag den 13/3. Dette kan ske ved sms på 29 24 24 36 eller på min mail rikke@kassefri.dk

Ingen ved, hvor lang tid vi ender med at holde os hjemme, så det er jo slet ikke sikkert det bliver relevant , men så er vi klar hvis nu!
– og vi krydser fingre for, at der snart blæser varm luft og forår ind over os og med det, at faren også driver over og vi atter ses i den vanlige gode trygge hverdag.

Når det sker- SÅ holder vi fest!

Ha` det det godt alle

God weekend

Rikke og alle i børnehuset

Kære forældre på Kassebølle Friskole.

Den årlige generalforsamling står for døren:

Onsdag den 25. marts 2020 kl. 18.30-20.00

Som altid står der ”Valg til bestyrelsen” på dagsordenen og vi vil gerne fra bestyrelsens side
opfordre dig til at overveje, om det kunne være noget for dig at stille op til bestyrelsen.
Kender du en anden forældre, som du synes kunne være et aktiv i bestyrelsen, vil vi gerne opfordre dig til at spørge vedkommende inden generalforsamlingen, om det kunne have interesse. Det er ikke altid lige spændende at sidde på en generalforsamling og uforberedt blive prikket til.
Når man stiller op som kandidat til bestyrelsen eller bliver foreslået, vil vi bede om, at alle
kandidater (også dem som genopstiller) rejser sig op og siger et par ord om sig selv, så vi alle ved hvem kandidaterne er og hvad de står for.
Der er brug for mange kompetencer i en bestyrelse – også dine!
Som forældre på en friskole er det vigtig, at I møder op til generalforsamlingen for her at
tilkendegive jeres holdninger til bestyrelsens arbejde og skolens hverdag.
Generalforsamlingen er en af skolens vigtigste møder, og derfor håber vi på stort fremmøde og en god debat, så vi i fællesskab skaber den bedste skole for vores børn.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen for Kassebølle Friskole.

                                       Indkaldelse til generalforsamling
                                                    på Kassebølle Friskole 

                                               Onsdag den 25. marts 2020 kl. 18.30 – 20.00

DAGSORDEN:

1. Valg af dirigent
2. Valg af stemmetællere.
3. Bestyrelsen aflægger beretning.
4. Skolelederen aflægger beretning.
5. Bestyrelsen fremlægger det reviderede regnskab.
6. Tilsynsførende aflægger beretning.
7. Valg af bestyrelsesmedlemmer, på valg er:

Lone Lollesgaard, modtager ikke genvalg
Hanne Andersen, modtager genvalg
Jan Knudsen, modtager genvalg
Pil Kaas Wurtz, modtager ikke genvalg 

8. Valg af 2 suppleanter
9. Tilsynsførende er Karin Pedersen.
10. Behandling af indkomne forslag.: Der er ikke indkommet nogen forslag til behandling på generalforsamlingen.
11. Evt.

Nyhedsbrev fredag den 6. Marts 2020
(Både fra skole og Børnehus)

Så er influenzabølgen ved at ramme os, flere har i denne uge været ramt. Vi må passe på hinanden og hygiejnen her i forårs forkølelserne.

Morgensang i denne uge har stået i eventyrernes tegn. Teaterholdet opførte impro teater over Klods Hans og en nyfortolkning af Prinsessen på ærten, mens Valle (tidligere musiklærer på Kassebølle) lærte os sine 2 sange om disse eventyr. I dag fredag fik Børnehuset alle op at danse, synge og klappe af deres fortolkning af De 3 bukkebruse.

Vi har også haft samtaler i denne uge i forhold til Dianas barselsorlov og det er med glæde, at vi kan fortælle, at det bliver Tippe Marie Andersen, hun er 31 år og mor til 2. Hun har erfaring med dansk, engelsk, musik, håndværk & design og friluftsliv og har desuden en kursusvirksomhed for børn og voksne med udgangspunkt i fællesskabsbårne kreative og håndværksmæssige aktiviteter i naturen. Vi glæder os til, at hun begynder hos os 1. April.

