Nyhedsbrev fredag den 23. november 2018.

Mørk er november og løvfaldet slut,
vandet begynder at fryse,
lyset fra solen og blomsterne brudt –
da må vort hjerte selv lyse.
Synge vil vi, legen er magt,
mer end beregning, forstand og foragt
værn mod det sorte og tomme.
Om der svæver dødelig dræ,
vil vi dog elske – og plante et træ:
frugter kan uspået komme.

 Tekst: Piæ Cantiones 1582/Musik: Thorkild Bjørnvig 1959

Nu har november endelig besluttet sig for at blive rigtig kold, mørk og blæsende. Bladene skutter sig, når ikke vinden byder op til dans og små glade Kassebølle børn trodser den bindende kulde og leger, kaster og gemmer sig i bladene. Legen er magt og værn mod det sorte og tomme 🙂– og sådan er det bare…

 

Nu hvor vi går den kolde tid i møde, må alle børn gerne have hjemmesko/indesko eller andet, så de små fødder ikke bliver for kolde. Husk desuden navn i al vinterudstyr; handsker, hatte m.m.

 

Så er der en ny hoveddør (døren ved hovedtrappen) på vej fra STM, som vi har købt til en rigtig god pris, da STM gerne vil sponsore os. I den forbindelse er vi ved at udarbejde en sponsorvæg og retningslinjer m.m. omkring det.

Så har Kassebølle legestue et juleønske til alle familier. De har talt om næstekærlighed og hvordan man kan vise det i denne søde juletid. Legestuen har derfor besluttet at lave pakkegavekalender til børn, som ikke har så meget og derfor vil de bede jer alle om at gå i gemmerne og kigge efter legetøj/ting, som I ikke selv bruger mere og som kan glæde andre børn. Køn og alder i forhold til gaverne er underordnet og de behøver ikke være pakket ind. Det bliver Røde Kors – Fyn området der deler pakkekalenderne ud med glædelig jul fra alle børn på Kassebølle Friskole. Avis og radio hjælper også med at udbrede budskabet. Legetøjet skal afleveres på lærerværelset i løbet af næste uge og senest 30. nov. For mere info kontakt Rikke (mor til Mathias 4. kl)

For de ældste elever har der været gang i terminsprøver i denne uge. Mange klasser har skole/hjem samtaler og 5./6. klasse lavede en rigtig flot og hyggelig koncert i en fyldt Magleby kirke sidste weekend og fik meget ros af Sigurd Barrett.

Juletiden nærmer sig og vi skal traditionen tro have pyntet Kassebølle op. Det bliver i år mandag den 3. dec. og det er lige om lidt og vi har brug for unge som gamle (sådan sagde man førhen). Det betyder bedsteforældre, forældre, søskende (der måske ikke går på skolen), det kan være en kusine eller andet. Alle dem vi kender, der gerne vil hjælpe med at gøre skolen juleklar til december måned. Giv gerne klasselæreren besked om, hvor mange I kommer 🙂

Så vil vi sige et stort og hjerteligt tak for denne gang til Mia, som har været støttelærer i indskolingen i en tidsbegrænset stilling. Hun har nu fået job på Ollerup friskole og vi ønsker hende alt det bedste.

Rigtig god weekend til alle – husk at komme ud at lege i bladene også selv om det er koldt.

På vegne af skolen Bitten Guldbjerg.

Nyhedsbrev fredag den 16. november 2018

Der er mange spændende projekter i gang på Kassebølle Friskole og det er inspirerende at følge med i.

I dag er 3.-4. klasse gået i gang med skolens søområde. Det bliver ved bålhytten efter råd fra naturvejleder Marianne fra Skovsgaard, der har været forbi.  Det er Rasmus Aaby, der i naturfag ønsker et læringsrum med et rigtigt biologisk kredsløb, som børnene selv skal være med til at udforme, følge og eksperimentere med.

I dag har udskolingen afsluttet deres projektuge med fine fremlæggelse, som resten skolen vil nyde godt af næste uge til morgensang.

5.-6. kl. har øvet Sigurd Barrett sange og er nu helt klar til deres koncert i Magleby kirke på søndag den 18. kl 14.00 – 15.00. Det bliver hyggeligt og festligt.

0., 1. og 2. kl. åbnede ugen med deres meget fine og stemningsfulde lanterne-sang. Deres lyse stemmer og lanterner tændte lys ind i  sindet og ud i mørket sådan en tidlig mandag morgen i november. Smukt at blive mindet om lyset her i den mørke tid.

Forældre fra indskolingen Julies mor Malene og Valdemars mor Mette samler sponsorgaver ind til tombola den 30. november til Rudkøbing by Night. Overskuddet går til indskolingens klassekasse, så kom ned og bak dem op. Hvis du har noget til en tombola – Kontakt Malene på 20820055 el. Mette på 27314828.

Det er også vigtigt i disse indskrivnings-tider, at Kassebølle er synlig i bybilledet og at vi fortæller om vores dejlige skole, så børnefamilier der ikke kender os, har mulighed for at høre mere om skolen og tage et bevidst skolevalg.

Et andet virkelig godt initiativ er fra forældre i vinkle- huset. De holdt arbejdsdag på pædagogiskdag og alle elever + nogle aktive forældre gik ombord i maling, gardiner, rengøring og en brand ny biograf. De sidste puder er nu sat på plads. Her nyder vi lige projektet 🙂 Det er blevet et meget populært samlingssted for alle.

Så har vores volentør Diana fundet 2 værtsfamilier i 5.-6. klasse, det bliver spændende. Hatice har fået sin 1. værtsfamilie til det første ½ år. De ankommer til vinterferien og vi er så småt ved at lægge skema til dem og fremadrettet bliver vores sprogundervisning dækket af mindst 2 voksne. Diana og Hatice vil også give en ekstra hjælpende hånd i Fritteren.

Vi har aftalt med Anders, at han er deltidssygemeldt indtil videre, da han har det skidt fysisk og er ved at finde ud af, hvad det drejer sig om. Vi har mulighed for at dække timerne internt.

Næste uge fortsætter skole/hjem-samtalerne og udskolingen har forældremøde onsdag 21. kl 17.00 – 18.30., hvor vi får besøg af UU-vejlederen Peter.

Jeg vil afslutningsvist blot sige, at Kassebølle er et virkelig dejligt sted at være. Her er fyld af liv, sang og initiativ blandt børn og voksne, der har lyst til at gøre en forskel for hinanden.

Tak for nu og god weekend til alle.

På skolen vegne Bitten Guldbjerg.

