Torsdag 6. september Middelaldermarked og FÆLLESSPISNING kl. 16.00 – 19.00

Vi arbejder i den første uge af september (uge 36) med emnet middelalder. Det kulminerer med liverollespil torsdag den 6. september, se intro nedenfor.

Om torsdagen er der MIDDELALDERMARKET fra kl 16.00 og FÆLLESSPISNINGEN går igang kl 17.00. Hele arrangementet slutter kl 19.00 og er åbent for alle.

Hvis man har lyst til at sælge noget, kontakt Bitten.

Alle forventes at komme i noget middelalder-agtigt design :

  • Intro til rollespillet:
Du er i Danmark og året er 1157 – tidlig middelalder. Landet er splittet af voldelige krige og evige stridigheder mellem adelsmænd og kongesønner, der alle ønsker at besidde kongemagten. Den største kamp om magten over Danmark står mellem Svend, Knud og Valdemar. Hvem er den retmæssige konge af Danmark?

Rollespillet ”Svend, Knud og Valdemar” sætter fokus på en epoke i det 12. århundrede, der var afgørende for senere dansk historie – for det var her Danmark blev samlet under én regent, der kunne kalde Danmark sit rige.

I virkelighedens verden blev Knud myrdet af Svend under et møde på Kongsgården i Roskilde og i den borgerkrig der fulgte, kom Valdemar ud som sejrherre. Men tænk hvis det var gået anderledes? Hvad kunne der så være sket?

Vi leger med kontrafaktisk historieskrivning i en verden fyldt med virkelig hændelser og overnaturlige væsner – hvem ved, hvad der i virkeligheden kommer til at ske 🙂