Næste uge sker der en del i udskolingen. 6. – 7. Klasse får besøg i forbindelse med vores Nordplus projekt. De skal bl.a. være værtsfamilier for elever fra Letland og Færøerne hele ugen. 8. Klasse tager udenøs, de skal nemlig i brobygning og besøge forskellige ungdomsuddannelser i Svendborg. Det betyder, at der er helt ro til, at 9. Klasse kan koncentrere sig om deres projektuge med Ungdom som overemne.

På mandag den 9. marts om aftenen siger vi velkommen til de kommende Kassebøller sammen med 0. – 1. Klasse. 1. April begynder alle vores grønærter i førskolen. Det bliver spændende at møde de nye familier.

13. Marts holder vi stor og festlig åbning af vores fantastiske nye Børnehus.

Kl. 13.30 synger 0. – 4. Klasse “Velkommen til den nye verden”. Så vil der være kage og kaffebord. Der vil være indslag fra musikskolen, Kassebølle MorKor, taler, hygge og fremvisning. Kl. 15.00 går vi til flagstangen og der hejses det grønne flag af friluftsrådets formand. Tonni Hansen kigger forbi, mens bålhytten snurrer under hele arrangementet. Der er regnbuepandekager til alle. Efter hejsning af flag er der gøgl i ca. 20-30 min på legepladsen. Det bliver en super eftermiddag.

Nyheder fra Børnehuset 
Med marts måned kom foråret og solskinnet. Denne uge har vi derfor været rigtig meget ude. Vi har flettet krukker, nogle kranse, flotte fisk og andre igen været med ved forårs syslerier og den store pilehytte.

Nyhedsbrevet i denne uge har en lidt mere praktisk karakter.

På fredag den 13. marts kl. 13.30-16.00 holder vi officiel åbningsfest. Der kommer gæster og venner af huset. Alle der har heppet, knoklet for og glædet sig over, at vi endelig er klar i nye rammer.

Vi begynder med skolens kor (o. – 4. kl), der synger en dejlig sang. Flere vil underholde inde, mens der er kagebord til alle og mange vil sikkert også ned og kigge i Børnehuset, hvor fint her er blevet. Vores nye navn vil også bliver afsløret.

Midtvejs går vi til flagstangen og hejser Det grønne flag. Bålhytten snurrer med regnbue pandekager under hele arrangementet og til slut vil der komme en KÆMPE overraskelse, der helt sikkert er værd at vente på og være med til.

Vi vil RIGTIG gerne, at I alle kommer og fejrer dette med os.
Vi vil også rigtig gerne, at I passer egne børn i det tidsrum, der er åben hus, da der vil være mange mennesker, som vi ikke lige kender.
Vi håber meget, at I har lyst til at være med og skulle I være forhindret, så vil vi rigtig gerne høre om det (rent praktisk i forhold til børnene)

Ferietilmelding
På ALLES garderober ligger ferietilmelding. Påskeferien er lige om hjørnet og sidste frist for tilmelding er på fredag den 13/3.
Der er også tilmelding til mandag den 20. april (mandag efter skolelørdag) samt hele sommerferie.

Tak for, at I hjælper til med hurtigst muligt at få et overblik for os alle.

ViruS.
Sidst vil vi sige, at vi fra flere sider jo er bekendt med denne Coronavirus, der suser om alle hjørner omkring os og er på alles læber for tiden.

I Børnehuset har vi taget de forholdsregler, at vi er ekstra på i forhold til håndvask, og ved alle måltider spritter vi hænderne af. Dette gælder også om eftermiddagen.

Garderoberne
Husk at hjælpe til med at holde orden på børnenes garderober. Det gør det meget mere overskueligt at hjælpe dem om eftermiddagen

LÅNETØJ, stort som små. Det svinder i vores tøjbunkerne, så HUSK at kom retur med det, jeres barn har lånt.