 

Nyhedsbrev fredag den 9. november 2018

Så kom vi til dagen, hvor vi gik – Go Cook med Hokkaido. En hokkaido er en sund, billig og velsmagende græskar og det er værd at prøve den hjemme i køkkenet også nu hvor alle børn hjælpe til J

For i går var hele skolen i sving med madlavning og i løbet af formiddagen begyndte det at dufte af nybagte boller, mens suppegryderne småkogte og sendte dampe af efterårsrodfrugter ud til sultne børnemaver. Dagen sluttede med fælles præsentation og spisning i morgensangssalen. 

Ellers er november godt i gang med skole/hjem samtaler i flere af klasserne. De enkelte klasselærere vil indkalde til disse samtaler. Derudover er der fællesspisning i 5./6. klasse med deres nye klasselærer Klaus og her vil de organisere den kommende koncert med Sigurd Barrett.

5./6. klasse vil nemlig præsentere Kassebølle Friskole ved en Sigurd Barrett koncert i Magleby kirke søndag den 18. november kl 14.00. Man kan bestille billetter via billetnet.dk. Alle børn har gratis adgang.

I udskolingen (7., 8. og 9. klasse) laver vi projekt hele næste uge og vi er så småt gået i gang i dag fredag. Alle går hjem i weekenden og tænker over underemner til vores overemne Lighed. Projektuge betyder også, at valgfag bliver anderledes i næste uge. Alle udskolingselever har skema til kl 13.50 og 5/6. klasse har valgfagstimer, hvor der er ekstra musik og snak om udlandsrejse.

Vi siger også farvel til Greta, som har været på besøg i 8. klasse hos Aija i denne uge. Greta tager nu Aija med en uge til Tyskland. De 2 piger har været en del af et udvekslingsprogram igennem dansk skoleforening for Sydslesvig. Hvis andre er interesseret i dette, er man velkommen til at spørge os eller Aijas familie.

Udskolingen er udover projekt også i gang med at tage stilling til uddannelsesvalg, derfor får vi besøg af vores UU-vejleder Peter onsdag den 21. november fra 17.00 – 18.30. Her vil produkter fra projektugen også kunne ses og den nye biograf i vinkelhuset.

Som en del af vores fokus på faglighed har alle matematiklærerne været på kursus i talblindhed i denne uge og ligeledes skal udskolingslærere på kursus i ordblindhed efter jul.

Sidst men ikke mindst, vil jeg næste uge fortæller endnu mere om vores 2 volentørs Diana og Hatice. Vi vil til morgensang se videoer, hvor de fortæller om sig selv og elever har læst om Diana og Hatices via deres engelske præsentationer og vil fortælle nærmere om dem. Jeg vil kraftigt opfordre til at overveje, om det er din familie, der kunne have en volentør boende i 3 mdr. eller 6 mdr. De kommer rundt til alle børn i sprogfagene og de skal være med i Fritteren også. Så alle børn kommer til at kende Diana og Hatice. Det er en stor oplevelse og ofte også hjælp at have en volontør boende. De kommer 15. februar. Kom glad.

Ellers er der blot at sige rigtig god weekend

På skolens vegne
Bitten Guldbjerg

Nyhedsbrev fredag den 2. november 2018

Først tusind tak for i går til Åben skole til alle der kom, til ungerne, kolleger og bestyrelsen fra støtteforeningen, der lavede lækkert mad. Det var en fantastisk oplevelse og en gammel drøm for mig, at opleve Kassebølle børnekor med band og percussion.
Så oplever og mærker man virkelig, hvordan fællesskabet kan smyge sig om sjælen med sangen som kompas til stroferne fra….

For vi kan ikke leve alene. Af Tøsedrengene. 

Henrik (Max`s far) sender mig en optagelse, hvis der er andre forældre, der også har en optagelse eller to af koncerten, så send det endeligt til mig. Den oplevelse kan godt klare lidt gentagelse 🙂

Bestyrelsen for støtteforeningen gør et kæmpe arbejde og arrangerer mad med mere til vores fællesarrangementer. Vi talte om, at hvis der er nogle forældre, der kunne have lyst til at byde ind en gang i mellem med en hjælpende hånd til et af arrangementerne, må man endelig sige til. Man kan skrive til mig.

I denne uge har vi igen en annonce i Øboen om vores skole og også en artikel om Nordplus. Vi ønsker at flere gode børnefamilier kender til Kassebølle Friskole. Så hjælp os gerne med at fortælle om skolen, det vi laver, værdsætter og står for i vores skolefællesskab. Vi arbejder på en brochure, hjemmesiden og i det hele taget på, at blive mere synlige med det, vi synes er et godt skoleliv for børn og unge 🙂

Vores støtteteam Jette, Anne-Mari og Mia havde i går deres 1. pædagogiske inspirationsoplæg for forældre. Det var rigtig godt og de yder i det hele taget en stor hjælp til konkrete børn, klasser, kolleger og skolen som helhed. De vil skrive mere på hjemmesiden om, hvad de laver og gør.

Så har elevrådet holdt møde onsdag og vi er i gang med en debat og afstemning omkring skærmtid i skolen. I 0.,1.,2.,3.og 4. klasse er der slet ikke skærmtid, så 3./4. klasses repræsentanter lytter spændt på forslagene som spænder fra;
Hele november uden skærm til 20 min. i middagspausen uden skærm.

Her er lagt op til en virkelig god debat og den tager vi. I alle klasser vil elevråds repræsentanterne tage emnet op, så alle får talt om fordele og ulemper ved brugen af skærme. Vi snakker også om alternative aktiviteter til skærm og elevrådet har ca. 8.500 kr. at gøre godt med, hvis der skal investeres i noget i den forbindelse. Det er sponsor-penge fra sidste års Trimdag, der skal gå til fælles bedste.

Tag også gerne snakken derhjemme omkring fordele og ulemper ved brug af skærme, det vil blot opkvalificere vores snak her i skolen.

Næste uge går vi “Go – Cook” om torsdagen. Det er temadag med sund mad i fokus. Vi laver mad i forskellige grupper og alle er i sving. Dagen slutter tidligere end sædvanligt – kl 13.00. Fritterne har åben fra kl. 13.00.

Tak for endnu en god uge.

På vegne af skolen

Bitten Guldbjerg

Nyhedsbrev lørdag den 27. oktober

Kære forældre og andre Kassebøllefolk – fredagsbrevet er denne uge blevet til lørdagsbrev, da vores pædagogiske dag i går endte lidt sent J

I mandags meddelte vi via mail, at vi har ansat Klaus Arp, som klasselærer i 5./6. klasse. Han har allerede været i gang og tog klassen det meste af dagen i går og vi glæder os til samarbejdet, som begynder officielt 1. nov. Sonny er også begyndt i Fritteren her efter efterårsferien. Han tager over i Mettes barselsperiode og han var også med på pædagogisk dag, det bliver rigtig godt.