God weekend til alle på skolen og Børnehusets vegne
Rikke og Bitten

Nyhedsbrev lørdag den 29. februar 
(Både for skole og Børnehus)

I denne uge har vi givet den gas, der har været aktiviteter hver dag. (Næste uge bliver helt normal) Det har været en oplevelsesrig uge og for flere klassetrin har der været anderledes program de fleste dage.

Mandag blev skolen fyldt med farlige, opfindsomme og flotte kostumer. Til morgensang tronede en kæmpe filur-is op, vaffelis og en Mathilde kakaomælk, man blev helt sulten. Alle store og små havde sandelig sat sig op til dagen og 7. årgang stod for arrangementet med hjælp fra 8. og 6. klasse. Godt gået til alle.

0. – 1. kl tog tirsdag til Ørstedskolen. 4. – 5. klasse udviste onsdag stor sans for fairplay i Høvdingebold turneringen for langelandske skoler. Samtidig vandt de 3 ud af 4 kampe. Vi er stolte af dem –

6. – 8. klasse tog bussen til Musikefterskolen i Humble, her stod den på masser af musik, dans og hygge, det meste af dagen. De fik boller, saftevand og en forsmag på efterskolelivet.

Torsdag gik 4. – 8. klasse i fælles flok mod Langelands efterskole. Vi så David Bowies Pan`s labyrint. Spændende kreationer, fed musik og gode scener.
Vi har stor glæde at dette samarbejde på tværs af vores langelandske skoler. Det er berigende og inspirerende for vores elever og os voksne at mødes og bakker hinandens projekter op.

På pædagogisk dag var lærerne på Den Frie Lærerskole. Vi havde fokus på et af vores 4 kerneværdier TRYGHED. Fx ordningen med store/små skolevenner, hvilke traditioner skal vi holde fast i og hvad skal vi forny. Dagens lærer er hos eleverne og hvad det betyder. I middagspausen sidder læreren med den første del, så vi sikre spisning og at pausen bliver begyndt på en god måde. Vi arbejder også på lydniveauet i flere klasser. Her har vi besluttet at “gå på besøg” hos hinanden, så vi kan udveksle og sparre omkring vores pædagogik, didaktik og klasseledelse mm.

På skolen fredag tog forældre og Tullebølle spejderne over. Sikke en fantastisk dag og solen skinnede. Sjove, udfordrende og spændende aktiviteter. Flere trådte virkelig i karakter. I Børnehuset blev der hjulpet max til og på legepladsen fulgte de små med store øjne, hvordan teenagerene lavede en fed shelter til dem. På boldbanen gav de den gas, mens bålhytten duftede af røg og klatkager. Tusind tak til jer forældre og Tullebølle spejderne for at overtage skolen og giv ungerne sådan en dejlig dag.

Så er det også med stor glæde, at jeg kan sige tusind tak til jer forældre, Kurt og pedel Jan, der virkelig har knoklet på indskolingens toiletter. Nu er de færdige, toptunet og mega lækre Jubiiiii 🙂

Så vil jeg orientere om, at der er et par elever, der har fået fnat i udskolingen. De er i behandling, men vi skal være meget obs., da det er smittsomt.

Sundhedsstyrelsen skriver.
Behandling i institutioner og skoler: Smitte uden for husstanden er sjælden. Der ses dog udbrud af fnat på efterskoler, hvor børn og unge lever tæt sammen. Smitte i institutioner og blandt skolebørn i øvrigt er sjældent. Behandling af børn i institutioner og skoler er den samme som ved tilfælde i samfundet i øvrigt. Der er ikke grund til at behandle andre børn eller personale i institutionen eller skolen, med mindre de udviser symptomer.

Det betyder, at alle i udskolingen (vinkelhuset) skal være obs. Forældre tjek jeres børn. Symptomer på fnat viser sig ved intens hudkløe, der forværres ved sengetid.

Det er vigtigt, at I forældre giver os besked, hvis jeres barn har fået fnat. Vi skal have et overblik over situationen, så vi kan informere videre.

Hvis man er i tvivl opsøg lægen.

Vi er blevet spurgt ang. coronavirus. Vi kan som skole opfordre til at tjekke de nyeste opdateringer.
Der er nu tre kendte tilfælde af Corona-virus i Danmark. Derfor har vi udarbejdet vedlagte
input til en presse- og kommunikationsplan i tilfælde af Corona-virus på skolen.

For løbende nyt om Corona-virus og relevante forholdsregler se:
Statens Seruminstitut: www.ssi.dk
Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk
Udenrigsministeriet: www.um.dk

Læs tre gode råd fra Børns Vilkår om, hvordan man som forælder skal fortælle sit barn om coronavirussen.

https://nyheder.tv2.dk/2020-02-27-tre-raad-saadan-taler-du-med-dine-boern-om-coronavirus

Lykka (vores sekretær) har bedt mig meddele, at der kan være sket fejl i opkrævningen i denne omgang. Hun retter op på det. Hvis man har spørgsmål om dette skriv mail til kontor@kassefri.dk

Hilsen fra Kassebølle Børnehuset.
Sikke en uge – fuld af fest og leg og gæster.
Fastelavnsfest for fulde gardiner med tøndeslagning, lege, sang og musik. Vores legestuevenner kom og var med og vi fik et kig til alle de store på skolen, der også var meget flot festklædte, og vi nåede også at danse med dem.

Tak til alle jer som havde lyst og mulighed for at være med i løbet af formiddagen, og tak til alle for en hyggelig forældrekaffe om eftermiddagen.

Tirsdag havde vi besøg af vennerne fra Strynø, SÅ hyggeligt med leg.
Onsdag lavede vi dejlig mad og torsdag var legestuevenner igen på besøg.

Fredag havde vi øvet os på morgensangen, da vi havde lovet lærerne, at vi stod for den.
Sanglege, rasleæg og sjov var kørt i stilling til store og smås fornøjelse og succes.
Lærerne holdt pædagogisk dag og Tullebølle spejderne kom og var med de aller største i leg og aktiviteter.

Vi lovede en KÆMPE portion klatkage dej og sammen med spejderne, var vi hele dagen i fuld gang i bålhytten. Vi fik kløvet en masse brænde og så byggede de store og små vores shelterly færdig, den blev granbeklædt og endda lagt et flot grangulv.

Indenfor skete der også en masse. Vi fik flyttet rundt på en møbler, en gruppe store børn gjorde det ud for stærke flyttemænd. Kurt og Jan kom forbi og hang lidt mere op af det der står i kø.
Vi kom endnu et stort hug i følelsen af at komme mere og mere på plads. Det var SÅ FANTASTISK.

Gustav og Mathias fra de store klasser etablerede sammen med børnehus børn akvariet og når det er faldet til og stået lidt, så kommer de tilbage til os med babyfisk. Vi GLÆDER os.

En flok store piger gjorde rent i alle kroge og legetøj og så blev der leget, læst historier og hygget helt vildt !
Det var VIRKELIG, på alle måder og på kryds og tværs af skole og børnehus en super dejlig dag.
TUSIND tak til alle I store skønne skolebørn for hjælpen – vi ved I knoklede!

Fredag den 13. marts kl. 13.30 -16.00 holder vi officiel åbningsfest for vores børnehus. Vi får vores nye navn, vi skal hejse det store flotte grønne flag og får hjælp til det af borgmester. Friluftrådet kommer, der vil være musik og sjove overraskelser. Vi skal fejre, at byggeriet er færdigt i store træk, der er bål og sjov, gøgl, musik og fest. Sæt kryds i kalenderen. Det bliver top hyggeligt.

Fritterbørn er i denne uge kommet lidt tidligere. Eftermiddags solen er blevet nydt i fulde drag, og vi har både formiddag og eftermiddag lavet træ gevær, leget soldater og røvere.
Den sidste uro og krudt efter en skoledag skal bruges rigtigt og det er lige med at gribe dem fra den rigtige vinkel for at fange interesse og lyst.

Vores voluntører vil lave forårs klippeklister og onsdag står nogle fritterbørn med Anne for eftermiddagsmaden.