I går på pædagogisk dag satte vi fokus på flere spændende projekter, bl.a. vores internationale samarbejde, vores nye støtteteam med flere ting. I vil løbende blive informeret og nye projekter. Vi sluttede dagen af med et oplæg fra Lars Rasborg, der er en erfaren herre indenfor miljøterapi i skoleregi. Hans nyeste bog hedder ”Sunde børns problemer”. Det var spændende og et godt supplement til vores pædagogisk.

Torsdag den 1. november (på torsdag ”Åben skole”), kan man høre lidt mere om emnet. Der vil vores støtteteam lave et lille oplæg fra 16.30 – 17.00 for forældre.

Traditionen tro er pædagogiske dag også dagen, hvor forældre, bedsteforældre og andre med tilknytning til skolen tager over. Jeg kiggede lige forbi og køkkenet duftede at kage, der var sang i morgensangssalen, spil, nogle var på udflugt og alle var i fuld sving fx også i vinkelhuset.

I vinklehuset organiserede forældre en skolearbejdsdag for alle eleverne i udskolingen og der blev virkelig gået til den. Fællesrummet har fået en ansigtsløftning og så har de fået deres egen biograf J

Se flere billeder på Facebook.

 

Næste uge vil jeg minde om, at vi 1. november har Åben skole og temadag, hvor vi synger kor og spiller band.

Skoledagen er fra 8.00 til 15.00.

Kl 16.00 er der infomøde for evt. kommende Tåsinge familier.
Kl 16.30 – 17.00 er der et pædagogisk inspirationsoplæg for forældre v/vores støtteteam.

Eleverne er velkommen til at blive på skolen mellem kl 15.00 – 17.00.
(Hvis de kan aktivere sig selv)

Der er fællesspisning kl 17.00 – 18.00 (se besked nederest)
Fra kl. 18.00 – 19.00 er der fællessang og koncert med band.

Vi går ud fra, at alle børn er med, hvis man ikke har meldt fra.
Det er vigtigt, at alle børnene kommer, da de har særlige opgaver, som at spiller percussion, synge en særlig stemme eller spille band med mere. Vi glæder os.

Så vil vi sige tak til Ingvard Hansen (tidligere forældre og bestyrelsesformand) Han har filosoferet med 3./4. klasse i en periode siden september. Det er et rigtig friskolefag og det er Ingvard bare super god til med sine mange år i de frie skolers verden. Tak Ingvard J

Jeg slutter af med en besked fra vores aktive støtteforenings bestyrelsen.

Besked fra Støtteforeningen:

Vi mødes kl. 17:00. Vi hjælpes med at rydde op.
Husk at medbringe eget service, glas og bestik.
Vi laver maden J Og en kop kaffe.
Det koster 30,- pr. voksen og 20,- pr. barn.
Øl og vand kan købes.

Tilmelding og betaling senest mandag d. 29. oktober til klasselæren:

Rigtig god weekend til alle.

På vegne af skolen

Bitten Guldbjerg

Nyhedsbrev fredag den 12. oktober

”Ferie, ferie, ferie– slap nu af, du har fri og syng en glad melodi”

Og det har vi lige gjort for fuld udblæsning i morgensangssalen og sådan begynder en rigtig ferie.

Vi har også haft en spændende uge.

Mandag begyndte vores børn/unge-samtalegruppe og det fortsætter for dem, der er tilmeldt sig de næste 7 mandage. De fik startet godt op.

Onsdag var der møde i elevrådet. De fortalte torsdag til morgensang om en postkasse til elevindslag og ellers, at de vil tage emnet ”brug af skærme” op i klasserne og hvad man kan lave sammen, hvis man ikke er på skærm og fordele/ulemper ved, at bruge skærm i klassen.

Tirsdag og torsdag fortalte Nordplus valghold om deres tur til Letland. Det var rigtig spændende at høre, de har virkelig oplevet mange ting og godt at have dem hjemme igen.

Der er valgfag mandag og onsdag. Hvor der er flere elever, der har byttet fag, men efter efterårsferien skal man blive på sit hold. Til jul kan man vælge igen.

Så var ”Die Monica” forbi med sin teater-/nycirkus-forestilling med tylskørt, bamser og kulørte lamper. Indskolingen havde medbragt egne bamser til begivenheden og det gik ikke stille af. Sjov og tankevækkende forestilling. Tak til Monica. Hun spiller også i efterårsferien på biblioteket.

Torsdag var der koncert med elever fra Langelands efterskole. Hele skolen var med og i dag, fredag på Trimdag, var alle delt op i grupper og gik stubben rundt til forskellige poster. Vi havde en god dag i det fine vejr og dagen endte med chokoladeboller, varm kakao og fællessang.

Pædagogisk dag er fredag den 26. oktober, altså fredagen lige efter efterårsferien. Vi mangler nogle forældre til at byde ind i de forskellige klasser. Det kan være et par timer eller hele dagen. Men det er vigtigt for os, at få lidt hjælp. Skriv til klasselæreren.

På vores pædagogisk dag skal vi bl.a. have workshop med Lars Rasborg som er cand.psych., specialist i klinisk børnepsykologi; desuden pædagog og tidligere miljøterapeut og som praktiserende psykolog er en del af hans opgaver at undervise, træne og supervisere i miljøterapi. Det glæder vi os til.

Efter efterårsferien er det muligt at tilmelde sig tranport, hvis man bor på Strynø. Det sker til Lykka på kontoret og så får vi et nyt ansigt i Fritteren. Det er Sonny, der skal tage over, mens Mette går på barsel. Velkommen til ham.

Rigtig god ferie til alle på vegne af alle os fra Kassebølle  – Bitten Guldbjerg

 

Nyhedsbrev fredag den 5. oktober

Tak for en virkelig fantastisk skolelørdag sidste weekend den 29. september. Jeg vil lige nævne nogle af de ting, der blev lavet.

Forældre gik i gang med en super fed palleterrasse ved vinkelhuset og isolering af loftet, mens indskolingsgangen blev vasket og malet. Roser, bede, hække, buske og træer blev beskåret. Gavlen på vinkelhuset blev revet ned og nyt sat op. Oppe på taget kravlede skorstensfejeren rundt og havde assistance fra flere hjælpere med tagrender, der blev renset og mos, der blev flyttet.