Tilbage er der vist kun for nu, at ønske alle en god dejlig weekend. Måske i musik, dans og MGP festens tegn.. ( mens vi venter på sol og regnen bare siler)
Vi skal ihvertfald feste!
Vi ses mandag til en ny dejlig uge.

Regndrypshilsner
Fra alle os på skolen og børnehus
I ønskes alle en dejlig weekend

Rikke og Bitten

Nyhedsbrev søndag den 23. februar 
Fra både skole og Børnehuset.

Sikke et vejr med rusk og regn.
Det minder mig om Frank Jægers vinterdigt fx disse linjer

Liden sol i disse uger.
Februar har gjort os mindre.
Vi kan ingenting forhindre.
Vi kan heller ikke bede om at måtte blive større.
Stær og mus og vinterhvede må på vore vegne spørre.
Men måske april vil hente vore hjertebål tilbage
Sammen vil vi tålsomt vente,
liden sol i disse dage.

Når vejret ikke er med os, så må vi selv finde på noget og det gør vi så. I næste uge sker der rigtig mange spændende ting.

 • Mandag er det fastelavn og alle kommer udklædt. Det plejer, at være en meget hyggelig og sjov dag. Forældre tag gerne med til morgensang. Vi slutter denne dag kl. 13.00.

 • Tirsdag drager 0. – 1. Klasse til Ørstedskolen i forbindelse med fejring af bogen ”Ørsted i Børnehøjde”. Der er fundet kørsel.

 • Onsdag tager 4. – 8. Klasse bussen til Musikefterskolen i Humble og ser deres store forestilling. Der er ikke valgfag, da de først kommer tilbage med bussen sådan 13.45.

 • Torsdag går eleverne fra 4. – 8. Klasse til Nørrebro i Rudkøbing lige efter morgensan. De skal op på Langelands Efterskole for at se den store forestilling der.

 • Fredag er der pædagogisk dag, personalet fra skoledelen tager til Ollerup hele dagen. Forældre og Tullebølle spejderne tager over på dagen. Fra 6. – 9. klasse står den i spejdernes tegn. SÅ vær beredt. Tusind tak til jer forældre og spejder Camille & Kristian der tager dagen.

I denne uge torsdag den 20/2 afholdt legepladsudvalget infomøde om den kommende legeplads. Her gjorde Gustav (bestyrelsesformanden) rede for, hvad vi har gjort frem til nu og hvad planen er fremadrettet. Når vejret bliver lidt mere tørt, så har Gustav lånt en gravemaskine, da der skal skrabes 30 cm af underlaget, for at der kan komme et faldunderlag på. Når det er gjort, så indkalder Gustav til 3 arbejdsweekender, hvor legepladsen skal samles og monteres.

Der blev på mødet givet udtryk for stor tilfredshed for det arbejde og de valg legepladsudvalget har taget på vegne af skolen.

På personalemødet tirsdag blev det besluttet, at de elever der har mad med på skolen, der kræver bestik, selv skal huske at have bestik med hjemmefra, da skolens bestik desværre ikke finder vej tilbage til køkkenet.

Status på indskolingstoiletterne. VVS-folket har ladet vente på sig, de kommer først i slutningen af næste uge (uge 9). Så Jan går og ordner de sidste ting. Vi kan næsten ikke vente mere og glæder os vildt til, at ungerne kan gå på toilettet i deres eget hus. Tak til alle malerne her, der har været i sving.

Nyheder omkring Kassebølle Børnehuset (Sidst i februar beslutter vi det nye navn)

I vinterferien var vi dejligt mange voksne, nok til TONS af feriehygge for de få børn, der havde brug for det, og NOK til at vi kom MEGET tættere på mål i at være på plads. Meget mangler endnu, men gensynsglæden var KÆMPE stor, da alle børnehusbørnene kom tilbage fra ferie og så, at vi var flyttet ind i det andet store rum og al deres savnede legetøj var pakket ud og klar, parat til leg.