Vinduer, døre, borde og bænke blev røde og hvide. Vinduerne pudset på begge sider, mens vindfanget ved køkkenet blev kalket på indersiden og på biblioteket blev hylderne tørret af og trappeopgangen malet hvid igen. Fritteren fik en ny væg og der blev spartlet og skiftet køkken, luet og gjort ved. I Gryden blev der brændt af og ryddet op. Smartboards, projektor og stikkontakter tjekket. Varmepumper, vaske og kummer blev ordnet af VVS-sjakket og jeg kan blive ved.

I morgen lørdag fortsætter Julies forældre med grupperummet på 1. sal. De vil male det færdigt og har forøvrigt taget et trægulv med til rummet og scenetæppet i morgensangsalen er blevet renset og bliver hængt op igen. Flere udskolingsforældre er også i gang med at arrangere, at vinkelhuset også skal have en omgang indenfor og et biograf-rum. Der kommer en udmelding fra gruppen og alt i alt, er der kommet virkelig mange fine initiativer på banen og det har en kæmpe stor betydning for vores lille skole, at vi hjælpes ad. Tak J

Ellers har ugen budt på morgensang med flere udvalget sange af Kim Larsen fx dette lille fint vers.

Som et strejf af en dråbe
fik vi lov til at håbe
på de ting som skal komme
før end livet er omme

Og der er heldigvis rigtig meget håb på Kassebølle og mange arrangementer fyldt med liv.

5./6. klasse er lige blevet inviteret med til at give koncert med Sigurd Barrett i Magleby kirke søndag den 18. november kl. 14.00. Så de går i gang med et tværfaglige samarbejde mellem kristendom og musik. Det bliver fedt.

3./4. klasse øver sambarytmer til vores kordag 1. november, mens onsdags valgholdsmusik og musikskolebandet med Steen øver til ”Vi kan ikke leve alene” og selvfølgelig, som en hyldest til Kim Larsen, ”Midt om natten”. Kære forældre – reklamere gerne for vores åben skole dag 1. november., hvor der også er fællesspisning arrangeret af vores trofaste Støtteforening.

Det nye initiativ med Samtalegruppen for børn & unge på Kassebølle, som frivilligcenteret står for, er klar på mandag den 8. oktober efter valgfag. Det bliver i denne gang for elever fra 4. klasse og op da.

Derudover bliver der taget skolefotos onsdag den 10. oktober. Hvis man endnu ikke har fået afleveret en samtykkeerklæring omkring bl.a. fotos, kan det nås på mandag/tirsdag på kontoret eller til klasselæreren. På onsdag er der ligeledes informationsaften om vores førskole. Hvis I kender nogen, der kunne være interesseret spred så gerne det glade budskab. Det er fuldstændig uforpligtende af møde op.

Næste fredag er det fredagen før efterårsferien og traditionen tro – står den på Trim-dag. Så giv børnene tag tøj med til at bevæge sig i og husk – alle har fri kl. 12.

Efter efterårsferien fredag den 26. oktober, skal vi have pædagogisk dag. Meld gerne til jeres klasselærere, hvis I som forældre har lyst til at byde ind på dagen eller noget af dagen. Det plejer at være ret hyggeligt for både forældre og børn.

Efter efterårsferien er det også muligt for Strynøbørn at blive hentet ved færgen med taxa. Denne ordning kører fra efter efterårsferien og indtil påske. Tilmelding til Lykka på kontoret. Der vil være noget egenbetaling a la sidste år.

Husk vores Fælleskor, der begynder torsdag den 25. oktober. Man bliver glad af sang og samvær.

page1image1798688

Ellers er der blot at sige rigtig god weekend til alle.

På vegne af Bitten Guldbjerg

 

Nyhedsbrev fredag den 28. september.

I denne uge har Rasmus Drabe fortalt om Fyn og det fynske sprog til morgensang og det var så køhnt og så dejle.Valle gav en poetisk fortælling om, hvorfor træernes blade får mange farver om efteråret og jeg har været meget praktisk her fredag morgen og fortalt om skolelørdagen.

Skolelørdag er, efter min opfattelse, et af årets vigtigste friskoledage. Det læringsrum vi kan tilbyde alle vores børn den dag, det er fantastisk og lige i friskolens ånd. Vores børn ser jo på os voksne, lærer af os og gør det samme som os – uanset, hvad vi ellers fortæller dem.

Denne dag ser de, at vi voksne hjælper hinanden, at vi tager fat, ordner og passer på skolen sammen. At vi sammen tager ansvar og løfter i flok. Det er et synligt forpligtende skolefællesskab – og selvfølgelig kunne man også sådan en lørdag, fint blive hjemme, slappet af eller lave andre dejlige ting. Men det ville ikke knytte skolen sammen eller give børnene en følelse og oplevelse af sammenhængskraft omkring deres skoleliv. Den form for fællesskab kan man ikke opleve, ved at kigge ind i en skærm eller lege med sin bedste ven.

Det store fællesskab, det man oplever, når man rækker ud over sig selv og sammen med andre gør noget for et fælles 3. – vores friskole. Sådanne stunder sætter spor i barnelivet og så bliver skole noget andet og mere end bare en skole. Det bliver skole for livet.

Vi har fået besked fra samtlige forældre på skolen og det var været en fornøjelse at tale med flere af jer over telefon, sms og mail. Vi bliver omkring 160 J

Det er vigtigt, at huske værktøj til det, man skal lave og til ungerne, hvis de skal lue eller noget andet. Planen er blevet sendt rundt via mail i dag fredag med de sidste tilmeldinger.

Børnene har også valgt sig ind på forskellige praktiske opgaver.

Så kan jeg i øvrigt berette, at vi opretter Fælleskor for familier på Kassebølle og andre voksne fra området er også velkomne. Det er i samarbejde med musikskolen og koster 500 kr. pr. familie. Fie spiller klaver og jeg er korleder. Det bliver torsdag aften fra kl 18.30 – 20.00. Først gang er torsdag den 25. oktober. Vi mødes i morgensangsalen. Så spred gerne det glade budskab – og husk man bliver glad af at synge. Der kommer mere info om dette, ellers kontakt mig

Vi glæder os til at se jer alle i morgen tidlig J

Vel mødt

På vegne af skolen

Bitten Guldbjerg

 

Nyhedsbrev fredag den 21. september

Din lille, varme hånd sad fast i min,
og der kom blæsten rendende med sin.

Dit blik fik gule marker med sig hjem.
Nu ejer du en længsel efter dem.