Nu mangler vi især hjælp til hønsegård opsætning, så vores hane Henning Højspænding og hønsedamerne kan komme hjem til os. Lørdag går vi i sving og vi får hjælp. Vi mangler desuden hjælp til opsætning af overdækningen til vores barnevogne og alle de små sovebørn. Når det bliver tid til det, så sender vi her en kærlig bøn ud om hjælp til jer.

Ugen er gået med leg og hygge. Legestuen har været med og vi har lavet et kæmpe fastelavns træ og pynt til på mandag, hvor vi ligesom resten af skolen, skal slå katten af tønden. Forventningsglæden er KÆMpE stor og forventningerne til udklædning, lege  og de lækre kager ligeså .

Hver dag er der morgen tilbud om, at komme med til morgensang, men fredag og fremadrettet fredag, går alle der er mødt ind med. Alle forældre mm der har lyst til at være med, er mere end velkomne og sange mm er lidt mere kendte og trygge for også de små denne dag.
I fredag ønskede de små selv, at vi skulle synge en helt bestemt dansesang og MEGA seje, som de er, gik de op foran skolen og viste stolte og glade deres sang, mens de indbød alle til at være med.

Det var SÅ flot af dem og de var SÅ glade bagefter.

Det er FANTASTISK og rørende, som små og store tager imod det tilbud om en fælles hverdag, som vi så gerne vil for alle.

Fritterbørnene lever og ånder for magickort om eftermiddagen. Spænding og spillet er SÅ fascinerede, at det er svært at hamle op med noget andet tilbud, der kan fange dem. Der er ingen tvivl om, at når regnvejret endeligt slipper sit tag i os og varmen tager lidt fat, så vil vi sammen med børnegruppen udfordre rollespilsverdenen endnu mere.

Indtil da er der også krea og nørkleri, ligesom bøger og LEGO har en KÆMPE plads.

Ingen har spurgt efter ipad, ingen giver udtryk for savn. Alle har gang i noget spændende og tilbagevendende, når skoledagen slutter.

Når vi krydser ind Fritterungerne af går vi ind i klassen og sammen med læreren, slutter vi skoledagen af og introducerer dagens tilbud, cafe og muligheder, samt krydser ind og får en lille snak. Det virker som en rigtig god, rolig og hyggelig overgang for børnene fra skole til fritterdel.

Tusind tak for at I bliver ved med, at huske at svinge forbi pulten i hjerterummet, hvis jeres barn holder fri! Har legeaftaler eller bliver hentet af en anden. En SMS eller opkald er også altid en mulighed.

Nu glæder vi os bare alle til fastelavns mandag.
Der er FORÆLDREKAFFE med masser af kaffe på kanden, nybagte fastelavnsboller mandag fra kl 14.00

Det ville være tosset hyggeligt at se dejligt mange af jer.

Fest og farver hilsner fra alle os i Børnehuset og fortsat god søndag.
På vegne af skole og Børnehus
Rikke og Bitten

Nyhedsbrev lørdag den 8. Februar 2020
Både fra skole og Børnehus.

“Måske vi kan finde ud af det sammen – hvem vi er?”
Sidste replik fra vores forestilling torsdag og budskabet.

Med denne forestilling – fandt vi absolut mere ud af, hvem vi er og hvad vi kan sammen. Det har været en kæmpe fornøjelse at samarbejde om dette teaterprojekt. Eleverne har været på med seje knallerter, ideer til koreografi, musik/sang, lydeffekter, billeder, kostumer, PR og alt mulig andet. Det har været sjovt og alle har givet det, de kunne. For mange elever indbyder sådan en periode også til at prøve sig selv af på andre og nye måder, end de plejer. Det er ret fantastisk at være en del af.


(Vil I dele billeder med os på facebook-siden Kassebølle for sjov og underholdning. Det kunne være så fedt)

0. – 5. Klasse har virkelig rykket sig fagligt i dansk. Det nytter at bruge tid på læsning og i pauserne kunne man på lærerværelset høre, at nu kan en elev pludselig de første 120 ord, og hvor er de gode til at lytte, læse og “læne” sig op ad hinanden. Så kære forældre – læs løs med de søde børn. Vilde, gruopvækkende, sjove og hyggelige fortællinger. Astrid Lindgren:
Vi skal ikke pakke børn ind i vat og bomuld – vi skal pakke dem ind i gode, stærke fortællinger. Ingen emner er for store til børn. Det er vigtigt, at de voksne tør at dele de basale følelser og tilværelsens gåder med børn for at gøre dem livsduelige.