Uddrag af Frank Jægers “Det løvfald som vi kom så alt for nær” 1948

Dejlig lyrik med efterårsstemning der emmer af Langelands natur, skrevet af Frank Jæger, da jo en overgang boede i Tranekær. Vi er så heldige, at Mette og Valle, tidligere musiklærere på Kassebølle, gerne stiller op ved morgensang med klaverspil og tekster, der trækker tråde tilbage til det historisk poetiske. Tak til dem.

Eleverne er også med på “sang-råd”. Alle klasser skal finde netop deres yndlingssange til morgensang, da det er vigtigt, at man føler ejerskab til vores sangskat og har lysten til at deltage. Vi har også oprettet elevråd på skolen og fra næste uge afholdes der elevrådsmøde ca. hver 2. uge. Elevrådet råder bl.a. over en pulje penge, der skal findes en formand og der kan stilles forslag til personalemøder, bestyrelsesmøder mm.

Dette tiltag er taget på baggrund af vores værdigrundlag. Vi vil gerne give vores elever mod på og lyst til at deltage aktivt i de udfordringer, de stilles overfor i et samfund med frihed og folkestyre. Derfor lægges der vægt på, at børnene trygt kan udtrykke egne meninger i et forpligtende fællesskab med respekt for andres holdninger.

Så er det på næste lørdag den 29. september, at det er SKOLELØRDAG. Jeg har fået fat på flere af jer allerede og vi glæder os meget til at få en hyggelig dag sammen, hvor skolen kan få et tiltrængt praktisk løft. Der er mange små og større opgaver, så meldt tilbage til mig, hvis der er særlige opgaver, I vil tage. Så får jeg et overblik til dagen. 9. klasse har budt ind på at lave madbod, så de kan spare penge op til deres studietur. Fritteren bager kager til kaffebordet, der er gratis.

Angående vores stillingsopslag. Så har vi i Fritter-regi valgt at ansætte Mille i den faste stilling på 10 timer. Mille er meget vellidt af børn og forældre. Hun er kvalificeret og et stort aktiv i Fritteren. Hun vil være en rigtig god samarbejdspartner for den nyansatte og sikre en vis kontinuitet.

I barselsvikariatet har vi valgt at ansætte Sonny. Han er 32 år og netop flyttet til Langeland. Han er en aktiv mand med rødder i rollespil, spejder og musik. Han vil bidrage med spændende aktiviteter og har en del erfaring indenfor det pædagogiske felt samt ledelse. Han starter den 23. oktober.
Angående lærerstillingen har vi valgt at genopslå, da vi har vurderet at ansøgerfeltet var for smalt. Det er en fast stilling og vi vil gerne har et mere bredt udvalg.
Jeg ønsker alle en rigtig god weekend  med blæst og “bare hygge stunder”.
På vegne af skolen
Bitten Guldbjerg

Nyhedsbrev fredag den 14. september

I denne uge har vi kunne høre, at ungerne er kommet indenfor igen efter en uges leg og læring i det fri. Der er gang i den på gangene…
Vi lader ofte børnene lege i livstræets krone og samtidig skal man også kunne sætte sig ned, vente og koncentrere sig, høre efter og lytte til hinanden, udsætte sit eget behov. Begge dele er en del af livets skole 🙂

Lørdag var der på Kassebølle madkundskabsworkshop med emnet “mad fra stranden”. Det blev en virkelig hyggelig, lærerig og inspirerende dag, hvor hele familien var med. Pigerne træk i waders og store smil, mens andre var ude med snøren og fangede ål, krabber, tang og andet godt fra havet. Vi afsluttede selvfølgelig dagen med en festmiddag ved det nye udekøkken. Workshoppen var sponsoret af Nordea, Statens madpulje med flere.

I denne uge har vi også budt Bastian velkommen, han har overtaget matematik fra Steen og Bastian virker til at være en glad og god mand.

En kommende familie, som overvejer at bosætte sig på Langeland, er blevet vist rundt på Kassebølle torsdag – spændende beslutning for dem. Torsdag fik vi også besøg af Frivilligcenteret.  Vi begynder på Kassebølle med en børn/unge-samtalegruppe i oktober og der bliver udarbejdet en folder om emnet til skolelørdagen den 29. september. Det er et virkelig godt tilbud, da det er 2 garvede fagpersoner, der skal varetage det. Mere om det til skolelørdag.

Skolelørdag er om 14 dage og på tirsdag kommer det endelig program ud for dagen. Jeg sender en opgaveliste rundt både her på hjemmesiden og med mail. Hvis man ved, hvilke opgaver man vil hjælpe med på forhånd, så skriv en mail til mig med det samme. Er man forhindret i at deltage på denne skoledag, skal man melde afbud og byde ind med en anden oplagt opgave, man kan hjælpe med ved en anden lejligheden. Det er meget vigtigt for skolen, at alle bidrager til vores fællesskab både socialt, økonomisk og praktisk. Vi kan så meget ved fælles hjælp 🙂

Fra oktober vil Kassebølle og musikskolen oprette et Fælles Kassebølle kor og alle er velkomne fra svigermor til de ældste børn, der gerne vil synge. Vi åbner salen for de mindste. Jeg er korleder og Fie fra musikskolen er vores pianist. Det kommer til at koste for 500, – kr for hele familien og en sæson på er 27 gange. Pengene er til musikskolen. Opstart bliver torsdag den 25. oktober kl. 18.30 – 20.00.  Kom og syng sammen i morgensangssalen – man går altid glad hjem 🙂

Tak for denne uge med septembers himlen så blå.

Bitten Guldbjerg

 

Nyhedsbrev fredag den 7. september 

Sikke en fest, vi har haft nu igår – til Middelaldermarked på Kassebølle Friskole.

Vi havde vel 300 – 400 besøgende og skolen gjorde sig flot i det smukke vejr, med smilende ansigter, folkemusik i øret og spændende håndværk at se og føle på. Mange så Kassebølle for 1. gang og gik herfra med en god oplevelse – søde og interesserede børn. En helt perfekt måde at slutte en virkelig god og spændende middelalderuge af på.
(Tjek evt. facebook for billeder og videoer)

For det har det været. De 3 kongeriger har skabt smukke landsbyer med flot håndværk, snittearbejde, flethegn af god dansk hassel, hønse- og heste-indhegninger med rigtige høns og heste. Flere fik sig onsdag en lille ridetur, mens en høne måtte lade livet og komme i suppergryden. Urtete (salvie, citronmelisse, mynte mm) er blevet serveret i klosteret, latinske remser lært, lavendler er plantet foran skolen, land art hænger og dekorerede faner flere steder og meget, meget mere. Kom forbi og kig, hvis I ikke allerede var her igår. Det er virkelig et besøg værd. Spørg evt. jeres unger, hvordan det gik, da den adelige landmåler kom forbi, da en varulv pludselig dukke op i de Skånske skove. Dysten i De middelalderlige lege i fx balancekunst, tovtrækning mm eller Den endelig kongedyst med Valdemar i fuld rustning og hele Kong Knuds hær med ansigter sminket med camouflage-farver. Drabeligt så det ud, da Kong Knuds hær tordende over heden fra jordbakken i råb og skrig med selve Kong Knud som anfører med sin blå kappe bølgende efter sig. Sikke en dag, et leben og en glæde.

Ud over emneuge er der også nogle praktiske informationer. Fritteren holder åbent mandag efter skolelørdagen, men man skal huske at tilmelde sit barn, så vi kan vurdere, hvor meget personale, der skal møde ind den dag.

Så har vi fået sagt held og lykke til Steen, der drager mod Svendborg som ny skoleleder.

Vi er igang med at få ansøgere og det ser godt ud. Indtil der er ansat en ny lærer, vil jeg være klasselærer i 5./6. klasse. Rasmus Aaby tager Steens musik, Mia tager Tal-forståelse i indskolingen, Ingvard (tidligere forældre og forstander på Langelands Efterskole) tager filosofi i 3. /4. klasse og så har vi ansat en ny matematiklærer, en ung mand der hedder Bastian. Han kiggede lige forbi igår og virker rigtig flink. Han begynder mandag morgen. Velkommen til ham og tage godt imod ham.

Så har vi et hængeparti omkring samtykkeerklæringer i nogle klasser. Vi må ikke lave adresselister mm og sende rundt, før vi har disse erklæringer i hus. Så hvis I ved, at I ikke har fået underskrevet. Så læs det igennem, underskriv og aflevere det til os. Spørg evt. klasselæreren efter en ny, hvis man ikke har den derhjemme.

Vi har ændret morgensang lidt, så man skal forvente at morgensang varer ca. 20 min. Så skemaet først går igang 8.20.

Næste uge holder jeg møde med frivilligcenteret, da vi har fået elever nok til at oprette en børne-samtalegruppe her på Kassebølle. Man kan stadig nå at tilmelde sit barn. Ring til mig, hvis du, som forældre er i tvivl, om det er et tilbud for dit barn. Det glæder mig meget, at vi her på skolen kan tilbyde denne nye mulighed. Jeg er selv uddannet systemisk og narrativ familieterapeut og vil gå med de første gange. Jeg vender tilbage med opstarttidspunkt med mere.

Jeg vil fra næste uge begynde at ringe rundt til alle omkring 70 familier, vi er her på Kassebølle og tage en lille snak om friskole og om skolelørdagen, som er vores næste store fællesarrangement lørdag den 29. september. Denne lørdag er der skolepligt, så hvis man ikke kan møde op, skal man melde det til sin klasselærer. Alle har fri om mandagen, men Fritteren har som skrevet åben. Husk tilmelding.

Tak for en fantastisk og begivenhedsrig uge. Kig her ud og husk, at I forældre altid er velkomne til at deltage i undervisningen og tage med jeres barn i skole. Det er meget hyggeligt at se jer 🙂

Rigtig god weekend

Bitten Guldbjerg (Biskop Absalon)

 

Nyhedsbrev fredag den 31. august 2018

Denne uge begyndte med herlige hyggelige klassedage.

Nogle dragende mod Spodsbjerg camping, andre sejlede helt til Strynø. Så var der dem, der tog ned ad Nørrebro og dem der samledes om bålet for at lave pandekager i Gryden. De sidste smuttende ud på landet til Nørrehavegård og alle steder kom der positive tilbagemeldinger. Særligt 3. og 4. klasse tog en nat på Strynø i regnvejr i stiv arm og blev der helt til onsdag. Alle hjalp med opvask, oprydning og orden – fantastisk oplevelse at overleve i naturen og gøre det sammen 🙂 Glade og måske lidt trætte børn og voksne efter gode dage i det fri.

Det er også tiden, hvor klasserne afholder forældremøder og jeg kigger rundt til jer og hilser på. Det er dejligt, at se de forskellige klasser og den store opbakning, der er til disse møder. Jeg har delt en oversigtskalender rundt – udformet som en folder. Jeg vedhæfter den lige her, hvis nogle forældre har været forhindret i at deltager i forældremøderne.
Kassebølle Friskoles – brochure arrangementer

Jeg begynder desuden at ringe rundt til alle familier efter emneugen næste uge. Vi skal så småt igang med at planlægge skolelørdag sidste weekend i september (den 29. sep.)
Det er en dag, hvor vi når rigtig langt, når den er organiseret. Det betyder, at vi skal have et overblik over, hvad alle familier kan byde ind med, som støtte og hjælpe til vores fælles projekter her på Kassebølle. Vi er fuldstændig afhængige af, at vi alle giver en hånd med og heldigvis ofte hygger os med det. Det giver vores skole og børn en følelse af sammenhængskraft, når vigør ting sammen –  ALLE mand.

Desuden vil jeg kort anbefale, at man derhjemme tager en snak om, hvorvidt det er en mulighed for jeres familie at være hostfamily for en af vores volentørs, der ankommer til februar. Der er længe til, men godt allerede nu at overveje det. Meld tilbage til mig, hvis man har spørgsmål, overvejer det eller har besluttet sig for at prøve. Der kommer mere info om de 2 volentørs, når vi har fundet de 2, vi endeligt skal have.

Vi opretter en samtalegruppe for børn her på Kassebølle i samarbejde med  Langland frivilligcenteret, da flere har meldt tilbage på det. Der vil komme flere oplysninger om de praktiske forhold om et par uger. Dette tilbud er til børn, der fx kæmper med selvværd eller andre problematikker, hvor det kan være godt at have et forum at dele det i, få opbakning og støtte fra andre. Henvend jer til mig, hvis I har brug for at vide mere.

Næste uge er det så – sørme endelig sandt, at det er MIDDELALDERUGE. Vi har de sidste par uger sunget folkeviser og fået fortalt folkeeventyr fra en tid, hvor der både var elvere, troldmænd, riddere, munke og skøn-jomfruer. Eleverne har fået præsenteret de 3 kongeriger med Svend, Knud og Valdemar fra den tidlige middelalder. Alle eleverne bliver inddelt mandag morgen og der er 5 typer roller, som eleverne kan vælge i samarbejde med deres konge, som forøvrigt bestemmer alt. ALLE skal have et krus med, da Kroen laver suppe og andre små retter i løbet af ugen, som de kan smage. Onsdag vil Kroen slagte en høne, hvor fjerene og hønsefødderne vil blive brugt af heksen og resten af hønen kommer i gryden. Det er selvfølgelig frivilligt at være med.