Kassebølle kapitlet sluttede fredag for Hatice og netop det, beskrev hun selv så fint i hendes tale til os. Hun har været meget glad for at være her og nydt det. Faktisk ville hun gerne blive i DK, men det er ikke så let, når man kommer fra Tyrkiet. Så det bliver et på gensyn. Selvfølgelig med tårer i øjet for flere, sådan skal det være. Hatice fra Tyrkiet, Anne fra Tyskland og Elena fra Rusland, der ankommer her i vinterferien. De minder os alle om, at verden er stor og lige der ude. At mennesker fra andre kulturer også er søde og værd at være nysgerrige på.
Det er skole for livet, at møde nye ansigter, turde se dem i øjnene, spejle sig selv og mærke savnet, når de tager afsted igen. Elena skal bo hos Michael vores lærervikar på skolen, han bor lidt nede af Kassebøllevej.
Tak til Michael for at være værtsfamilie med sine 2 døtre for Elena. Vi glæder os til at møde hende efter vinterferien på Kassebølle. Kontakt mig, hvis jeres familie i fremtiden kunne overveje at være værtsfamilie.

Vi er blevet kontaktet af Magleby friskole, som fortæller os, at de d.18. februar har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal stemmes om vedtægtsændringer, der gør det muligt at lukke friskolen.
Det er en trist nyhed for Langeland, at endnu en lille lokal-skole, måske må dreje nøglen om. De små skoler kan tit noget andet, både i det lokale miljø og i den nærhed, der er på selve skolen. Vi har talt med Susanne om (skolelederen på Magleby), at vi indkalder til et infomøde om Kassebølle til de familier fra Magleby friskole, der har lyst til det, efter deres ekstraordinære generalforsamling, såfremt friskolen lukker.

Hvis der er nogle Kassebølle forældre, der er usikre på, hvorvidt vi dækker fagene håndværk, musik og hjemkundskab i mellemtrinnet. Så er det sådan, at vi som friskole selv må bestemme, hvad vi kalder fagene, så længe lærerne dækker de fagområder, der skal være dækket. Fx hører håndværk under vores Krea-fag. Musik har vi rigtig meget af og hjemkundskab, som nok nærmere er madkundskab hos os. Er dækket ind via vores temadage som Go Cook og i år vores emneuge op til Festivalen i juni.

Efter vinterferien vil jeg minde om, at vi på skolen igen tilbyder gratis samtalegruppe for unge mellem 5. – 9.kl. Det er i samarbejde med frivilligcentret. Det er et super tilbud, anonymt og fortrolig. Det foregår her på skolen lige efter sidste time tirsdag. Første gang er den 25. Februar. Så meld tilbage til mig eller frivilligcentret. Der skal være minimum 4 elever, for at det bliver oprettet.

Der er også onsdag eftermiddag fra kl. 16.00 – 17.15 gratis kor på Kassebølle fra den 19. februar. Det bliver hyggeligt og alle er velkomne. Meld til os Birgitte (Bertil og Marius`mor)

Torsdag den 20. Februar er der info og arbejds-møde omkring vores nye legepladsen og foråret.

Imens vores elever læser på livet løs og de store spiller teater, så er der et par kyndige, skønne kvinder, der nu har været i gang – i flere omgange. De spartler, maler og maler igen oppe, nede og rundt i alle hjørner. Det er mor Trine og mormor. Det er så godt og det betyder, at VVS`erne godt kan gå i gang sidst i næste uge, hvis de kan og alt går vel. Man tør jo ikke love for meget, men lad os se efter vinterferien, hvor langt de så er og hvad pedel Jan siger til det hele.

Nu holder skolen vinterferien, mens Børnehuset tager en 3 dage endnu ind i næste uge. Vi er alle gået i gang med at tænke over, det perfekte nye navn til vores Børnehus. Noget kreativt, meningsfuldt og rammende til vores mindste.
Personalet, bestyrelsen og alle ungerne (store og små) er gået i tænkeboks og sidst i februar, når alle har holdt møder og et udvalg er blevet nedsat, så beslutter vi det sammen på ægte demokratisk-vis. Hvis I forældre, har lyst til at være med og er kommet på et super fint nyt navn, så send det til mig. Så tager jeg det med til udvalget.

Nyheder fra Børnehuset
Endnu en skøn uge er slut.

Hos de små i Børnehuset har vi fejret intet mindre end 3 fødselsdage. Ejerskabsfølelser og fornemmelsen for at høre til  og en hverdag lander mere og mere.

Endnu engang stort tillykke til Theo, der blev 4 år, til voksen Maja og til Bjørk fra legestuen, der fejrede sin 5 års fødselsdag med os. Dejligt.

Skulle I kende nogen, der mangler dagplejeplads eller som har børn, der snart skal i børnehave så prik dem lige på skuldrene. Vi ELSKER den gode skare, vi har og passer godt på dem, men vi har også hjerterum til flere.

Vi har landet lidt mere udeliv og indrettet os lidt mere hyggeligt og hjemligt i haven. Vi har lavet buer og hilst foråret velkommen med vintergækker buketter i solskin striben og så har vi plasket i verdens største vandpyt! Hos fritter børnene har vi godt kunne mærke et ændrede skema, der satte krav om mere koncentration. Alle børn havde brug for at blive rørte om eftermiddagen, så også her var solskinnet kærkomment. Bålhytten har været i brug og vi lavede klatkager til kæmpe glæde for alle.

Vores KONG VINTER tema er ved vejs ende og vi byder på lidt bål og forældrekaffe fredag i uge 8 kl. 13.45-15.30. Skulle I have tid, lyst og mulighed for at hjælpe med optænding mm så bliver vi top glade!

Efter vinterferien tager vi fat på fastelavn og forårets kommen .. vi GLÆDER os på alle måder. I vinterferien møder vi (voksne) talstærkt op i Børnehuset de første dage. Vi skal på plads nu, mange løse ender, hylder der skal skrues op, ting der skal samles osv osv.

Vi behøver, store som små, at komme i mål nu. Hvis I skulle have lyst er i mere end velkomne til at komme og give en hånd med. Lad os vide besked – vi lover tons af hygge og nybagte boller.

Ipad-tid. Efter vinterferien og i første omgang frem til påske, holder vi Ipad fri periode. Da man altid kan se Ipad derhjemme – vil vi SÅ gerne tilbyde noget andet, som gym-sal, bål og spændende udeliv. Dette er nemmere uden Ipad-tid og derfor vil vi prøve det af. Børnegruppen har taget godt imod forslaget og GLÆDER sig til nyt. Vi håber I vil bakke op om beslutningen.

Gæstevisit blandt fritterbørn. Da Børnehuset nu er sammensat på en ny måde end den tidligere fritter. Er vi lidt mere udfordret omkring gæstevisitter i form af legekammerater, der lige skal være med et par timer eller de børn, der ikke lige er tilmeldt, men som lige har lyst alligevel.

Vi kan ikke bare byde ind og omvendt er vi opmærksomme på, at I forældre så bliver udfordret i at lande lege og behov for jeres børn.

Mest af alt har vi børnene for øje her. Vi vil SÅ gerne nå frem til en model og en løsning, så ingen behøver at føle sig ekskluderede fra fællesskabet hverken helt eller halv. Derfor arbejder vi hårdt på et løsning, som vi naturligvis melder ud, så snart den er landet.

Tilbage fra os er blot at sige rigtig god vinterferie til alle jer, der holder det og så glæder vi os til at hygge med jer, vi ser næste uge. ❤🙌😉

Kærlige vinter hilsener fra os i Børnehuset
Rikke