Hele middelalderugen kulminerer om torsdagen med rigtig liverollespil fra kl 10.00 – 15.00, hvor vi også får besøg udefra af en adelige landmåler ( det er hemmeligt) og vi har spændende plots, konkurrencer i De middelalderlige lege, kongekampen på heden og Øvrigheden, der kommer forbi de 3 landsbyer og vurderer på æstetik, viden og håndværk. Kl 15.00 – 16.00 vil Jeanne, Rasmus Aaby og jeg være her, så ungerne må gerne blive her. Fritteren holder åbent som sædvanligt.

Kl 16.00 til 19.00 etableres et spændende MIDDELADERMARKED. Kom i noget middelalderagtigt – det bliver sjovt for os Alle 🙂
Følgende boder kommer og gæster.

 • Keramik – fra Ingvard Hansen
 • Vokslys – børnene kan få lov at prøve og Honning ved Svend Aage. (Langelands biavlerforening)
 • Æbler, pærer og blommer fra Frugtplantagen Strandlyst
 • Æg fra Rifbjergstrandvej
 • Kandiserede æbler – Ida Friis
 • Pilefletterne fra Lohals
 • Vafler, kaffe og kage – sælges af Kassebølle Legestuen
 • Tangsnedkeren sælger fransk nougat med tang (selvfølgelig)
 • Svendborgssund Bryghus
 • Lene Vie kommer med sin væv – hun væver med klude
 • Lise Westergård hvidløg m flettede ranker
 • Hans Erik Theodorsen, træarbejde (økseskafter m.v..)
 • Gitten fra Lamaland kommer med sin spinderok
 • Bente Littau kommer gerne med bagværk og brombærsyltetøj
 • Ole Keller kommer gerne og laver træarbejde

Vi har talt med børnene om, at vores gæster på Kassebølle skal have en god oplevelse ved at komme her og gæster skal føle sig velkommen. Så vil I voksne hjælpe os med det. Hils og spørg ind til de forskellige håndværkere, de kommer for at vise os deres spændende håndværk og varer.

Menuen bliver:

 • Økologisk kød fra Nørrehavegård
 • Middelalder kålsalat med spidskål, æbler mm og kartofler
 • Kuvertbrød fra Stær Bageri
 • 50 kr i pr. kuvert.

EKSTRA INFO OM MIDDELALDERMARKED SE UNDER NYHEDER – her på hjemmesiden.

DETALJERET PLAN OVER UGEN OG ROLLER.

Vel mødt

På skolen og egne vegne Bitten

 

 

Nyhedsbrev fredag den 24. august 2018

Mandag morgen stod i Benny Andersens tegn med sange og digte skrevet af ham.

Livet er smalt og højt (1974) fra Personlige papirer

En tændstik blusser op i verdensrummet
belyser kort et ansigt før den slukkes.
I mørket mødes hænder
berører kort hinanden før de stivner.
Ord sendes ud.
Nogle få når frem til et øre
huskes muligvis en tid.
Målt på langs er livet kort
men lodret målt uendeligt
en dirrende fiber i dødens muskel.
Kys med det samme
før kysset rammer et kranium.
Snart er du ingen
men nu har du læber
og tændstikker.

En forfatter af stor betydning for Danmark.

Ellers er der blevet fortalt folkeviser og folkeeventyr fra middelalderen, da vi allerede er i fuld gang med at forberede os mentalt på vores middelalder emneuge i begyndelsen af september.

I den forbindelse vil jeg bede jer om, at kigge efter rekvisitter, kostume eller andet, der er oplagt at bruge til middelaldertema både til børn og voksne. Vi vil tirsdag sende mere info ud om ugens program. Ring eller skriv, hvis der er spørgsmål.

Alle er velkomne til at sætte en bod op torsdag den 6. september, hvor der er MIDDELALDERMARKED for alle, skriv hvis det har jeres interesse til skoleleder@kassefri.dk Kom gerne klædt i middelalderagtigt kostume 🙂Invitation middelaldermarked2.jpg

Mandag og tirsdag i den kommende uge er der klassedage i alle klasser. Det er et nyt initiativ, der i tråd med vores temadag om trivsel, vil sætte fokus på Kassebølle tryghed og glæde for alle. Vi ønsker en hverdag, der afspejler vores kerneværdier.

Så vil jeg slutte af med at ønske Steen – klasselærer i 5./6. et stort tillykke med sin nye stilling, som skoleleder i Svendborg. Han taler med klassen om det mandag og vi ønsker selvfølgelig Steen alt det bedst fremover i det nye job.

Vi arbejder på at finde en god overgang til eleverne, indtil en ny lærer er ansat. Vi informerer de involverede klasser, så snart planen er endelig færdig.

Rigtig god weekend til alle
På skolens og egne vegne

Bitten Guldbjerg

 

Nyhedsbrev fredag den 17. august 2018

Vi har i denne uge til morgensang sunget en del sange med tekster af Halfdan Rasmussen. Mange børn kender jo Ane lagde anemoner..., men selv siger Halfdan Rasmussen;

Jeg skriver sjove digte 
Jeg skriver også triste
de første læser andre folk
selv læser jeg de sidste                 (og os i overbygningen :))

Vi har på vores temadag onsdag talt om – både det, at være trist og glad. Hvordan vi hjælper hinanden, er en god ven og hvad hver enkelt elev ønsker og kan bidrage med.
Ønskerne hænger nu, som små blade på 3 træer i morgensangssalen. Kom forbi og læs 🙂

 

Så har der i dag været fredagsbod og 9. klasse er meget tilfredse med salget. Der er mange kunder i biksen. 10 kr for mad og 5 kr for juice/muslibar mm. Det fortsætter næste fredag

På søndag er der St. Legedag og Susana fra Støtteforeningen har været til morgensang og fortalt lidt om det. Det er fra kl 13.00 – 17.00 – gratis og alle er velkomne. Ligeledes har Jens – Tangsnedkeren været med blæretang, ruser, net, samt vist hvordan man stryger rejer m.m. til inspiration i det hele taget til store og små, men også som en reminder om, workshop lørdag den 8. september her på Kassebølle. Husk tilmelding til mig.
Tjek facebook
https://www.facebook.com/Kassebølle-Friskole-218269551894929/

I den kommende uge begynder forældremøderne. De fleste vil blive afviklet i løbet af august og begyndelsen af september. Det er rigtig vigtigt, at vi mødes og får taget hul på det nye skoleår sammen i klasserne. Så vel mødt. Skulle der forøvrigt være nogle forældre, der har nøgler til skolen derhjemme, kan I tage dem med, så vi kan få os et overblik.

Den første uge i september laver vi skolen om til et sted i middelalderen og her har vi brug for jeres hjælp. Begynd allerede nu at finde tøj frem både til voksne og børn, der kan matche middelalder designet 🙂 Vi kommer også til at få brug for liggeunderlag mm til våben og ja, generelt, hvis jeres familie har noget, der er helt oplagt at bruge til middelalderemnet, så kontakt mig.

Torsdag den 6. september middelalder vil vi lave middelaldermarket og har man noget, der kan sælges under disse middelalderforhold, så ring/skriv til mig. Dagen afsluttes med fællesspisning fra kl 17.00 – 19.00. Så skriv det allerede i kalenderen.

Tak for endnu en dejlig uge og rigtig god weekend til alle.

Skoleleder – Bitten Guldbjerg

 

Nyhedsbrev fredag den 10. august. 2018

Så er vi i gang og sikke en velkomst. Vi havde i går torsdag 1. skoledag med alle de søde 0.klasse familier, nye lærere og flere nye elever i de ældre klasser og så skoleleder selvfølgelig. Det bliver spændende for os nye, at blive en del af Kassebølle fællesskabet fremover 🙂

For når man træder ind over dørtærsklen på Kassebølle, så er man en del af os og fællesskabet. Det fortalte Cecilia fra sidste års 9. klasse i hendes tale til alle 0.klasserne. Det var meget rørende og dejligt at have besøg af flere gamle elever og lærere denne 1. dag – både til udvidet morgensang og efterfølgende reception.

Jeg vil også sige tusind tak for smukke taler, sange, blomster og meget fine gaver. Bl.a. et stort portræt af Grundtvig, der nu kan holde øje med os på kontoret, en taske fyldt med fortællinger som har været Torben Jørgensens (tidligere skoleleder på Kassebølle) og en lille fin stikling af et paradistræ som har sin helt egen Kassebølle historie. Alt har fundet sin plads ind på kontoret, som nu befinder sig ved siden af køkkenet. (som i gamle dage, er der flere, der siger)

Med et nyt skoleår følger nye skemaer mm. I 3./4. klasse har vi indført nye friskolefag, som fortælling, demokrati/filosofi og sang/rytmik/musik. Fra 5. klasse og op til 9. klasse er der valgt valgfag og de går i gang fra uge 35, vi venter lige på musikskolen. Vi har stadig idræt, hvor jeg vil minde om, at alle selvfølgelig tager håndklæder med, fordi vi afslutter idræt med et bad.

Så er der nyt omkring Fritteren. Hvis man ikke ønsker at fortsætte i Fritteren, så husk at afmelde jeres barn, dette sker ikke automatisk. Samtidig er det vigtigt, at børn der ikke går i Fritteren mere, men fx skal hjem med bussen kl. 14.00 eller andet, ikke behøver at gå hen til Fritteren, da det giver unødig uro omkring, hvem der egentlig skal i Fritter og ikke. Alle børn kan selvfølgelig benytte legepladsen og andet, mens man venter på bussen, far eller mor 🙂

På fredag er der igen fredagsbod med 9. klasse, der tjener penge til deres studietur. Det er samme faste priser 10 kr. for mad og 5 kr. for juice/musli-bar.

Kig engang forbi hjemmesiden, der er ved at blive opdateret. Særlig feltet med nyheder er vigtigt. Der kan man klikke på overskrifterne og så dukker der mere info op om begivenheden. Fx Madworkshop for hele familien 8. september på Kassebølle

Denne workshop kræver tilmelding og der er plads til 10 familier. Der kommer også en artikel i Øboen i næste uge og det er først til mølle, så tjek det ud nu.

Stor legedag er lige om hjørnet søndag den 19. august og det er en fast og hyggelig tradition på Kassebølle, hvor lokale foreninger har mulighed for at præsentere deres aktiviteter, så børnene kan prøve det af og spørge lidt ind til de forskellige ting. Jeanne sender også en mail rundt, der beskriver, hvad de har brug for af hjælpere og kagebagning mm.

I næste uge onsdag den 15. august har vi årets 1. temadag omkring trivsel. Det er meget vigtigt for os, at alle Kassebøllebørn har det godt – også med hinanden. Vi er blevet inspireret af materiale fra Red Barnet og glæder os til at begynde skoleåret med fokus på 1 af vores vigtige kerneværdier trivsel.

Rigtig god weekend og tak for en god begyndelse herfra.

På skolens og egne veje

Bitten Guldbjerg

 

KASSEBØLLE FRISKOLE 2018-19

 

Nyhedsbrev uge 26

Kære alle.

Så blev det tid til mit sidste nyhedsbrev.

Ugen har været præget af teater og sommerferiestemning

En god og hyggelig afsked med 9. klasse og deres forældre. Det er jo altid lidt specielt at sende en afgangsklasse videre.

Ellers kan vi sige at vi havde en fin sommerfest med en lidt alternativ teaterforestilling, hvor der blev spillet både inde og ude. En hyggelig fællesspisning sluttede aftenen af. Vi håber alle havde en god teateroplevelse selv om man ikke fik set alle stykker. Stor tak til alle elever for deres engagement i de forskellige grupper. Det var dejligt at se alle elever på scenerne.

I går havde vi så lidt oprydning, rengøring og start på flytning af klasser på skolen og nogle af klasserne har været på tur som afslutning. 7. klasse overnattede på skolen fra onsdag til torsdag.

I dag har vi så sendt en lille flok 9. klasses elever afsted fra skolen og resten af eleverne på sommerferie.

Selve dagen har været tilrettelagt af 9. klasse og der blev budt på optræden, den traditionelle karamelkastning og en bolddyst mod lærerne.

En rigtig god og hyggelig afslutningsdag.

Vi kan lige nævne at skoleskemaerne for næste år er lavet, så i næste uge kan I lige holde øje med jeres mailboks. De dukker op der.

Det var jo så også sidste skoledag for mig. Jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til alle for at jeg har fået lov til at være en del af Kassebølle Friskole i de sidste tre år. Det har været sjovt, spændende, lærerigt og somme tider udfordrende at være leder her.

God ferie og god sommer til alle.

På skolens og egne veje

Benny Christensen

Det er også signalet til lederskifte på skolen.

God weekend til alle

På Skolens vegne.